@Mr.Acar genel manada doğru şeyler söylemiş ancak düzeltmem ve eklemem gereken şeyler var.
Artık SSD'ler okuma-yazma döngüsü olarak çok uzun ömürlüler.
Örneğin benim Samsung 750 EVO SSD'm yaklaşık 18 aydır bende. 70 TB ömür biçmiş Samsung buna. Ben daha 9 TB kullanmışım. Ve kullanırken de hiç dikkat etmedim. Düz hesapla ben bu SSD'yi 10 yıldan fazla kullanabilirim. Ki, yeni SSD'ler çok daha uzun ömürlü.
Yani dikkat etmemekten kastım, elbette sürekli bir şeyleri silip yükleme yapmadım. Ama kalkıp da aşırı dikkatli olmanız gerekmez. Yani zaten bir oyunu kaç ayda bir siliyorsunuz ki? Ayrıca 70 TB'tan sonra çalışmayacak diye bir şey yok. Çalışabilir, hatta çalışacaktır da.
Ayrıca o arkadaş madem SSD'ler depolama amaçlı kullanılmalı diyor, ne için Windows'u SSD'ye yüklüyoruz? Yahu bilgisayar açıkken bu şekilde sürekli çalışmış oluyor SSD, o zaman Windows'u HDD'ye yüklemek gerekli değil mi?
Gördüğünüz üzere önergenin mantığı dahi yanlış. Sorunsuzca kullanabilirsiniz SSD'nizi.
Ekleme: Optik sürücüyü neden HDD yuvasına dönüştürmek istemiyorsunuz? Çok uygun fiyata halledebilirsiniz bunu. Ben yaptım, çok memnunum.