SSD'yi HDD'ye aktarma

Esque

Megapat
Daha fazla  
Kullanmış olduğum M.2 SSD'de "bad sector" sorunu var ve garantiye göndermem gerekiyor. Fakat Windows başta olmak üzere birkaç oyun daha var içerisinde, HDD'nin içerisinde 500GB boşluk var ve SSD'den aktarmam gereken 300GB'a yakın dosya var. Bunları geçici olarak HDD'ye bir klasör şeklinde aktarmak istiyorum ve SSD gelene kadar HDD üzerinden bir süre idare edip geldiği zaman tekrardan dosyalarımı SSD'ye aktarmak istiyorum. Nasıl yapabilirim, bios üzerinden vs. herhangi bir şey yapmam gerekir mi?

Acronis Flashı ile yapabilirsin. Windows'un kalıbını alarak yapmanı tavsiye ederim. Birebir klonda bazen hata alıyorum HDD'ye atacağın için yavaş olacaktır.
M.2 SSD de nasıl bad sector olabiliyor? Yazılımsal bir sorun olabilir mi? Üreticinin repair uygulamaları varsa onlarla düzeltmeyi dene istersen.

Adata XPG SX8100 kullanıyorum şimdi buldum uygulamasını oradan da tarama yaptırıyorum. Windows kalıbı derken neyi kastettiniz tam anlayamadım, iso olarak mı?
Acronis Flashı ile yapabilirsin. Windows'un kalıbını alarak yapmanı tavsiye ederim. Birebir klonda bazen hata alıyorum HDD'ye atacağın için yavaş olacaktır.
M.2 SSD de nasıl bad sector olabiliyor? Yazılımsal bir sorun olabilir mi? Üreticinin repair uygulamaları varsa onlarla düzeltmeyi dene istersen.

İki yöntem var. Birincisi klonlamak. En güvenli hali yazılımın flashı ile boot edip oradan klonlatmak. Diğeri yöntemde Acronis ile İmaj alıyorsunuz. Uzantısı ne oluyor hatırlamıyorum. İki tipi imaj var. Birinde imaj sadece aynı pc de çalışıyor. Diğerinde İmajı alıp istediğiniz pc ye kuruyorsunuz ve çalışıyor.
SSD den HDD'ye klonlama yaparken sorun yaşayanlar oluyor o yüzden söyledim ikinci yöntem daha mantıklı oluyor.
Bios üzerinden böyle destek veren bir anakart ise daha önce duymadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı