SSD'yi ikiye bölmek sıkıntı yaratır mı?

savinien17

Picopat
Daha fazla  
Selamlar.

Yeni bir bilgisayar aldım. Geldiğinde Windows kurarken SSD'yi nasıl ayırmam gerekiyor tam karar veremedim. Bilgisayarın daha düzenli olması açısından C diskine 200-250GB, kalan bölümü de D diskine ayırmak istiyorum. C'de sadece Windows dosyaları, D'de de oyunlar, diğer kullandığım programlar olmasını düşünüyorum.

SSD'yi ikiye bölmem bir performans düşüklüğüne neden olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar.

Yeni bir bilgisayar aldım. Geldiğinde Windows kurarken SSD'yi nasıl ayırmam gerekiyor tam karar veremedim. Bilgisayarın daha düzenli olması açısından C diskine 200-250GB, kalan bölümü de D diskine ayırmak istiyorum. C'de sadece Windows dosyaları, D'de de oyunlar, diğer kullandığım programlar olmasını düşünüyorum.

SSD'yi ikiye bölmem bir performans düşüklüğüne neden olur mu?
Olmaz.

Performans ile bir sıkıntı oluşmaz fakat sen Windows için olan C: Bölümüne 30 GB verirsen programların kurulacağı dizinde sıkıntı çıkarılabilir. Çözümleri var fakat çok uğraştırıyor.

Genellikle çok büyük performans düşüklüğüne sebebiyet vermese de (evet, sebebiyet veren disk konfigürasyonları mevcut) tavsiye ettiğimiz bir durum değildir. Çoklu bölüm olması "TRIM" ve eğer varsa "Over Provisioning" fonksiyonlarını etkiliyor.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı