Çözüldü Stalker 2 Çok Yavaş Açılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Anqel1231

Hectopat
Daha fazla  
Oyunu ilk kez açtığınızda yükleme ekranında gölgelendirme derlemesi 15-20 dakika civarı sürüyor bunda sorun yok herkeste ilk açılışta böyle zaten. Ama ben her oyuna girdiğimde bu ekranda 20 dakika bekliyorum. Sizde de böyle mi? Çünkü internetten bir yayıncıya baktığımda ilk açılış 15 dakika sürse de sonraki girişinde 2-3 dakikada oyundaydı.

Çözüm
Çözümü buldum. Shader compilation takes too long - what should I do? Nvidia ve AMD ikisinin de çözümü var ama AMD sonraki güncellemelerde yazılımından o özelliği açıp kapamayı kaldırmış. O yüzden kayıt defteri düzenleyicisinden yapmak gerekiyor. Onun için de rehberi bırakıyorum. Rehber: AMD kartlar için shader ayarını tüm oyunlara açma Bunu yaptıktan sonra oyunu ilk açtığınızda gene yavaş açılacak ama ondan sonraki açışlarda bende 2 dakikada falan açıldı.
Shader ları tekrar yüklüyor nvidia a ise shader leri limitsiz veya 100 GB yapabilirsin denetim masasından. Tam çözümü shaderlerin tekrar yüklemesiyle ilgili internette bilgi olması lazım bi ara araştırmıştım da hatırlayamadım.

"Bazı ayarlar oyun yeniden başlatıldığında uygulanacaktır." uyarısı veren ayarları değiştirdiğinizde bir sonraki açılışta shader işlemi yapıyor. Ayar değiştirmeden açtığımda normal bir oyun hızında açılıyor.

Çözümü buldum. Shader compilation takes too long - what should I do? Nvidia ve AMD ikisinin de çözümü var ama AMD sonraki güncellemelerde yazılımından o özelliği açıp kapamayı kaldırmış. O yüzden kayıt defteri düzenleyicisinden yapmak gerekiyor. Onun için de rehberi bırakıyorum. Rehber: AMD kartlar için shader ayarını tüm oyunlara açma Bunu yaptıktan sonra oyunu ilk açtığınızda gene yavaş açılacak ama ondan sonraki açışlarda bende 2 dakikada falan açıldı.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…