Çözüldü Standart bir Nix OS kurulumu kaç GB kullanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tempestian

Kilopat
Süper Moderatör
Makaleler
33
Yer
Elazığ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 R7-7840HS RTX 3050 6 GB VRAM 16 GB DDR5 RAM
Sanal makineye Nix OS kurmayı düşünüyorum. Sorum depolama için değil, ne kadar internet harcayacağı yönünde.

Standarttan kastım masaüstü ortamı, tarayıcı, Steam, Discord gibi temel araç ve uygulamaları kuracağım bir yapılandırmada ne kadar internet harcamış olurum?

@Marii @zaer1n deneyimli olduğunuz için özellikle sizden yanıt bekliyorum hocalarım.

Çözüm
Discord'u kurup kullanmadım ancak diğerleri en fazla 5 - 6 GB tutar. Ben vanilla GNOME + Zen Browser + onlyoffice + Steam'e 2, 6 GB vermiştim, daha sonra özel paketler ve kütüphaneleri katınca 3, 2'e çıkmıştı. Anlaman kolay olsun diye şöyle örnek vereyim. İlk saf Arch kurulumu ile aynı interneti veriyorsun. Hazır Home-Manager kuracaksan 2 GB gibi bir kullanımı var genel olarak.
Discord'u kurup kullanmadım ancak diğerleri en fazla 5 - 6 GB tutar. Ben vanilla GNOME + Zen Browser + onlyoffice + Steam'e 2, 6 GB vermiştim, daha sonra özel paketler ve kütüphaneleri katınca 3, 2'e çıkmıştı. Anlaman kolay olsun diye şöyle örnek vereyim. İlk saf Arch kurulumu ile aynı interneti veriyorsun. Hazır Home-Manager kuracaksan 2 GB gibi bir kullanımı var genel olarak.

Çözüm
Teşekkür ederim hocam. Kurabilirim o hâlde. Gece ek hediye internetim var bu gece onunla ISO'yu indiririm.

Bende böyle düşünüyorum.

Artı olarak rebuild ederken indirilecek miktara dikkat edin, beklediğinizin üstündeyse iptal edebilirsiniz. Boyutu düşürmek için buradan yine yardımcı oluruz.

Bende böyle düşünüyorum.

Artı olarak rebuild ederken indirilecek miktara dikkat edin, beklediğinizin üstündeyse iptal edebilirsiniz. Boyutu düşürmek için buradan yine yardımcı oluruz.
Öyle bir durumda konu açarım hocam. İkinize de çok teşekkür ederim.

Geri
Yukarı