Standart üstü müzik deneyimi için kulaklık önerisi

Cedrina300mg

Hectopat
Öncelikle herkese merhaba,
Bu zamana kadar dinleme alışkanlığım genelde kablosuz kulaklıkla offscreen video dinleme üzerine oldu. Arada da müzik dinlemek için önce Spotify sonra da YouTube Premium'den dolayı YouTube Music uygulamasına geçtim. Bu aralar hi res / kayıpsız müzik dinleme işlerine merak sardım ve denemek istiyorum. Asıl amacım gerçek kayıpsız müzik dinleme değil şu an için standardın üstü kalitede müzik dinlemek. Mevcut telefonum Honor Magic 7 Pro resmi web sitesindeki bilgilere göre desteklediği codecler; ble, SBC, AAC, LDAC, aptX HD. Mevcut kulaklığım ise Jabra Elite 4 active bildiğim kadarıyla sadece aptX ve SBC destekliyor. Başlangıç olarak için 1 adet TWS kulaklık (aşırı terlediğimden dolayı maalesef kafaüstü kulaklık kullanamıyorum) 1 adet kablolu kulaklık ve USB DAC arayışındayım. Platform olarak Apple Music ile başlayıp eğer VPN ile çözebiliyorsak Tidal'dan devam etmek istiyorum. Ayrıca telefonumda FLAC müzikler depolayacağım. Son olarak telefonumu magic 8 Pro'ya güncellemeyi düşünüyorum. Bulabildiğim kadarıyla desteklediği codecler; SBC, AAC, LDAC, aptX lossless, lhdc 5.0.

Kablosuz kulaklık için; bana esneklik sağlayacağı için mümkün oldukça codec desteklemesini istiyorum tercihen aptX lossless, LDAC, AAC ve lhdc5.0 ama hepsini destekleyen bulamadım 😊aynı zamanda telefon görüşmesi de yapacağım için mikrofon kalitesinin en azından ortalamadan kötü olmamasını istiyorum. Baktığım modeller; Nothing Ear (aptX desteği yok AAC, LDAC, lhdc 5.0 var), Soundcore by Anker Liberty 4 Pro (aptX adaptive, LDAC, AAC) ve earfun Air Pro 4 (aptX lossless, LDAC var, sitesinde AAC göremedim ama bazı sitelerde olduğu belirtilmiş onu anlayamadım tam) bütçe 5K civarı.
USB DAC ve kablolu kulaklık konusu bende hiç yok biraz bakayım dedim ama işin içinden çıkamadım. O yüzden bütçe de söyleyemiyorum ama siz en azından giriş seviye modeller önerebilirseniz çok sevinirim.

Son olarak bir de müzik çalma uygulamasına ihtiyacım var. Genelde hibymusic ve USB Audio Player Pro önerileri gördüm. Şu an için Hibymusic indirdim, diğeri 300 TL satın almam gerekir mi? Hiby yeterli mi yoksa başka bir uygulama mı önerirsiniz?
Bahsettiğim konular ve bunlar dışında tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı