Star Wars serisi nasıl izlenmeli?

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Selam. Geçen sene bu sıralar Star Wars'ı izlemiştim. Tekrar izlemek istiyorum. Mandalorian ve yeni çekilen üçlemeyi izlemedim.(Han Solo'nun öldüğü filmi izledim) Hikaye'ye göre izlemeyi düşünüyorum.
Yani önce ön üçleme sonra orijinal üçlemeyi izleyeceğim. Sonrasında devam üçlemesi ve antolojifilmlerini izlemeli miyim? Mandalorian hangi zamanda geçiyor?

Selamlar,

En temiz izleme sırası şu şekilde olacaktır:

Episode IV: A New Hope
Episode V: Empire Strikes Back
Episode VI: Return of the Jedi

Episode I: The Phantom Manace
Episode II: Attack of Clones
Episode III: Revenge of the Sith

Rogue One: A Star Wars Story
Han Solo: A Star Wars Story

Episode VII: The Force Awakens
Episode VIII: The Last Jedi
Episode IX: The Rise of Skywalker

Daha derinlemesine inmek istersen Attack of Clones sonrasında yeni filme geçmek yerine Clone Wars animasyon serisine başlayıp bitirdikten sonra Revenge of the Sith izleyebilirsin. Keza The Force Awakens'tan önce de Rebels çizgi dizisini izleyebilirsin.

Mandalorian tam olarak Return of the Jedi'dan beş yıl sonrasında geçiyor bu arada. Filmlerin tarihleri ve geçtiği dönemler hakkında şuradaki makale üzerinden de bilgilenebilirsin.

Selamlar,

En temiz izleme sırası şu şekilde olacaktır:

Episode IV: A New hope.
Episode v: Empire strikes back.
Episode VI: Return of the Jedi.

Episode'ı: The Phantom manace.
Episode II: Attack of clones.
Episode III: Revenge of the Sith.

Rogue One: A Star Wars story.
Han solo: A Star Wars story.

Episode VII: The Force awakens.
Episode VIII: The last Jedi.
Episode IX: The Rise of skywalker.

Daha derinlemesine inmek istersen attack of clones sonrasında yeni filme geçmek yerine clone wars animasyon serisine başlayıp bitirdikten sonra revenge of the Sith izleyebilirsin. Keza the Force Awakens'tan önce de rebels çizgi dizisini izleyebilirsin.

Mandalorian tam olarak return of the Jedi'dan beş yıl sonrasında geçiyor bu arada. Filmlerin tarihleri ve geçtiği dönemler hakkında şuradaki makale üzerinden de bilgilenebilirsin.

Başka kimse yorum yapmadığı için sanırım bu şekilde izleyeceğim. Detaylı ve anlaşılır bir şekilde yazdığınız için teşekkür ederim.

4-5-6-1-2-3-Clone Wars-Rebels-Rogue One-Solo-7-8-9 ve Mandalorian. Ben böyle öneririm.
Çıktığı tarihlere göre izlemek bence daha keyifli. Mesela Clone Wars'ın son sezonu en son gelen Star Wars içeriği, diğer eserlerden sonra tamamlandı o seri. Tabii öyle izleyince verdiği hislerde başka oluyor. 6 sene sonra tamamlanıyor ve diğer eserlere bir şekilde bağlantılar yapılıyor.

Önce ana filmleri (Skywalker Saga) izledikten sonra animasyonlara geçebilirsiniz, o da bir seçenek. Ama ben yukarıda önerdiğimi savunuyorum.

Sırasıyla şöyle;
Episode 1 ( The Phantom Menace),

Episode 2 ( Attack Of The Clones).

Sonra araya Clone Wars adlı 7 sezonluk dizi geliyor. Devamında ise;

Episode 3 (Revenge Of The Sith),

Solo (a SW story),

Rebels (4 sezonluk dizi),

Rogue One,

Episode 4 (a New hope),

Episode 5 ( The Empire Strikes Back),

Episode 6 (Return of the Jedi),

The Mandalorian (3. sezonu 2022'de gelecek),

Episode 7 (The Force Awakens),

Episode 8 ( The Last Jedi),

Episode 9 (The Rise Of Skywalker)

Sıralama böyle ama yakında değişir çünkü ahsoka tano, obi WAN kenobi, the book of Boba Fett ve daha birkaç tane dizi daha gelecek.

Bayağı gününü alacak benden söylemesi. Hem yeni dizilere kadar oyalanmış olursun. Hemen başla benden tavsiye.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı