Starbucks'ta Favori Kahveniz?

  • Konuyu başlatan Anıl Sezer
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 3B
A

Anıl Sezer

Ziyaretçi
Arkadaşlar Starbucks'a her hafta sonu genelde gideriz arkadaşlarla. Sizin favoriniz ne? Ben arada Coffee Americano içerim. Tabi genelde White Chocolate Mocha içerim. Üzerine de karamel sos. Orta boy+Karamel sos 10,75 gibi bir fiyata geliyor. Evet sizin favoriniz?
 
Çok sık gitmem. Bu güne kadar 5 defa gitmişimdir belki de toplamda. Hele ki gezi olaylarında kapılarını kapatınca iyice gıcık kaptım. Sonradan açıklama falan yaptılar ama hadi kabul edelim bari...

Chai Tea Latte içerim gidersem. Kahvenin binbir çeşidini servis ederdim Kapalıçarşı'da garsonluk yaparken. Cafe Sultan vardı. Halen açık mı bilmiyorum. Ermeni bir patronum vardı Baret Saraf diye. Atma Recep din kardeşiyiz derdi hep :)
 
Chai Tea Latte bunu deniycem. :) Recep abi ben senin yerinde olsam hep Starbucks'tan kahve alırdım mesela. Ofisin tam altında. Bugün tam 2 defa gelip İstiklal olaylarında görüntüleri nereden, ne şekil çektiğini inceledim. :D Geçen haftada 2 kez yapmıştım bunu. Technopat artık evde değil her yerde!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Double Espresso / Ristretto'lar hariç....

Eskiden Dark Roast (koyu kavrulmuş) French veya Italian Roast tercih ederdim. Halen günün kahvesi olarak varsa bir fincan alabilirim. Sonrasında hatuna ağır geldi, House Blend (orta kavrulmuş) bir seriye döndük. Genelde filtre kahve yapıyorum sabah veya canım ne zaman çekerse. O zaman istediğim kavrulmuşlukta bir paket (18 TL civar, + bir içecek) alıyorum, çektirmiyorum - kendim çekiyorum elde. Daha uzun ömürlü oluyor kahve. Rafine şeker kullanmaktan kaçınan bir insanım, chocolate mocha vs asla bulaşmam.

Bunlar dışında Caffé Nero'nun Americanosu fincanda ve Milano serisi güzel çekirdekli hoş kokulu, 21 TL galiba 500gr.

Hepsini aşıp, Türkiyede gerçek bir fincan "X" türü kahve içmek istiyorsan tek bir adres mevcut şu an: http://kronotrop.com/
Ayrıca ön siparişle kahveye dair pek çok şeyi bulabilirsin - porselen öğütücüler veya taze çekirdekler gibi. Denemek için oranın müdavimi bir arkadaştan rica etmiştim, 100 Gr 12.5 TL bir seri almıştı, lezzetliydi.
Sayfada üst barda, Contact kısmında harita mevcut. Daha önce neden kahve içmediğinize dair iyi bir fikri olur dilinizin damağınızın gidip orada nasıl bir kahve içmek istediğinizi veya nasıl bir tadı sevdiğinizi söylerseniz. Ayrıca harika, yekpare ağaç bir servis barı var.

- - - Güncellendi - - -

Güneydoğu Anadolu bölgesinde içilen "Mırra", sanırım asfalttaki ziftin kalitelisi. İstanbul Aksaray'daki kebapçılar servis ediyorlardı. Bir de Adana'da "Adana Gar Kahvesi" var, çifte kavrulmuş, o fena değildi.

Ama "cafe"den bahsettiğiniz oturma, dinlenme gibi eylemlerse, bu kültürel bir durum haline geliyor. İstanbul'da 10000 cafe vardır, gidip oturmak isteyebileceğim - markaya dahil olmayan belki 5 tane çıkar.
 
Direk Iced Mocha with Chocolate syrup. Amerika'da da burada favorimdir. Soğuk günlerde ısınmak için White Chocolate Mocha olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı