Starfield kadar "abartılmış" bir oyun yok

Hocam işte klasik Bethesda oyunu diye diye oyunu zirve yaptılar yahu. Adamlar modlama olduğu için oyunu geliştirmeyecek bile artık. Modlara çok güveniyorlar mesela Skyrim modsuz oynanmaz.

Oyunu moda açık yapalım derken oyunu oyunu yapmayı unutmuşlar.

Hocam işte klasik Bethesda oyunu diye diye oyunu zirve yaptılar yahu. Adamlar modlama olduğu için oyunu geliştirmeyecek bile artık. Modlara çok güveniyorlar mesela Skyrim modsuz oynanmaz.

Ben konsolda olduğum için 150 saat modsuz Skyrim oynadım. Modsuz oynanmaz gibi bir durum yok. Modlar sadece oyunu güzelleştirir. Nitekim starfielda da durum böyle.
Klasik Bethesda oyunu diye zirve yapmadı kimse sadece oyunu Bethesda oyunu olarak düşünüp beklentinizi ona göre ayarlasaydınız böyle olmazdı bunu yazıyorum siz saçma sapan bir şey söylüyorsunuz.

Ben de aynı şeyi düşünüyorum grafik hariç, bence grafikleri yeterli çünkü 2K High ayarlarda oynadım gayet tatlı gözüküyordu. Ancak aynı zamanda oyunların teknik kaliteden ibaret olmadığını da düşünüyor, savunuyorum. Bugün insanların hala Skyrim'de takılıp kalmalarının sebebi teknik açıdan çok başarılı bir oyun olması değil, sunduğu hikayelerin kaliteli ve eskimeyecek olması.

Teknik kalite dediğiniz şey eskimeye mahkumdur zaten arkadaşlar, bugün en iyisi benim gözümde RDR2'dir ama 10 sene sonra o da eskiyecek. O yüzden oyunların teknik meselelerden çok oyuncuya yaşattığı maceraların daha önemli olduğunu düşünür, savunurum çünkü onlar eskimez. Tıpkı Skyrim'de olduğu gibi.

Bende modla Skyrim 67 saatte bitirdim çok zevk aldım. Ama Starfield hiç sevmedim. Sevenlerede saygı duyarım ama bence oyun iyi bir oyun değil.

@Fatalis az önce bana Baldur's Gate 3 oynamadın diyordun anlattım. Şimdi ne diyeceksin çok merak ediyorum. Ve size de soruyorum oyun yavaş mı açılıyor? 2 saat oynadım ve çok sıkıldım.

@Fatalis az önce bana Baldur's Gate 3 oynamadın diyordun anlattım. Şimdi ne diyeceksin çok merak ediyorum. Ve size de soruyorum oyun yavaş mı açılıyor? 2 saat oynadım ve çok sıkıldım.

2 saatle oyunu yargılayamazsınız en az 10 saat oynayıp yan görevlere dalman lazım.

@bilmemem

Hocam size bir lafım yok, konu sahibi demiş zaten para almışlar diye. Size bir şey demedim zaten. Bunu başka bir konuda da söyleyecektim; konu kilitlendi moderatörler tarafından burada söyleyeyim. Skyrim'den beri kullandıkları motoru ısıtıp böyle iddialı bir oyunda kullandıkları için teknik tarafın altından kalkamadılar. Oyun 60 FPS'in üzerine çıkmıyor cap varmış gibi. Halbuki yok cap falan, ne optimizasyon iyi ayarlanmış ne de oyun tam olarak new-gen çıkabilmiş.

Enis Kirazoğlu örneğinden gideyim, adam videosunda diyor zaten; teknik tarafta oyun kendini zorlamamış diye. Bazı dümbelekler aynen bunu diyor, ama bunu diyen adama satılmış diyor sırf hikayeyi beğendi diye. O yüzden diyorum zevkler tar-tı-şıl-MAZ.

Ama oyun yavaş açılıyor açıkçası teknik sorunlar bir yana yan görevler zevkli ama vuruş hissiyatı hiç sarmadı.

Vuurş hissiyatı göreceli bir kavram.
Aslında vuruş hissiyatı diye bir şey yok yurt dışındaki incelemeleri izlerseniz hiçbir oyunda vuruş hissiyatını değerlendirmezler. Tabii oyunda vurunca vurduğumuzu hisetmeliyiz. Ama bu Starfield'in eksilerinden biri. Benim önerim ışın atan silahları kullanın onların vuruş hissiyatı daha güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…