Starfield kadar "abartılmış" bir oyun yok

İnsanların bir Bethesda oyunu için beklentiye girdiklerini görünce çok şaşırmıştım en başta. "Acaba oyun motoru mu yenilendi?" dedim kendi kendime ancak kısa bir araştırma sayesinde motorun hala eski motor olduğunu öğrendim. Oyun simülasyon oyunu da değil, olmadığı videolardan belliydi zaten. Bu kafa karışıklığı ile oyunu beklemeye başladım, çıktığı zamanda sıfır beklentiyle oyuna girdim ve oyun oldukça hoşuma gitti. RPG ögeleri gayet yeterliydi bence, bir Bethesda oyunundan da başka bir şey beklemiyordum zaten. Tıpkı Skyrim gibi pek çok açıdan zamanının gerisinde kalmış bir oyun Starfield, Skyrim gibi zaman içinde toparlanıp modlarla beraber çok yüksek satışlara ulaşacaktır muhtemelen. Ayrıca abartma durumu falan da yok kimi görsem oyunu eleştiriyor, oyun mükemmelmiş gibi yorum yapanların sayısı çok az.

Oyunu gömenler aşırı gömüyor sevenler aşırı seviyor. Türk milleti orta yolu bulamıyor yine 😀.

İnsanların bir Bethesda oyunu için beklentiye girdiklerini görünce çok şaşırmıştım en başta. "acaba oyun motoru mu yenilendi?" dedim kendi kendime ancak kısa bir araştırma sayesinde motorun hala eski motor olduğunu öğrendim. Oyun simülasyon oyunu da değil, olmadığı videolardan belliydi zaten. Bu kafa karışıklığı ile oyunu beklemeye başladım, çıktığı zamanda sıfır beklentiyle oyuna girdim ve oyun oldukça hoşuma gitti. RPG ögeleri gayet yeterliydi bence, bir Bethesda oyunundan da başka bir şey beklemiyordum zaten. Tıpkı Skyrim gibi pek çok açıdan zamanının gerisinde kalmış bir oyun Starfield, Skyrim gibi zaman içinde toparlanıp modlarla beraber çok yüksek satışlara ulaşacaktır muhtemelen. Ayrıca abartma durumu falan da yok kimi görsem oyunu eleştiriyor, oyun mükemmelmiş gibi yorum yapanların sayısı çok az.

Doğrudur bir anlık sinirle yazdım. Çünkü spoiler yememek için önceden hiç vidoesunu izlememiştim.

İnsanların bir Bethesda oyunu için beklentiye girdiklerini görünce çok şaşırmıştım en başta. "acaba oyun motoru mu yenilendi?" dedim kendi kendime ancak kısa bir araştırma sayesinde motorun hala eski motor olduğunu öğrendim. Oyun simülasyon oyunu da değil, olmadığı videolardan belliydi zaten. Bu kafa karışıklığı ile oyunu beklemeye başladım, çıktığı zamanda sıfır beklentiyle oyuna girdim ve oyun oldukça hoşuma gitti. RPG ögeleri gayet yeterliydi bence, bir Bethesda oyunundan da başka bir şey beklemiyordum zaten. Tıpkı Skyrim gibi pek çok açıdan zamanının gerisinde kalmış bir oyun Starfield, Skyrim gibi zaman içinde toparlanıp modlarla beraber çok yüksek satışlara ulaşacaktır muhtemelen. Ayrıca abartma durumu falan da yok kimi görsem oyunu eleştiriyor, oyun mükemmelmiş gibi yorum yapanların sayısı çok az.

Siz pek görmediniz o zaman sosyal medyada oyun övülüyür. 0 beklentiye girerseniz tabii beğenirsiniz. Azıcık beklenti bakın azıcık beklentiyle girseniz pişman olursunuz. Bir de dediğiniz doğru. Bu oyunu Skyrim ve diğer beyhesda oyunları gibi modacular adam eder anca.

Evet YouTube'da insanlar çok övüyor. Enisin videosunu izledim izlerken sürekli içimden "sen ne anlatıyon be abi gözünü sevim be abla" dedim.
İnsanların bir oyunda eğlenmesi sizi neden bu kadar şaşırtıyor ki, adam teknik tarafı tamamen bir kenara bırakıp oyunun anlattıklarına odaklanıyor ve epey de keyif alıyor. Keza Orhun da aynı şekilde oynuyor, bu adamlar bir oyunun çok iyi prodüksiyon barındırmasa bile iyi bir oyun olabileceğinin farkında olan adamlar.

Bir oyunun iyi bir oyun olması için illa mükemmel bir fiziğe, mükemmel animasyonlara sahip olmasına ihtiyacı yok. Bunlar oyunu daha iyi noktaya çeken şeyler kesinlikle ancak olmasa bile bir oyun iyi olabilir. Ha Starfield iyi bir oyun mu? Bence iyi bir oyun değil, ama herkesin oyundan beklentisinin RDR2 klasmanı fizik ve animasyon olmadığını bilmeniz gerekiyor.

Bakıyorsunuz "adam suya bomba attı sudan tepki bile gelmedi çöp oyun" diyorsunuz, bunlar gereksiz detaylar arkadaşlar, kimse oyunlara "dur şu oyuna gireyim de suya bomba atarak suyun çıkarttığı efektlerin tadını çıkarayım" diye oynamıyor.

Merhaba, Starfield'ı 11 saat boyunca oynadım. Oynarken dedim ki uzun süre geliştirilen bir oyun bu mu? Bethesda yaptı diye oyunu gömmeyip övenleri görünce daha da deliriyorum. En baştaki eksisi optimizasyon sıkıntısı, oyun Xbox'ın kendi konsolunda bile 30 FPS çalışıyor. Diğer eksileri bekleme süresi, her gezegenin aynı olması, berbat mimikler, berbat NPC'ler, kötü grafikler, saçma sapan bir uzay aracı, bomboş ana hikaye, berbat vuruş hissi, berbat animasyonlar, berbat rol yapma, oyunun tek bir finali olması. :D Artı yanları ise fena olmayan yan hikayeler, karakterlerin alt metinleri, uzun oynanış süresi, Game Pass'te olması. Başka bir artı aklıma gelmiyor 😂 ya da yok. Kısaca ben oyunu inceleyen firmalara para verildiğini düşünüyorum eğer ki bu Bethesda oyunu değil de EA oyunu olsaydı metacritic puanı 70 üstü olmazdı 😂 ben hayatımda bu kadar overrated bir oyun görmedim yüksek ihtimal görmeyeceğim de. Ayrıca GOTY ödülünü Baldur's Gate 3 yerine bu "Bethesda" oyunu alırsa Game award ödüllerine olan inancım biter.
Witcher 3 ün de kötü olduğunu kabul ediyorsanız sıkıntı yok.

Siz pek görmediniz o zaman sosyal medyada oyun övülüyür. 0 beklentiye girerseniz tabii beğenirsiniz. Azıcık beklenti bakın azıcık beklentiyle girseniz pişman olursunuz. Bir de dediğiniz doğru. Bu oyunu Skyrim ve diğer beyhesda oyunları gibi modacular adam eder anca.

İnsanların neden beklentiye girdiğini hiçbir zaman anlayamadım. Cyberpunk felaketinden sonra insanların büyük gazlanan oyunlara şüpheyle yaklaşmaları gerektiğini öğrenmiş olmaları lazımdı bence. Klasik Bethesda oyunu, ne eksiği ne fazlası var. İyi bir RPG oyunu ama mimikler kötü, grafikler kötü, hikaye ortalama ve yine çağının oldukça gerisinde. Bethesda'nın oyun motorunda yenilik yapacağı günleri hiçbir zaman göremeyeceğiz galiba.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı