Starfield kadar "abartılmış" bir oyun yok

Witcher 3 tek basina 2015 sonrasi oyun dunyasini degistirdi aksiyon RPG turunde haksizlik etmeyin bu kadar.
Witcher 3 hem aksiyon hem de RPG bakımından iyi olmaması şoku...
Arkadaşlar Witcher 3'ü güzel yapan şey kısır RPG etmenleri ve güzel gözüken ama derinliği olmayan aksiyon kısmı değil; hikayesi, karakterli, atmosferi, müzikleri, dünyası ve edebi esere bağlılığıdır. Yoksa oyun RPG bakımında Assasin's Creed'lerden bile aşağıda olabilir o yetenek ağacı ve oynanıştaki özgürsüzlükle.

Witcher 3 hem aksiyon hem de RPG bakımından iyi olmaması şoku...
Arkadaşlar Witcher 3'ü güzel yapan şey kısır RPG etmenleri ve güzel gözüken ama derinliği olmayan aksiyon kısmı değil; hikayesi, karakterli, atmosferi, müzikleri, dünyası ve edebi esere bağlılığıdır. Yoksa oyun RPG bakımında Assasin's Creed'lerden bile aşağıda olabilir o yetenek ağacı ve oynanıştaki özgürsüzlükle.

Tamam şimdi oyunu 2015’de ilk çıkış yaptığına göre bir daha değerlendir. Şimdi bakınca Witcher ne inanılmaz bir kombat ne de RPG sunuyor zaten ama tüm bunları belirli bir seviyenin üstünde bahsettiğin etkenlerle 2015’de birleştirmek inanılmaz zor bir şeydi. Yapan oyun da yoktu. Sen şu an bakınca oyunu sadece bahsettiğin şeylerden ibaret görüyor olabilirsin bunda kesinlikle sonradan oynanan daha güncel oyunların da etkisi oluyor. AC’de yaptığın hiçbir seçim sonucu etkilemiyor zaten boş yapmışsın maalesef biraz. AC’nin Origins ile başlayan yola girmesini sağlayan Witcher 3’ün başarısıdır. Oyun dünyasını değiştirmekten kasıt bu. Tıpkı Half-Life’ın yaptığı gibi.

Son düzenleme:
Merhaba, Starfield'ı 11 saat boyunca oynadım. Oynarken dedim ki uzun süre geliştirilen bir oyun bu mu? Bethesda yaptı diye oyunu gömmeyip övenleri görünce daha da deliriyorum. En baştaki eksisi optimizasyon sıkıntısı, oyun Xbox'ın kendi konsolunda bile 30 FPS çalışıyor. Diğer eksileri bekleme süresi, her gezegenin aynı olması, berbat mimikler, berbat NPC'ler, kötü grafikler, saçma sapan bir uzay aracı, bomboş ana hikaye, berbat vuruş hissi, berbat animasyonlar, berbat rol yapma, oyunun tek bir finali olması. :D Artı yanları ise fena olmayan yan hikayeler, karakterlerin alt metinleri, uzun oynanış süresi, Game Pass'te olması. Başka bir artı aklıma gelmiyor 😂 ya da yok. Kısaca ben oyunu inceleyen firmalara para verildiğini düşünüyorum eğer ki bu Bethesda oyunu değil de EA oyunu olsaydı metacritic puanı 70 üstü olmazdı 😂 ben hayatımda bu kadar overrated bir oyun görmedim yüksek ihtimal görmeyeceğim de. Ayrıca GOTY ödülünü Baldur's Gate 3 yerine bu "Bethesda" oyunu alırsa Game award ödüllerine olan inancım biter.
Bu oyunu övenler büyük ihtimalle sponsorluk almış. Ayrıca bence de Baldur's Gate Game Award almalı.

Tamam şimdi oyunu 2015’de ilk çıkış yaptığına göre bir daha değerlendir. Şimdi bakınca Witcher ne inanılmaz bir kombat ne de RPG sunuyor zaten ama tüm bunları belirli bir seviyenin üstünde bahsettiğin etkenlerle 2015’de birleştirmek inanılmaz zor bir şeydi. Yapan oyun da yoktu. Sen şu an bakınca oyunu sadece bahsettiğin şeylerden ibaret görüyor olabilirsin bunda kesinlikle sonradan oynanan daha güncel oyunların da etkisi oluyor. AC’de yaptığın hiçbir seçim sonucu etkilemiyor zaten boş yapmışsın maalesef biraz. AC’nin Origins ile başlayan yola girmesini sağlayan Witcher 3’ün başarısıdır. Oyun dünyasını değiştirmekten kasıt bu. Tıpkı Half-Life’ın yaptığı gibi.
AC'de sonuç değişmiyor mu?🤣 Odyssey'de verilen kararlarlara göre son değişebiliyor. Valhalla'da keza aynı şekilde.
Ayrıca 2015'de kombat kısmında daha iyi oyunlar da vardı, RY kısmında da.
AC son üçlemesinde Witcher'dan alınan şeyler ahım şahım şeyler de değil bu arada. "Map'a soru işareti koyalım, biraz da diyalog seçimi." diyince sektöre yön verilmiş olunmuyor. Sektöre yön vermek için Amerika'nın keşfi ve yapılan keşfin yapımcılar ve oyuncular tarafından benimsenilmesi gerekir. Withcer'da herhangi bir keşif yok. Hali hazırda keşfedilmiş şeylerle yapılan kaliteli bir oyun var sadece. Bu sektöre yön vermek değil. Zelda: BOTH mesela; açık dünya kısmında bir keşif, gerek AC 'ye gerek Elden Ring'e ve daha bir kaç oyuna da esin kaynağı oldu. Başka bir örnek CoD'da sinamatik FPS kavramını koydu ortaya. Keşifler daha da uzar. Bir de Half-Life'ın sektöre verdiği yön ile Witcher'ın verdiği yönü benzetmen ayrı komedi.

Hacı 2015'te oyun oynadığına emin misin? Witcher 3 ilk çıktığında yerden yere vuruldu tam olarak senin övdüğün combat ve RPG açılarından?

Hacı 2015'te oyun oynadığına emin misin? Witcher 3 ilk çıktığında yerden yere vuruldu tam olarak senin övdüğün combat ve RPG açılarından?
Witcher 3 oynadım biraz geçenlerde. Hikaye olarak güzel ve eğlenceli ilerliyor. Akisyon sistemi iyi değil o kadar.

Belki insanlar bu yönünü sevmiş olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı