Starfield Türkçe Yama [Beta Yayında] - Anonymous Çeviri

Bak şimdi. Sorularımı atlama. Tekrar iki soru soracağım. Müsaade eden kim? Fair use olup olmadığına karar veren kim?
Bunu mahkeme belirlediği için net bir şey söylenemez. Her somut olay ayrı ayrı değerlendirildiği için mevcut durumun fair use kapsamına alınıp alınmayacağı da sadece tahmin edilebilir.

Yani sizin bu yapılanın illegal olduğunu iddia etmeniz de boş bir yorumdan öteye gitmiyor. Her konunun altına vazifeniz olmadığı biçimde illegal illegal deyip durmasanız zaten doğal akışında gidecek her şey.

Ben de size bir soru sorayım o halde;

Derdiniz haklı çıkmak mı? Yoksa Türkçe oyun oynamak isteyenlere zarar vermek mi?

Yüzlerce oyun oynayıp bitirmiş birisi olarak Türkçe oyun oynamak istemem ve burada yorum yazmam oldukça doğalken sizin amacınızın ne olduğu ve neyi savunduğunuz belli değil.

Son düzenleme:
Sorumu cevaplamıyorsanız bana da soru sormayın.

Ben hiçbir şekilde yapılanın illegal olduğunu iddia etmedim. Fair use olmayan direkt illegaldir diye bir yorum yapılamaz. Başkalarının yazdıklarını benim mesajımı alıntılayarak bana atfetmeyin.

Sorumu cevaplamıyorsanız bana da soru sormayın.

Ben hiçbir şekilde yapılanın illegal olduğunu iddia etmedim. Fair use olmayan direkt illegaldir diye bir yorum yapılamaz. Başkalarının yazdıklarını benim mesajımı alıntılayarak bana atfetmeyin.

Sorunuza cevap verdim. Tekrar vereyim;
Bunu mahkeme belirlediği için net bir şey söylenemez. Her somut olay ayrı ayrı değerlendirildiği için mevcut durumun fair use kapsamına alınıp alınmayacağı da sadece tahmin edilebilir.

Şu yazınıza istinaden soru sordum;
"Yalnız yine unutmayınız ki işin sonunda bizim dediğimizin çıktığı çok daha fazla görülmektedir."

Sorunuza cevap verdim.​
Müsaade eden kim?​
Bu sorumun cevabını göremiyorum.​
Fair use olup olmadığına karar veren kim?​
Bu sorumun da cevabını göremiyorum. Gidip "sadece tahmin edilebilir" yazınızı kalınlaştırmışsınız. Ne alakası var? Ben size "siz mi karar veriyorsunuz fair use olup olmadığına, kim karar veriyor kim?" diye mi sordum? Bunu mahkeme belirlediği için net bir şey söylenemez" demişsiniz. Neyi mahkeme belirlediği için net bir şey söylenemez? Fair use olup olmadığını mı? O zaman ikinci sorunun cevabı sadece mahkeme olabilir mi? Devamındaki abuk, kalınlaştırılmış yorumlara gerek var mı?​
Şu yazınıza istinaden soru sordum​
Ben orada meslektaşımın "okuduğum bölümü öğretiyor maalesef" yazısına cevap vermiş olabilir miyim? Cevabıma bakarsanız bunun sizle ilgilisi değil piyasada herkesin hukukçuya iş öğretme çabasına girmesine ilişkin bir yanıt verdiğimi anlarsınız. Direkt sizinle ilgili olsaydı ilk paragraftaki açıklamada bulunmazdım. Sizinle bir alakası yok.

Son olarak kimseden taraf olmadığımı bilmenizi isterim, kim doğruları konuşuyorsa ben de onu desteklerim. Dediklerinizin doğruluğu hakkında detaylı bilgi için Micro Star v. FormGen Inc. davasına bakabilirsiniz.

Son olarak kimseden taraf olmadığımı bilmenizi isterim.
Tarafsız olduğunuz izlenimini vermiyorsunuz. Bu tartışmaya neden girdiğimiz bile belli değil.

Arkadaşlar boşa uzatıyorsunuz. Rdr2 olayına baksanız yeter. İsteyen oyun yapımcısı bu gibi durumlarda yasal haklarını kullanarak ticari ürünü üzerinden izinsiz şekilde para kazananları öttürür. Hatta rdr2 çevirisinde olduğu gibi sadece sosyal medya üzerinden mesaj paylaşıp üstü kapalı tehdit etmesi bile yeterlidir. Çünkü mahkemeyi parası olan kazanır. Büyük yapımcılarda da çok para var. Küçük yapımcılarda imkanı olmadığı için bu olayların peşine düşmüyor. İmkanı olunca küçük firmalar bile kimsenin kendi üzerinden izinsiz kazanç sağlamasına müsade etmez. Bundan gerisi boş laftır vesselam.

Arkadaşlar boşa uzatıyorsunuz. Rdr2 olayına baksanız yeter. İsteyen oyun yapımcısı bu gibi durumlarda yasal haklarını kullanarak ticari ürünü üzerinden izinsiz şekilde para kazananları öttürür. Hatta rdr2 çevirisinde olduğu gibi sadece sosyal medya üzerinden mesaj paylaşıp üstü kapalı tehdit etmesi bile yeterlidir. Çünkü mahkemeyi parası olan kazanır. Büyük yapımcılarda da çok para var. Küçük yapımcılarda imkanı olmadığı için bu olayların peşine düşmüyor. İmkanı olunca küçük firmalar bile kimsenin kendi üzerinden izinsiz kazanç sağlamasına müsade etmez. Bundan gerisi boş laftır vesselam.
Evet oyun üreticisi istediği müdahalede bulunabilir doğru. Ücretsiz yamayı da yasaklayabilir. Burada anlatılmak istenenin ne olduğunu anlamadım. Kimse çeviri mi yapmasın? Cidden neye tepki veriliyor anlayamıyorum.

Kanka bende Game Pass kullanıyorum fakat yakında işte o 30 TL olmayacak yüksek ihtimal150 TL veya geçgin bir fiyatta satılacak 3 Temmuz'da fiyatları yeniliyorlar eğer öyle bir şey olursa maalesef bende korsan indirmek zorunda kalacağım oynama diyenler olabilir ama elimde değil kaç senedir bekliyorum ve çok oynamak istiyorum o kadar parayı verecek dururumda yok yapmak istemiyorum ama işte... Üzgünüm :/

150 TL değil de bir 70 TL olur 150 TL çok fazla.

Son düzenleyen: Moderatör:
150 TL değil de bir 70 TL olur 150 TL çok fazla.

Kanka sıkıntı şu normalde Game Pass 15 dolar TAA o zaman Türkiye'ye özel 5 dolardan satışa koymuşlardı ve şimdi adamlar bizden 1.5 dolar kazanıyorlar tekrar 5 dolara çekerlerse fiyatı 117,85 TL para yapıyor sıkıntı ama 60-70 TL olursa devam ederim. Umarım 60-70 TL olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı