Oyunumuzu Türkçe oynamak istememiz milleti niye bu kadar rahatsız etti anlayamadım. Şu an en aktif yama grubu Anonymous ve yeni çıkan çoğu oyunun yamasını yapıp yayınlıyorlar. Diğer yama grupları da istediğimiz oyunlara yama yaptığı sürece desteğimizi veririz. Bu arada yama sektörünü durgunlaştıranın makine çeviri olduğu aşikarken neden Anonymous'a taş attığınıza da anlam veremedim. Sütten çıkmış ak kaşık gibi etik tartışması yapmanıza da anlam veremedim. Şirketlerin kurallarında ne yazar bilmem. Ama yama yapanların oyunu olduğu gibi önümüze sunarak değil de oyunu yerelleştirip sunarak para istediklerini biliyorum. Gönül işi yamalara doğru düzgün destek verilmediğini ve ülkenin içinde bulunduğu durumu düşününce çok dert de etmiyorum bunu.
Ne benim kafa silah tutup aldırtıyorlar yamayı ne de size aldırtmaya çalışıyorlar. Öyleyse OEM Key kullanan, malum dizi, film sitelerini ezbere bilen, Adobe'ye kuruş ödemeden programlarını kullanan, korsan oyun oynayan, telefonu apk uygulama dolu kişiler; ne diye çok ahlaklıymış gibi, etik de etik diye grubun ve dolaylı olarak yamaların önüne taş koyuyor? Her yama konusunda böyle tartışmalar oluyor. Bunlara girmeye hiç niyetim yoktu ama konudaki biri ille de yamayı şikayet edeceğim diyince yazma gereği duydum.
Kardeşim senin oyunu Türkçe oynamak istememizle derdin ne? Gerçekten çok mu umrunda oyunun üzerinden "etik olmayan" kazanç sağlanması? Eğer öyleyse seni her türlü ahlak bekçiliği konusuna dört gözle bekliyorum. Bir ana dilimizde oyun oynama isteğimiz var, ona da göz dikmişler. İngilizce'yi biz de biliyoruz, dil öğren demek çözüm değil.