Steam çok yavaş açılıyor

Fenexus

Centipat
Steam bende aşırı yavaşladı. Sorun nedir? Normalde 1-2 sn'de açılıyordu. Şimdi arka planda çalışıyor, 15-20 sn'de zor açılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Programların yavaş açılması hard diskten kaynaklanabilir. Eğer iyi bir SSD'n varsa bilmiyorum. Mesela Samsung 960 EVO çok hızlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev çubuğundan değil de şu kısımdan 2 kere tıklarsan hemen açılır.
1570468391996.png

Bu sorun neden yaşanıyor? Önceden nadiren oluyordu, SSD alıp temiz lisanslı Windows kurdum artık sürekli oluyor. Kesin sebebi ve çözümünü bulabilen yok mu?

Yeni arayüzden kaynaklı olabilir. Kütüphane ayarlarından, arayüz efektleri vb. kapatabilirsiniz. @agelir3

Screenshot_2.png

Screenshot_1.png

Ayrıca indirme ön belleğini temizlemeyi deneyebilirsin.
Bu işlemden sonra Steam hesabına tekrar giriş yapman gerekmektedir.

Yeni arayüzden kaynaklı olabilir. Kütüphane ayarlarından, arayüz efektleri vb. kapatabilirsiniz. @agelir3

Eki Görüntüle 465496

Eki Görüntüle 465495

Ayrıca indirme ön belleğini temizlemeyi deneyebilirsin.
Bu işlemden sonra Steam hesabına tekrar giriş yapman gerekmektedir.
Maalesef, sorun çözülmedi. Sağ alttaki simgeye çift tıkladığımda saniye sürmezken görev çubuğundan veya masaüstünden vb. çalıştırdığımda kronometreyle takip ettim tam 15 saniye sonra tepki verdi. Daha eski olan şu konuda aynı sorunu yaşayan kişiler varmış, sanırım çözüm bulunamamış.

Aynı sorun bende de var. Neyden kaynaklandığını söyleyeyim Windows güncellemelerin den kaynaklanıyor. Temiz format atıp Windows güncellemesi yapma birde öyle dene. O zaman hızlı çalışıyor. Ama bir Windows güncellemesiyle sorun çözülebilir uğraşma derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı