Steam Deck, Epic-Uplay-Origin oyunlarını oynatır mı?

Bykozmos

Hectopat
Daha fazla  
Vaktimin büyük kısmı dışarıda olduğu için, uzanarak ya da yatarak oynayabilme rahatlığı da verdiği için el konsolu almayı düşünüyorum. Genel olarak çoğu oyunum Steam üzerinde ama Epic Games, Origin ve u playda olan bazı oyunlarımda mevcut. Bu oyunları aldığımda Steam Deck üzerinden oynayabilir miyim? Oynatsa bile oynarken FPS de ciddi sıkıntılar yaşatır mı? Ya da Steam Deck alternatifi tüm platformlarda oyun oynatabilen başka bir el konsolu var mı öneriniz fiyat bandı uygun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynayabilirsin hocam, Heroic Games Launcher, Junk Store, NonSteamLaunchers gibi aynı işi yapan birkaç farklı uygulama var. Eğer bir oyun konsoluna daha yakın deneyim istiyorsan Steam Deck en iyi tercih. Fiyatları ne durumda bilmiyorum ama Asus Rog Ally'a da bakabilirsin. Windows işletim sistemi dolayısıyla daha kütük ama o açığı kas gücüyle kapatmaya çalışıyor. Deck'te Gamepass oyunlarını oynama şansın yok ne yazık ki ama Ally'da onları da oynayabiliyorsun, bana göre en büyük artısı bu Deck'e göre.

Oynayabilirsin hocam, heroic Games Launcher, junk Store, nonsteamlaunchers gibi aynı işi yapan birkaç farklı uygulama var. Eğer bir oyun konsoluna daha yakın deneyim istiyorsan Steam Deck en iyi tercih. Fiyatları ne durumda bilmiyorum ama ASUS ROG Ally'a da bakabilirsin. Windows işletim sistemi dolayısıyla daha kütük ama o açığı kas gücüyle kapatmaya çalışıyor. Deck'te Game Pass oyunlarını oynama şansın yok ne yazık ki ama Ally'da onları da oynayabiliyorsun, bana göre en büyük artısı bu Deck'e göre.

2. el temizlere baktım da Steam Deck en uygunu ASUS ROG Ally'ler 0 piyasası 2. el piyasası olsun daha pahalı 2 - 2 bucuk katı nereden baksanız. Bu bilgi için teşekkür ederim Steam Deck alacağım karar verdim :)

Şimdiden hayırlı olsun hocam ben 4-4, 5 aydır kullanıyorum çok memnunum. Sormak istediğin bir şey olursa çekinme, yardımcı olmaya çalışırım.

Öncelikle teşekkür ederim. Bir merak ettiğim hususda deck üzerine bahsettiğiniz yöntemlerle Origin'ya da Epic Games kurup bunlar üzerinde oyun kurarsam oynayışta FPS olarak bir düşme ya da optimizasyon sıkıntısı yaşar mıyım Steam'deki oyunlara göre?

Mesela Detroit yada Fc25 Steam hesabımda yok ama Epic hesabımda var. Deck'e Epic kurup ondan Detroit yada Fc25 yükleyip girersem ciddi FPS düşüşleri ya da drop görür müyüm?

@flux_VIII merhaba hocam, yardımcı olabilir misiniz? ilk elime aldıgımda cihazı neleri yüklememi tavsiye edersiniz? Bir de emudeck kurulumu için ek bir şeye ihtiyacım var mı?
Decky bence ilk yüklenmesi gereken şeylerden biri. Birçok farklı plugin bulunduruyor işe yarayan. Eğer Epic, Gog, Ubisoft Connect gibi farklı platformlarda oyunların varsa bahsettiğim Heroic Games Launcher gibi programları da yüklemek gerekiyor.

Emudeck için ekstra herhangi bir şeye ihtiyaç yok masaüstü modunda rahatça kuruluyor ama bios dosyalarını ve oyun romlarını ya başka bir harddiskten aktarmak lazım yada direkt Deck'te masaüstü internetten indirmek lazım.

Öncelikle teşekkür ederim. Bir merak ettiğim hususda deck üzerine bahsettiğiniz yöntemlerle Origin'ya da Epic Games kurup bunlar üzerinde oyun kurarsam oynayışta FPS olarak bir düşme ya da optimizasyon sıkıntısı yaşar mıyım Steam'deki oyunlara göre?

Mesela Detroit yada Fc25 Steam hesabımda yok ama Epic hesabımda var. Deck'e Epic kurup ondan Detroit yada Fc25 yükleyip girersem ciddi FPS düşüşleri ya da drop görür müyüm?

Ben Epic vb. platformlardan çok sistem isteyen oyunlar değil de daha çok indie tarzı oyunlar oynadım ve bir performans sıkıntısı olmadı. İnternette de şimdiye kadar bu konuda bir şikayet görmedim.

Ama ne yazık ki FC25 oynayama şansın yok Deck'te, oyunun anti-cheat'i sadece Windows üzerinde çalışıyor bildiğim kadarıyla ve bundan dolayı oyun çalışmıyor. Online rekabetçi oyunlar bu sebepten sıkıntı çıkarıyor Deck'te.

Decky bence ilk yüklenmesi gereken şeylerden biri. Birçok farklı plugin bulunduruyor işe yarayan. Eğer Epic, GOG, Ubisoft Connect gibi farklı platformlarda oyunların varsa bahsettiğim heroic Games Launcher gibi programları da yüklemek gerekiyor.

Emudeck için ekstra herhangi bir şeye ihtiyaç yok masaüstü modunda rahatça kuruluyor ama BIOS dosyalarını ve oyun ROM'larını ya başka bir hard diskten aktarmak lazım ya da direkt Deck'te masaüstü internetten indirmek lazım.

Ben Epic vb. platformlardan çok sistem isteyen oyunlar değil de daha çok indie tarzı oyunlar oynadım ve bir performans sıkıntısı olmadı. İnternette de şimdiye kadar bu konuda bir şikayet görmedim.

Ama ne yazık ki FC 25 oynayama şansın yok Deck'te, oyunun anti-cheat'i sadece Windows üzerinde çalışıyor bildiğim kadarıyla ve bundan dolayı oyun çalışmıyor. Online rekabetçi oyunlar bu sebepten sıkıntı çıkarıyor Deck'te.

E PTT AVM de şu an ASUS ROG Ally Z1 Extreme 20600'e satılıyor 0 model 3 ay peşin fiyatına taksit ne diyorsunuz 512 GB SSD OLED'ya da AMOLED ekrandı hatırlamıyorum 120 hrz 0 model deckler 24 - 26'dan baslıyor 35' e kadar ikinci el piyasası da 14- 26 fiyatına.

E PTT AVM de şu an ASUS ROG Ally Z1 Extreme 20600'e satılıyor 0 model 3 ay peşin fiyatına taksit ne diyorsunuz 512 GB SSD OLED'ya da AMOLED ekrandı hatırlamıyorum 120 hrz 0 model deckler 24 - 26'dan baslıyor 35' e kadar ikinci el piyasası da 14- 26 fiyatına.
Hocam kusura bakma yeni gördüm, ROG Ally da tercih edilebilir senin aradıkların doğrultusunda. Ben Steam Deck'i ikinci el olarak aldım, temiz bir cihaz ve güvenilir bir satıcı bulunursa düşünülebilir. Ama zaten Türkiye'de resmi satışı olmayan bir cihazı ikinci el almak da risk ihtiva ediyor tabi.

Hocam kusura bakma yeni gördüm, ROG Ally da tercih edilebilir senin aradıkların doğrultusunda. Ben Steam Deck'i ikinci el olarak aldım, temiz bir cihaz ve güvenilir bir satıcı bulunursa düşünülebilir. Ama zaten Türkiye'de resmi satışı olmayan bir cihazı ikinci el almak da risk ihtiva ediyor tabii.

Teşekkür ederim yanıtınız için. Lenovo Legion GO aldım bende 2. el temiz Asus ROG Ally fiyatına çok memnunum.

Yeni konular

Geri
Yukarı