Steam hesabı çalındı

Gerçekten bunu yediniz mi? Hani internetteki scamler sıralamasında kuş tuzağı ayarında olan bi şey bu.
 
Gerçekten bunu yediniz mi?

Usta cidden insana yediriyorlar. Öyle dememek gerek. Benim arkadaşımın ani tepki vermesi üzerine neredeyse hepimiz kullanıcıyı incelemeden linke giriş yapacaktık.
Yani 25K izleyicisi olan yorumların aktif olduğu bir kanalın bedava skin vermesi absürt bir şey gelmiyor insana. Güzel taktik, helal olsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır demek istediğim, yayının kalitesinden falan da mı anlamadınız. Ben de birkaç kere Twitch’te denk geldim bu dolandırıcılara ama yayınladıkları görüntünün önceden kaydedilmiş olduğu o kadar belliydi ki direkt bildirdim kanalı. Dediğiniz gibi genellikle ünlü CS Profesyonel oyuncularını taklit ediyorlar ama yine de yemek biraz bana çok zormuş gibi geldi, çok heveslendiniz herhalde.
 
Ayınladıkları görüntünün önceden kaydedilmiş.

İşte olayda bu, bedava skini duyunca insanlar açıp görüntüyle değil direk linke tıklayıp skini alıp, tadını çıkarmak istiyor.
Ben ne videoya, ne kanala baktım. Anında linke taklayıp kasayı açmıştım. İnsan psikolojisi işte, bedavayı duyunca, kafalar duruyor.
 
Arkadaşlar hesabımı 3 saat 28dk sonrasında sağ sağlim aldım ilgi alakanız için teşekkürler.
Usta cidden insana yediriyorlar. Öyle dememek gerek. Benim arkadaşımın ani tepki vermesi üzerine neredeyse hepimiz kullanıcıyı incelemeden linke giriş yapacakdık.
Yani 25K izleyicisi olan yorumların aktif olduğu bir kanalın bedava skin vermesi absürt bir şey gelmiyor insana. Güzel taktik, helal olsun.
Aynen öyle oldu ve yayın 12 satir açıkmış ve sürekli insanlar girip çıkıyor yayına kim bilir kaç kişi benim gibi düştü bu tuzağa belki aralarında hesap bilgilerini unutanlar bile olabilir tamamen kaptırmış olanlar olabilir.
 
Steam genellikle bu konularda elinizde hesabın size ait olduğuna dair bilgiler varsa yardımcı olur. Ayrıca böyle durumlarda kasanızı alıp polise gidip şikayet etmekte fayda var.
 
Merhaba, 4 yılldır titizlikle kullandığım hesabımı 5 saniyede adamların önüne sundum nasıl mı oldu anlatayım.
Evde oturuyordum, telefona bakayım dedim, YouTube'a girdim, Simple denen yayıncı kılığına girmiş biri yayın açmış, 6000 kişi izliyor. Böyle olunca direkt güvendim, kanala falan bakmadım. Zaten tüm yorumlar, beğeniler, aboneler kapalı yani adam fake. Neyse, ben bunları fark etmedim tabii. Bir baktım açıklamaya, giveaway diyor. Tıkladım siteye, Steam giriş yeri geldi. Tabii o ara biraz başım ağrıyordu, her zaman baktığım adres çubuğuna bakmadım. Bilgileri girdim, e-posta kodu istedi. Nedense onu da fark etmedim. Normalde guard kodu isterdi. Neyse onu da girdim ve bum 3-4 tane e-posta geldi arka arkaya: Steame-postan değişti, Steam hesabından telefon numarası kaldırıldı falan diye. Ben o ara çaktım olayı. Ben ne yaptım diye bir 5 saniye durdum, etrafa bakındım. Dedim siz kimsiniz, benimle uğraşıyonuz deyip PC başına geçtim. Steam'e girmeyi denedim, ekrana bir nah işareti geldi desem yalan olur. Neyse Steam destekten hesap kurtarma yerine geldim, e-posta ve telefon numarası girdim; BoaCompra faturalarını, Steam'in e-postama gönderdiği faturaları ve 1 yıl önce Perdigital'den aldığım cüzdan kodunu ekledim. Not olarak da olayı anlattım gönderdim. Steam hesabımın durumuna baktım, kurtarma ticketini gönderdikten sonra hesabınız kilitlendi yazısını görünce bir rahatladım. Derin bir ohh çektim, hemen arkadaşa yazdım hesaba bak, çevrimiçi mi, değişen bir şey var mı diye. Çocuk baktı isme falan; aynı, sorun yok yazdı; bir tane daha ohh çektim.
Tahminimce hesabımı geri alırım ama siz siz olun, sakın ama sakın adres çubuğunda Steam'in gerçek adres link olmayan sitede oturum açmayın, e-posta kodu yazmayın ve en önemlisi kimseye güvenmeyin.
Bu arada Steam'de 36 TL vardı. İnşallah hediye falan atmamıştır...
Aynı durumu ben de birkaç hafta önce csmoney de yaşadım içinde iki bıçak iki eldiven ve startrack silahlarım vardı baya tırstım yani
 
Hocam bende çekiliş yapıyorum zahmet olmazsa Steam kullanıcı adınız ile şifrenizi alabilir miyim? Bir de kontrol sağlamak için telefonunuza gelen kodu söylerseniz çok iyi olur.
 
Merhaba, 4 yılldır titizlikle kullandığım hesabımı 5 saniyede adamların önüne sundum nasıl mı oldu anlatayım.
Evde oturuyordum, telefona bakayım dedim, YouTube'a girdim, Simple denen yayıncı kılığına girmiş biri yayın açmış, 6000 kişi izliyor. Böyle olunca direkt güvendim, kanala falan bakmadım. Zaten tüm yorumlar, beğeniler, aboneler kapalı yani adam fake. Neyse, ben bunları fark etmedim tabii. Bir baktım açıklamaya, giveaway diyor. Tıkladım siteye, Steam giriş yeri geldi. Tabii o ara biraz başım ağrıyordu, her zaman baktığım adres çubuğuna bakmadım. Bilgileri girdim, e-posta kodu istedi. Nedense onu da fark etmedim. Normalde guard kodu isterdi. Neyse onu da girdim ve bum 3-4 tane e-posta geldi arka arkaya: Steame-postan değişti, Steam hesabından telefon numarası kaldırıldı falan diye. Ben o ara çaktım olayı. Ben ne yaptım diye bir 5 saniye durdum, etrafa bakındım. Dedim siz kimsiniz, benimle uğraşıyonuz deyip PC başına geçtim. Steam'e girmeyi denedim, ekrana bir nah işareti geldi desem yalan olur. Neyse Steam destekten hesap kurtarma yerine geldim, e-posta ve telefon numarası girdim; BoaCompra faturalarını, Steam'in e-postama gönderdiği faturaları ve 1 yıl önce PerDigital'den aldığım cüzdan kodunu ekledim. Not olarak da olayı anlattım gönderdim. Steam hesabımın durumuna baktım, kurtarma ticketini gönderdikten sonra hesabınız kilitlendi yazısını görünce bir rahatladım. Derin bir ohh çektim, hemen arkadaşa yazdım hesaba bak, çevrimiçi mi, değişen bir şey var mı diye. Çocuk baktı isme falan; aynı, sorun yok yazdı; bir tane daha ohh çektim.
Tahminimce hesabımı geri alırım ama siz siz olun, sakın ama sakın adres çubuğunda Steam'in gerçek adres link olmayan sitede oturum açmayın, e-posta kodu yazmayın ve en önemlisi kimseye güvenmeyin.
Bu arada Steam'de 36 TL vardı. İnşallah hediye falan atmamıştır kendine.

Aynı olay bana da oldu simple kılığına girmiş kişi tarafından çalındı arkadaşlarımdan profilimi göndermelerini istedim gerekli açıklamayı yaptıktan 3 saat sonra geri aldım Twitch'e rapor ettim ama takmıyor Twitch
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı