Steam hesabı üst üste çalındı

Kebab seven adam

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese selamlar. Geçtiğimiz günlerde e-posta adresime birçok yerden giriş yapıldı tabii ben biraz geç kaldım bu olaylara ve Steam gibi birçok hesabım çalındı. Hemen ardından talep oluşturdum ve hesabı geri aldım. Fakat çalan adam nasıl yaptıysa guard ve iki aşamalı doğrulamayı geçip hesabı bir daha çaldı bende telefonuma sızdığını düşünmekteyim. Zaten bu olaydan sonra kurtarabildiğim kadar hesabı kurtarıp PC'ye temiz format ardından telefona BIOS ile format attıım. Şimdi korkum şu: Ben talep atsam ve hesabı alsam adam tekrardan girer mi cihazlarıma? Şu anda CS2 oynuyor.

Arkadaşlar herkese selamlar. Geçtiğimiz günlerde e-posta adresime birçok yerden giriş yapıldı tabii ben biraz geç kaldım bu olaylara ve Steam gibi birçok hesabım çalındı. Hemen ardından talep oluşturdum ve hesabı geri aldım. Fakat çalan adam nasıl yaptıysa guard ve iki aşamalı doğrulamayı geçip hesabı bir daha çaldı bende telefonuma sızdığını düşünmekteyim. Zaten bu olaydan sonra kurtarabildiğim kadar hesabı kurtarıp PC'ye temiz format ardından telefona BIOS ile format attıım. Şimdi korkum şu: Ben talep atsam ve hesabı alsam adam tekrardan girer mi cihazlarıma? Şu anda CS2 oynuyor.

BIOS RAT'ı yemiş olabilirsin.

Telefona sızan birinin CS oynaması pek muhtemel değil, ama e postanıza bir ihtimal sızıntı olmuş olabilir , e posta şifrenizi , güvenlik sorunuzu baştan aşşağı değiştirebilirsiniz , sonra Steam hesabınızı aldığınız zaman şifrenizi v.s. değiştirerek deneyebilirsiniz. Zamanında bir kullanıcıda yanlışlıkla kendi Steam hesabına benim mailimi kaydetmişti , mailime devamlı sıfırlama mailleri geliyordu.
Talep açtım ve bana birşey yapamıycaklarını ,benim olmayan hesaba girip mail kısmında değisiklik yapabilirsin tarzında şaka gibi bir cevap verdi Steam destek.

Hala giriş yapabiliyor mu?

Steam'i soruyorsan hesapta zaten ama bilgisayar için samıyorum.

Telefona sızan birinin CS oynaması pek muhtemel değil, ama e postanıza bir ihtimal sızıntı olmuş olabilir, e-posta şifrenizi, güvenlik sorunuzu baştan aşağı değiştirebilirsiniz, sonra Steam hesabınızı aldığınız zaman şifrenizi vs. Değiştirerek deneyebilirsiniz. Zamanında bir kullanıcıda yanlışlıkla kendi Steam hesabına benim mailimi kaydetmişti, mailime devamlı sıfırlama mailleri geliyordu.
Talep açtım ve bana bir şey yapamayacaklarını, benim olmayan hesaba girip mail kısmında değisiklik yapabilirsin tarzında şaka gibi bir cevap verdi Steam de.

BIOS RAT'ı yemiş olabilirsin.

Sanmam BIOS RAT'ı yeseydim format atamazdım BIOS'tan.

Telefona sızan birinin CS oynaması pek muhtemel değil, ama e postanıza bir ihtimal sızıntı olmuş olabilir, e-posta şifrenizi, güvenlik sorunuzu baştan aşağı değiştirebilirsiniz, sonra Steam hesabınızı aldığınız zaman şifrenizi vs. Değiştirerek deneyebilirsiniz. Zamanında bir kullanıcıda yanlışlıkla kendi Steam hesabına benim mailimi kaydetmişti, mailime devamlı sıfırlama mailleri geliyordu.
Talep açtım ve bana bir şey yapamayacaklarını, benim olmayan hesaba girip mail kısmında değisiklik yapabilirsin tarzında şaka gibi bir cevap verdi Steam destek.

Abi her şeyi değiştirdim defalarca gerçekten tam her şey bitti dedim sınava girdim çıktığım an hesap bilgilerim değişti şimdi benim korkum ben talep atsam muhtemelen geri alacağım hesabı zatende adam daha detaylı girer mi sistemlere ev halkına girer mi benim korkum o aslında.

Steam'i soruyorsan hesapta zaten ama bilgisayar için samıyorum.

Sanmam BIOS RAT'ı yeseydim format atamazdım BIOS'tan.

Abi her şeyi değiştirdim defalarca gerçekten tam her şey bitti dedim sınava girdim çıktığım an hesap bilgilerim değişti şimdi benim korkum ben talep atsam muhtemelen geri alacağım hesabı zatende adam daha detaylı girer mi sistemlere ev halkına girer mi benim korkum o aslında.
Okadar basit değil , zor , farklı bir sorun olabilir , ama ilk önce telefonunuzdaki gereksiz yada şüpheli uygulamaları silebilir yada durdurabilabilirsiniz , sonra maili sağlama alıp arkasından steamı sağlama alabilirsiniz .

Sonra 1,2 gün bekleyin , izlemede kalın herhangi birisi çalınıyormu , calınıyorsada ilk önce hangisi çalınıyor onu kontrol edip sorunun temelini öğrenebilirsiniz. Bunu ancak siz yapabilirsiniz, birazcık uğraşıcaksınız .

O kadar basit değil, zor, farklı bir sorun olabilir, ama ilk önce telefonunuzdaki gereksiz ya da şüpheli uygulamaları silebilir ya da durdurabilabilirsiniz, sonra maili sağlama alıp arkasından Steam'ı sağlama alabilirsiniz.

Sonra 1,2 gün bekleyin, izlemede kalın herhangi birisi çalınıyor mu, calınıyorsada ilk önce hangisi çalınıyor onu kontrol edip sorunun temelini öğrenebilirsiniz. Bunu ancak siz yapabilirsiniz, birazcık uğraşacaksınız.

Abi zaten ilk olarak telefonda adamakıllı uygulama yok sıfırladım ikincisi mail adresini topyekün değiştirdim olaylardan sonra hala girili telefonda ama kullanmamaya özen gösteriyorum zaten hesap çalınalı 2 gün falan oldu aynı gün Instagram'ya girmeyi denedi sadece kurtardım bir de dikkat dağıtmak için telefon numara spam SMS atmakta kendisi.

Abi zaten ilk olarak telefonda adamakıllı uygulama yok sıfırladım ikincisi mail adresini topyekün değiştirdim olaylardan sonra hala girili telefonda ama kullanmamaya özen gösteriyorum zaten hesap çalınalı 2 gün falan oldu aynı gün Instagram'ya girmeyi denedi sadece kurtardım bir de dikkat dağıtmak için telefon numara spam SMS atmakta kendisi.
Bu durumda şöyle bir yöntem deneyebilirsin .
Steam hesabın çalındığı zaman bir arkadaşının Steam hesabı üzerinden kendisiyle iletişime geçmeye deneyebilirsin, şayet türk vatandaşıysa kendisine seni rahat bırakmasını , karşılığında ödeme yapıcağını söyleyebilirsin.
Tongaya düşer ve sana iban verirse aldığın iban bilgisi ve tüm yazışmalarının bir resmini alıp adli makam yoluyla ondan şikayetçi olabilirsin . Türkse şayet bu tür insanların siber suçlardan dolayı haklarında genelde dosya vardır .

Yeni konular

Geri
Yukarı