Rehber Steam Kart Düşürmek ve İşleyiş

Hashtag

Hectopat
Katılım
5 Aralık 2020
Mesajlar
384
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle belirteyim ki, bu rehberde size bir program verip "açın kullanın" demeyeceğim. Şuan bunu yazarken bile uyguladığım yöntemleri, enine boyuna açıklamalarını, kullanabileceğiniz oyunları, Steam'ın bu konudaki işleyiş mantığını anlatacağım. Dolayısıyla bu konu bence fazlasıyla dev bir konu. Herhangi uygulamalarla ilgili görsel veya indirme linki kullanmayacağım. Ben bildiklerimi anlatmak için bu konuyu açıyorum. Bu işe yeni girişecek arkadaşlar parmaklarını biraz oynatıp gerekli tüm linklere kolayca ulaşabilir.

BÖLÜM 1; TAM OLARAK NE YAPIYORUZ?

Steam oyunlarının bazıları, Takas Kartı adındaki rozet işlemenize yarayan ürünlerin oyun içinde geçirdiğiniz süre boyunca rastgele düşmesine olanak verir. Bu ürünleri ister biriktirerek rozet işler ve Steam hesabınızın seviyesini yükseltebilir, isterseniz de topluluk pazarında satıp gelir elde edebilirsiniz.

Konuda ele aldığım yöntem olan Idle programları sayesinde, bu bahsini ettiğimiz oyunları bilgisayarınıza yüklemenize, açıp oynamanıza gerek kalmadan bu programların sizi "oyun içinde" göstermesi sonucunda normalden daha hızlı bir şekilde Takas Kartlarını düşürmeniz mümkün oluyor. İşin tatsız ama mantıklı yanı, bu oyunlardan elde edebileceğiniz kart sayısı sınırlı. Tek bir oyundan, sahip olduğu toplam takas kartı miktarının %50'si kadarını bir kereye mahsus elde edebiliyorsunuz. Örneğin CS:GO için toplamda 12 adet kart ürünü varsa, CS:GO için 6 adet kart düşürme hakkınız var. Bu kart hakkınız dolduğunda, bu oyun için bir daha kart düşürmenizin imkanı yok. Dolayısıyla bunu yaparken ufak bir piyasa araştırması en doğru hareket olacaktır.

Bunu baştan belirteyim, bu uygulamaları kullanmak hesabınıza herhangi bir zarar vermez. Hesabınızın, eşyalarınızın çalınması veya hakkınızda Steam tarafından herhangi bir işlem yapılmasına sebep olmaz.

BÖLÜM 2;PROGRAMLAR

Çoğu kişinin bildiği gibi, bilgisayarınızdan kullanmanız için en yaygın ve güvenilir olan program Steam Idle Master
Bilen sayısı daha düşük olsa da yine de sıklıkla kullanılan, benim de kullandığım tek yöntem olan mobil uygulama Idle Daddy

Steam Idle Master

Basit ve her dile olduğu gibi Türkçe'ye de hakim bir arayüzü olan, bilgisayarında Idle yapmak isteyenlerin bir numaralı tercihi olan Idle Master, hesabınıza giriş yapmanız dışında sizden pek bir şey istemiyor. Giriş yaptığınızdan itibaren otomatik olarak kart düşüreceği oyun sayısını, düşüreceği toplam kart sayısını ve anlık olarak hangi oyunda bu işlemi gerçekleştirdiğini görebileceğiniz basit ve küçük bir arayüze sahip olduğunu görüyorsunuz. Uygulama üzerinden istediğiniz oyunları kara listeye alabiliyor, dilerseniz işlemi duraklatabiliyor dilerseniz ise anlık olarak işlem gerçekleştirdiği oyunu değiştirebiliyorsunuz. Böylece öncelik tanıdığınız oyunları herhangi bir süreç olmadan işleme tabi tutabilirsiniz.

Idle Daddy​


Şahsen uzun süredir kullandığım ve bilgisayarımdan ziyade telefonumdan bu işlemi yapmayı tercih ettiğim için daha kolay olduğunu düşündüğüm uygulama, bahsettiğim diğer uygulama ile birebir aynı özelliklere sahip. Aynı göstergeler ve Türkçe dil desteği sayesinde bahsettiğim iki uygulamada arada kalmak zorunda değilsiniz. Dışarı çıkarken bilgisayarınızı açık bırakamıyorsanız, bırakmak istemiyorsanız cep telefonunuzdan İnternet bağlantınız olduğu sürece bu işlemi yapabilirsiniz. Bulunduğunuz ortam ne olursa olsun, cep telefonunuz ve internet bağlantınız olduğu sürece bu işlemi sürdürebilirsiniz. Bir kaç yıl önce diğer uygulamayı kullanmışlığım var ve bahsedeceğim sebep yüzünden Idle Daddy benim için her zaman lider gelen uygulamadır.

Normal şartlarda, belki benim cihazlarımdan dolayıdır, Idle Daddy üzerinden kart düşürdüysem bile uygulamayı durdurmadığım sürece herhangi bir bildirim almıyorum. Bu durum da nasıl bir exploit oluşturuyor bilmiyorum ancak, normalde 1-2 kart düşürmesi gereken süreçte 5 kart düşürüyorum sıklıkla. Ve öyle ki, uygulama bir süre açık kalıyor, durdurup yeniden başlatıyorum ve 3-5 kart düştüğü bildirimi geliyor. Uygulamayı yeniden durdurup yeniden başlattığımda bir 5 tane daha geliyor. Uygulamanın açık kaldığı süre 30 dakika bile değilken bu kadar çok kart düşürmesi ya benim cihazımdaki bir eksikliğin exploit yaratmasından, ya da uygulamanın azizliğinden kaynaklanıyor. Bunun herkeste işe yarayacağını garanti edemem, ancak bunun doğruluğunu da isteyen olursa ispatlayabilirim tabii.

BÖLÜM 3; TAVSİYELER

Bu iş sadece düşürmekle olup bitmiyor. Ücretsiz her oyunda da maalesef kart düşürmeniz mümkün olmuyor. Ancak eğer ki benim gibi internet üzerinden dağıtıldığı için neredeyse herkesin kütüphanesine girmiş olan bir çok ücretli oyunu bedava getirdiyseniz, bereketli bir giriş yapacaksınız demektir. Bir oyunun Takas Kartı özelliğine sahip olup olmadığını mağaza sayfasından, oyuna sahipseniz ise rozetler bölümünden veya kütüphanenizden öğrenebilirsiniz. Eğer herhangi bir şekilde elinizde böyle oyunlar yok ise, internet üzerinden kısa bir araştırma ile ücretsiz olan ve kart düşürmenizi sağlayan oyunlar olup olmadığını araştırabilirsiniz. Muhtemelen yoktur. Eğer ki Steam üzerinden alışveriş yapabiliyorsanız, bu işe başlamanız için mükemmel seçenek olan Zup oyunları serisi, kart düşürme işine giren herkesin bir numaralı tercihidir. Orijinal fiyatı adet olarak 2.10 TL olan Zup oyunları, indirimle alındığı zaman kendi maliyetini çıkarıp kolayca kar etmenizi sağladığı yetmezmiş gibi, kısa yoldan yüzlerce, binlerce başarım kazanmanızı da sağlıyor. Tabii bunun için Achievement Manager kullanmanız veya oyunu oynamanız gerekiyor. Zup dışında, Steam mağazasından Koleksiyon Kartlarını filtreleyip ucuzdan pahalıya doğru sıralarsanız, günaşırı indirime giren bir ekmek fiyatında bir çok oyunla karşılaşırsınız ve bu oyunlar da bu takas kartlarını elde ettiğinizde hem maliyetlerini çıkarır hemde ufak miktarlarda kar etmenizi sağlar.

BÖLÜM 4; İŞLEYİŞ​


Artık konuya tamamen hakim olduğunuza göre, kronolojik olarak bu sürecin en doğru şekilde nasıl işleyeceğinden bahsetmek istiyorum. Öncelikle kendinize ucuz, mümkün oldukça kart sayısı yüksek ve popüler oyunlar bulmanız gerekiyor. Buna verebileceğim en iyi örnek Zup oyunlarıdır. Bu seriyi kart düşürüp satmak isteyenler olduğu kadar, ucuza aldığı bu oyunun kartlarını da bol bol satın alıp Steam seviyesini yükseltmek isteyen oyuncular da popüler hale getiriyor. Yani alım-satım piyasası canlı. Seçmeniz gereken oyunlar da buna göre olmalıdır. Kimsenin bilmediği oyunun kartlarına alıcı bulmak zordur. Bu oyunları bulduktan sonra, mümkün oldukça sabırlı davranıp indirimli olduğu zamanda almalısınız. Böylece kar düzeyini arttırmış olacağınız gibi, sizinle birlikte oyunun indirime girmesini kollayan yüzlerce kişi piyasayı olduğundan çok daha fazla canlandıracaktır. Oyunu alıp kartları düşürdükten sonra, piyasanın yüksek olduğu anlarda satarak zaten ucuz olan oyunu daha da ucuza almış olduğunuzda verdiğiniz minik miktarı çıkarmış, üstüne de belki oyunun 2 katı kadar kar etmiş olursunuz. Tabii bununla beraber, @arda662 adlı arkadaş belirtene kadar uyguladığım ancak farkında bile olmadığım bir yöntemden bahsetmek istiyorum. Kendisine de teşekkür ederim yaptığım ama farkında olmadığım durumda beni aydınlattığı için.

Bu yöntem şu ki, Steam üzerindeki bazı oyunlar aldığınız andan itibaren geri iade edilebilir durumda oluyor. Oyun iade etmek için, oyunda en fazla 2 saat geçirmeniz gerekiyor, bu süreyi aşarsa iade edemiyorsunuz. Ve bazı oyunlar aldığınız andan itibaren kart düşürülebilir durumda oluyor. Buna Zup, Outlast, Barro 2020 gibi oyunlar dahil.[Şu an bu oyunların kartları düştü. Barro'yu 30 dakika kadar önce satın aldım, Outlast'ı ise dün satın aldım henüz hiç uygulamaya sokmamıştım ancak baktım ki kart düştü.] Bu oyunların tespiti nasıl yapılıyor bilmediğim için maalesef ki bilgilendirme yapamayacağım. Lakin tabii ki tespit ettiğim sürece böyle oyunları, konuya güncelleme yapabilirim eğer işine yarayacak arkadaşlar olursa. Anlık olarak 3 görsel bırakıyorum;

kart.png
kartlar.png
lol.png

Kartlar arasındaki zaman aralığı, 4 dakika. Bazen böyle garip hatalar olabiliyor sanırım..

Konuyla ilgili görüşlerinizi, hatalı bulduğunuz şeyleri, yararlı olacağını düşündüğünüz fikirleri, gelişmeleri, kısaca konunun daha iyi olmasını sağlayacak her katkıyı bekliyorum. Biz biliyoruz belki ancak bilmeyen arkadaşların işine yaramasını umuyorum.

İyi forumlar.

Güncelleme; Steam üzerinden kart düşürüp satmak isteyenler için kendince dolu dolu bir liste yapmış olan bir arkadaşın rehber linki. Kesinlikle işe yarar.
 
Son düzenleme:
Öncelikle belirteyim ki, bu rehberde size bir program verip "açın kullanın" demeyeceğim. Şuan bunu yazarken bile uyguladığım yöntemleri, enine boyuna açıklamalarını, kullanabileceğiniz oyunları, Steam'ın bu konudaki işleyiş mantığını anlatacağım. Dolayısıyla bu konu bence fazlasıyla dev bir konu. Herhangi uygulamalarla ilgili görsel veya indirme linki kullanmayacağım. Ben bildiklerimi anlatmak için bu konuyu açıyorum. Bu işe yeni girişecek arkadaşlar parmaklarını biraz oynatıp gerekli tüm linklere kolayca ulaşabilir.

BÖLÜM 1; TAM OLARAK NE YAPIYORUZ?

Steam oyunlarının bazıları, Takas Kartı adındaki rozet işlemenize yarayan ürünlerin oyun içinde geçirdiğiniz süre boyunca rastgele düşmesine olanak verir. Bu ürünleri ister biriktirerek rozet işler ve Steam hesabınızın seviyesini yükseltebilir, isterseniz de topluluk pazarında satıp gelir elde edebilirsiniz.

Konuda ele aldığım yöntem olan Idle programları sayesinde, bu bahsini ettiğimiz oyunları bilgisayarınıza yüklemenize, açıp oynamanıza gerek kalmadan bu programların sizi "oyun içinde" göstermesi sonucunda normalden daha hızlı bir şekilde Takas Kartlarını düşürmeniz mümkün oluyor. İşin tatsız ama mantıklı yanı, bu oyunlardan elde edebileceğiniz kart sayısı sınırlı. Tek bir oyundan, sahip olduğu toplam takas kartı miktarının %50'si kadarını bir kereye mahsus elde edebiliyorsunuz. Örneğin CS:GO için toplamda 12 adet kart ürünü varsa, CS:GO için 6 adet kart düşürme hakkınız var. Bu kart hakkınız dolduğunda, bu oyun için bir daha kart düşürmenizin imkanı yok. Dolayısıyla bunu yaparken ufak bir piyasa araştırması en doğru hareket olacaktır.

Bunu baştan belirteyim, bu uygulamaları kullanmak hesabınıza herhangi bir zarar vermez. Hesabınızın, eşyalarınızın çalınması veya hakkınızda Steam tarafından herhangi bir işlem yapılmasına sebep olmaz.

BÖLÜM 2;PROGRAMLAR

Çoğu kişinin bildiği gibi, bilgisayarınızdan kullanmanız için en yaygın ve güvenilir olan program Steam Idle Master
Bilen sayısı daha düşük olsa da yine de sıklıkla kullanılan, benim de kullandığım tek yöntem olan mobil uygulama Idle Daddy

Steam Idle Master

Basit ve her dile olduğu gibi Türkçe'ye de hakim bir arayüzü olan, bilgisayarında Idle yapmak isteyenlerin bir numaralı tercihi olan Idle Master, hesabınıza giriş yapmanız dışında sizden pek bir şey istemiyor. Giriş yaptığınızdan itibaren otomatik olarak kart düşüreceği oyun sayısını, düşüreceği toplam kart sayısını ve anlık olarak hangi oyunda bu işlemi gerçekleştirdiğini görebileceğiniz basit ve küçük bir arayüze sahip olduğunu görüyorsunuz. Uygulama üzerinden istediğiniz oyunları kara listeye alabiliyor, dilerseniz işlemi duraklatabiliyor dilerseniz ise anlık olarak işlem gerçekleştirdiği oyunu değiştirebiliyorsunuz. Böylece öncelik tanıdığınız oyunları herhangi bir süreç olmadan işleme tabi tutabilirsiniz.

Idle Daddy​


Şahsen uzun süredir kullandığım ve bilgisayarımdan ziyade telefonumdan bu işlemi yapmayı tercih ettiğim için daha kolay olduğunu düşündüğüm uygulama, bahsettiğim diğer uygulama ile birebir aynı özelliklere sahip. Aynı göstergeler ve Türkçe dil desteği sayesinde bahsettiğim iki uygulamada arada kalmak zorunda değilsiniz. Dışarı çıkarken bilgisayarınızı açık bırakamıyorsanız, bırakmak istemiyorsanız cep telefonunuzdan İnternet bağlantınız olduğu sürece bu işlemi yapabilirsiniz. Bulunduğunuz ortam ne olursa olsun, cep telefonunuz ve internet bağlantınız olduğu sürece bu işlemi sürdürebilirsiniz. Bir kaç yıl önce diğer uygulamayı kullanmışlığım var ve bahsedeceğim sebep yüzünden Idle Daddy benim için her zaman lider gelen uygulamadır.

Normal şartlarda, belki benim cihazlarımdan dolayıdır, Idle Daddy üzerinden kart düşürdüysem bile uygulamayı durdurmadığım sürece herhangi bir bildirim almıyorum. Bu durum da nasıl bir exploit oluşturuyor bilmiyorum ancak, normalde 1-2 kart düşürmesi gereken süreçte 5 kart düşürüyorum sıklıkla. Ve öyle ki, uygulama bir süre açık kalıyor, durdurup yeniden başlatıyorum ve 3-5 kart düştüğü bildirimi geliyor. Uygulamayı yeniden durdurup yeniden başlattığımda bir 5 tane daha geliyor. Uygulamanın açık kaldığı süre 30 dakika bile değilken bu kadar çok kart düşürmesi ya benim cihazımdaki bir eksikliğin exploit yaratmasından, ya da uygulamanın azizliğinden kaynaklanıyor. Bunun herkeste işe yarayacağını garanti edemem, ancak bunun doğruluğunu da isteyen olursa ispatlayabilirim tabii.

BÖLÜM 3; TAVSİYELER

Bu iş sadece düşürmekle olup bitmiyor. Ücretsiz her oyunda da maalesef kart düşürmeniz mümkün olmuyor. Ancak eğer ki benim gibi internet üzerinden dağıtıldığı için neredeyse herkesin kütüphanesine girmiş olan bir çok ücretli oyunu bedava getirdiyseniz, bereketli bir giriş yapacaksınız demektir. Bir oyunun Takas Kartı özelliğine sahip olup olmadığını mağaza sayfasından, oyuna sahipseniz ise rozetler bölümünden veya kütüphanenizden öğrenebilirsiniz. Eğer herhangi bir şekilde elinizde böyle oyunlar yok ise, internet üzerinden kısa bir araştırma ile ücretsiz olan ve kart düşürmenizi sağlayan oyunlar olup olmadığını araştırabilirsiniz. Muhtemelen yoktur. Eğer ki Steam üzerinden alışveriş yapabiliyorsanız, bu işe başlamanız için mükemmel seçenek olan Zup oyunları serisi, kart düşürme işine giren herkesin bir numaralı tercihidir. Orijinal fiyatı adet olarak 2.10 TL olan Zup oyunları, indirimle alındığı zaman kendi maliyetini çıkarıp kolayca kar etmenizi sağladığı yetmezmiş gibi, kısa yoldan yüzlerce, binlerce başarım kazanmanızı da sağlıyor. Tabii bunun için Achievement Manager kullanmanız veya oyunu oynamanız gerekiyor. Zup dışında, Steam mağazasından Koleksiyon Kartlarını filtreleyip ucuzdan pahalıya doğru sıralarsanız, günaşırı indirime giren bir ekmek fiyatında bir çok oyunla karşılaşırsınız ve bu oyunlar da bu takas kartlarını elde ettiğinizde hem maliyetlerini çıkarır hemde ufak miktarlarda kar etmenizi sağlar.

BÖLÜM 4; İŞLEYİŞ​


Artık konuya tamamen hakim olduğunuza göre, kronolojik olarak bu sürecin en doğru şekilde nasıl işleyeceğinden bahsetmek istiyorum. Öncelikle kendinize ucuz, mümkün oldukça kart sayısı yüksek ve popüler oyunlar bulmanız gerekiyor. Buna verebileceğim en iyi örnek Zup oyunlarıdır. Bu seriyi kart düşürüp satmak isteyenler olduğu kadar, ucuza aldığı bu oyunun kartlarını da bol bol satın alıp Steam seviyesini yükseltmek isteyen oyuncular da popüler hale getiriyor. Yani alım-satım piyasası canlı. Seçmeniz gereken oyunlar da buna göre olmalıdır. Kimsenin bilmediği oyunun kartlarına alıcı bulmak zordur. Bu oyunları bulduktan sonra, mümkün oldukça sabırlı davranıp indirimli olduğu zamanda almalısınız. Böylece kar düzeyini arttırmış olacağınız gibi, sizinle birlikte oyunun indirime girmesini kollayan yüzlerce kişi piyasayı olduğundan çok daha fazla canlandıracaktır. Oyunu alıp kartları düşürdükten sonra, piyasanın yüksek olduğu anlarda satarak zaten ucuz olan oyunu daha da ucuza almış olduğunuzda verdiğiniz minik miktarı çıkarmış, üstüne de belki oyunun 2 katı kadar kar etmiş olursunuz. Tabii bununla beraber, @arda662 adlı arkadaş belirtene kadar uyguladığım ancak farkında bile olmadığım bir yöntemden bahsetmek istiyorum. Kendisine de teşekkür ederim yaptığım ama farkında olmadığım durumda beni aydınlattığı için.

Bu yöntem şu ki, Steam üzerindeki bazı oyunlar aldığınız andan itibaren geri iade edilebilir durumda oluyor. Oyun iade etmek için, oyunda en fazla 2 saat geçirmeniz gerekiyor, bu süreyi aşarsa iade edemiyorsunuz. Ve bazı oyunlar aldığınız andan itibaren kart düşürülebilir durumda oluyor. Buna Zup, Outlast, Barro 2020 gibi oyunlar dahil.[Şu an bu oyunların kartları düştü. Barro'yu 30 dakika kadar önce satın aldım, Outlast'ı ise dün satın aldım henüz hiç uygulamaya sokmamıştım ancak baktım ki kart düştü.] Bu oyunların tespiti nasıl yapılıyor bilmediğim için maalesef ki bilgilendirme yapamayacağım. Lakin tabii ki tespit ettiğim sürece böyle oyunları, konuya güncelleme yapabilirim eğer işine yarayacak arkadaşlar olursa. Anlık olarak 3 görsel bırakıyorum;


Kartlar arasındaki zaman aralığı, 4 dakika. Bazen böyle garip hatalar olabiliyor sanırım..

Konuyla ilgili görüşlerinizi, hatalı bulduğunuz şeyleri, yararlı olacağını düşündüğünüz fikirleri, gelişmeleri, kısaca konunun daha iyi olmasını sağlayacak her katkıyı bekliyorum. Biz biliyoruz belki ancak bilmeyen arkadaşların işine yaramasını umuyorum.

İyi forumlar.
Yıl 2015 Steam level kasma çabaları. Bu taktikle çok level kasmışlığım var. Umarım işine yarar insanların.
 
Hocam, İdle Master'in çok önde olduğunu düşünüyorum İdle Daddy'den. Özellikle Fast Mode açtığında rakibi yok. Bahsettiğiniz tarzda hatalar mevcut değil. Kesinlikle bilgisayardan yapabileceklerin İdle Master kullanması gerektiğini düşünüyorum. 30 dakika içerisinde yaklaşık 60-70 kart düşürmüştüm.
 
Hocam, İdle Master'in çok önde olduğunu düşünüyorum İdle Daddy'den. Özellikle Fast Mode açtığında rakibi yok. Bahsettiğiniz tarzda hatalar mevcut değil. Kesinlikle bilgisayardan yapabileceklerin İdle Master kullanması gerektiğini düşünüyorum. 30 dakika içerisinde yaklaşık 60-70 kart düşürmüştüm.
Hocam ne yaptın sen ya, 60 70 kart fazla değil mi biraz? Bu fast mode kullanımı sakıncalı olamsın?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı