Steam neden ucuz oyunları pahalı yapıyor?

@pilotds son kez yazıp ondan sonra bu konu hakkında konuşmayacağım. Üç sayfadır aynı şeyi tartışıyoruz çünkü.

Bir oyun yapımcısı olduğunu düşün, oyunun her yerdeki fiyatı 50-60$ diyelim. Sen gidip bu oyunu 3-4$ gibi bir rakama satmak ister misin? Sence tüm suç kimde? Bir düşün bakalım.

Aslında dediğin her şey doğru 3 sayfadır aynı konuyu farklı bölümlerden tartışıyoruz kusura bakma :D
 
Sorun değil, milletimiz gerçek sorumlu yerine tüm suçu oyun yapımcılarına yıkıyor da bu adamlar ne yapsın? Bir de birçok konuda korsan güzellemesi falan yapanlar da oluyor. Sonra oyunlar Türkçe dil desteği getirmiyor diye birçok yerde yazıyorlar. Sen adamın oyununu önemsemezsen o da seni neden önemsesin ki? İnternette Türkçe yama çıkmış mı çıkmamış mı diye aratırlar artık :D
 
Tamamda yeni çıkan oyunların fiyatları göz önünde her ne kadar indirime bile gitse 150 TL'den aşağı düşmüyor ve bu bazı oyuncuların alamayacağı fiyat.

Ya da oyunlar ucuz bile olsa DLC çok pahalı ve DLC ile insanlar çok öne geçebiliyor.

Orada o oyun 10 dolar. Yeni çıkan oyunlar ortalama 60 dolardan piyasaya çıkıyor. Steam zaten bize ucuz fiyat veriyor ama ölü fiyat verecek değil çünkü onlar aracı. Yapımcı ne fiyat verirse ona göre bir fiyat çekiyor.
 
Ben de aynı fikirdeyim Steam şu an Türkiye için ortalama bir fiyat politikası tutuyor bundan aşağı çekerse yapımcının ve Steam'in zararına yukarı çekersede elindeki oyuncuları kaçıracak çoğu kişi crackli oyunlar oynayacak Steam her türlü iyi idare ediyor kim ne derse desin.

Adamlar EA oyunlarına bile olabildiğince indirim yapıyor dünyadan %50 ucuza alıyoruz oyunu.
 
Dünyadaki en ucuz eğlence aracı bizde lüks oldu yaşamıyoruz ki zaten oyun ucuz olsa ne olur evine ekmek alamayanda var bu gidişatın sonu çok kötü olacak geri dönüşü kalmadı artık.
 

Geri
Yukarı