Steam oyun kartları hakkım olmasına rağmen düşmüyor

Kjarmen

Hectopat
Katılım
6 Kasım 2020
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba Idle Master kullanarak 170'e yakın oyun kartı düşürdüm 2 günde. Düşürdüğüm kartların oyunlarını iade edip yeni oyunlar aldım ve Idle Master'a koydum. Fakat artık 1 tane bile kart düşmüyor şans deseniz dünden beri elbet 1 tane düşerdi. Genel olarak kart hakkı falan mı var onu mu doldurdum acaba var mı başına gelen?
 
X oyununun kartlarının hepsini düşürdüğünüzde artık kart düşürme hakkınız kalmaz, fakat katları steam pazarından satın alıp rozet olarak işlemeye devam edebilirsiniz (bunu 5 kere yapabilirsiniz).

Ayrıca bir oyunun kartlarının düşmesi için oyunu en az 2 saat oynamanız gerekmekte, steam artık böyle bir karar aldı. Çünkü oyuncular 2 saat içinde kartları düşürüp oyunu iade ediyorlardı. Steam'da bir oyunu iade edebilmeniz için 2 saatin altında oynamanız gerek, doğal olarak kart düşürmek içinse 2 saati geçmeniz gerek. Nasıl iade ettiniz bilemiyorum çünkü dedikleriniz birbirini tutmuyor.
 
İki Saati geçmesi gerekmiyor. Ben sürekli yeni oyunlar alıp kartlarını düşürdüm ve iade ettim çoğu da 40-50 dakika açık kalmış oyunlardı.
Bu sistemi suistimal ettiğiniz için Steam tarafından yasaklama alacaksınız hatırlatmak isterim.
 
Steam'in programı kullanmayı yasaklayan herhangi bir yazısı yok. Ayrıca oyunları 2 saate kadar oynayıp iade etme hakkım var o süreçte bana kart düşüyorsa benim sorunum değil. Her halde siz belirliyorsunuz bu yasaklama işlemini?
 
Steam'in programı kullanmayı yasaklayan herhangi bir yazısı yok. Ayrıca oyunları 2 saate kadar oynayıp iade etme hakkım var o süreçte bana kart düşüyorsa benim sorunum değil. Her halde siz belirliyorsunuz bu yasaklama işlemini?
Ben belirlemiyorum tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Steam'da oyunların 2 saat altında oynanıp iade edileceğini öğrendiğimde oyunları 1.5 saat kadar oynayıp hevesimi alıp iade ediyordum, bir süre sonra oyunu iade etmeye çalışırken bir uyarı yazısı gördüm. Uyarıda iade işlemini çok sık kullandığımı ve suistimal ettiğim farkına varılırsa bundan sonra artık hiç bir iademin işleme alınmayacağı uyarısı ile karşılaştım.
1656350739748.png
 
Sürekli iade ederseniz kart düşme süresi artıyor diye biliyorum. Ben hiç iade etmedim ve kartların çoğu ilk 5 10 dakikada düşüyor. Uzun bir süre bunu yaparsanız iade etmeniz yasaklanıyor.
 
Öyle bir yazmışsınız ki direk hesabımın yasaklanacağı yönünde. Size uyarı mesajı vermişler bana o gelmedi henüz.
"Steam tarafından yasaklama alacaksınız hatırlatmak isterim." demişim yasaklamanın nasıl bir şey olduğunu yazmadım, tabiki de ilerde farkına varacaklardır sistemi para kazanmak için kullandığını fark edip artık oyunlarını iade edilemez durumuna çevirecekler. Yine de yaptığınız şey etik değil.
 
Yaz indirimleri varken paramı çıkarayım diye uğraşıyorum. Türkiye'de yaşadığımızdan dolayı oyun fiyatlarını ve imkanı biliyorsun. Ayrıca yaptığım şeyin kimseye zararı yok aksine pazarı canlandırıyorum ve Steam'de bu işten kazançlı çıkıyor. Çok fazla umurumda değil açıkçası etik olup olmamasının.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı