Steam oyun klasörünü başka bir bilgisayara aktarma

Makaleler
1
Arkadaşlar selam. Başka bilgisayardan Steam oyun klasörünü (herhangi bir oyun olabilir) USB aracılığı ile alıp kendi bilgisayarıma aktarsam sorun olur mu? Benim Steam hesabımda çalışır mı yani o oyun, görür mü?
Yakın zamanda RDR2 satın almıştım fakat hem şu anda bulunduğum yerin internet hızı pek iyi değil hem de oyunun boyutu oldukça yüksek. Dolaysıyla böyle bir yönteme başvurmak istiyorum.

Arkadaşlar selam. Başka bilgisayardan Steam oyun klasörünü (herhangi bir oyun olabilir) USB aracılığı ile alıp kendi bilgisayarıma aktarsam sorun olur mu? Benim Steam hesabımda çalışır mı yani o oyun, görür mü?
Yakın zamanda RDR2 satın almıştım fakat hem şu anda bulunduğum yerin internet hızı pek iyi değil hem de oyunun boyutu oldukça yüksek. Dolaysıyla böyle bir yönteme başvurmak istiyorum.
  • Steam'den oyun dosyalarını yedekleme seçeneğine girip, oradan Red Dead Redemption 2 dosyalarını yedekleyip USB ile kendi bilgisayarınıza atabilirsiniz, aynı işlemi yedeklemeyi geri yükle seçeneği ile yapmanız gerekir. Bununla ilgili videolar mevcut.
  • Ya da Steam klasöründen oyun dosyalarını direkt USB ile kopyalayabilirsiniz. Ardından kendisi dosyaları doğrulayıp eksik dosya varsa indirecektir.

Ben bilgisayarı formatlarken hep kullandım. Steam-steamapps daki oyunu al, kendi bilgisayarındaki steam-steamapps a at, oyunu steamdan bulup yüklemeyi başlat. Dosyaları doğrulayacak ve işlem bitecek.
(Ben yazarken arkadaşlar cevap vermiş zaten. Neyse benimki bi tık daha ayrıntılı oldu:)

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Steam yedekleme yöntemi dışında bu yöntemin de işe yaradığını öğrenmek istedim. Şu an Steam'de yüklü her oyunun yedeğini alamıyorum bu arada nedense. O yüzden ne olur ne olmaz bu yöntemi de sormak istedim.

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Steam yedekleme yöntemi dışında bu yöntemin de işe yaradığını öğrenmek istedim. Şu an Steam'de yüklü her oyunun yedeğini alamıyorum bu arada nedense. O yüzden ne olur ne olmaz bu yöntemi de sormak istedim.

Oyunları kendiniz yedekleyecekseniz \steamapps dizinindeki appmanifest_oyunID.acf dosyalarını ve common klasörünü yedekleyin.

Mesela USB'ye yedeklerken o dosyaları da mı almam gerekiyor yani?
.acf dosyaları steamin oyunların ne durumda olduğunu kaydetme şeklidir. Yani demek istediğim kütüphanede ekli olup olmadığı, güncellemenin gerekli olup olmadığı bu dosyalarda tutulur. Eğer sadece common dosyasını yedeklerseniz yeni sisteminizde steam oyunları kütüphanenizde indirilmiş olarak görünmeyecektir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı