Steam oyunlarının yarısı hatalı çalışıyor

Yunus Abi

Centipat
Katılım
17 Kasım 2021
Mesajlar
188
Steam kütüphanemde oyun kaynıyor fakat oyunların yarısı hatalı çalışıyor. Şöyle ki; örneğin sid meier's Civilization V oyununun içine giriyorum lakin Steam ekran görüntüsü almıyor. Başta Launcher açılırken ekran alıntısı vs. yapıyor ama onun dışında tık olmuyor Steam ile ilgili ve ara yüzü de gelmiyor. Veya Skyrim olsun oyunun Launcher'ı açılıyor sid meier's civilizaiton v de olduğu gibi oluyor ve Steam yine tepki vermiyor. Başka Launcher ile açılan oyunların hepsinde de aynı ve bunu düzeltemiyorum. Sorun olmasın diye 1-2 gün önce sid meier's Civilization V'e ait ne kadar DLC varsa aldım. Fakat bunlar da derdime çözüm olmadı internette araştırdım lakin bulamadım çoğu kişi hafıza yetersiz demiş (sanki cep telefonundan bahsediyorum.) Veyahut dosyalar hatalı diye belirtmiş. Lakin dosyaların bütünlüğü de dahil olmak üzere bütün olaylar ile ilgilendim ve elimden geleni yaptım en sonunda oyunları kaldırıp tekrar kurma boyutuna geldim fakat olmuyor ne yapmam gerekiyor?
 
Hocam kesin işe yarar demiyorum ama bir de Steam'i yönetici olarak çalıştırmayı deneyebilirsin. Steam dışı oynadığım oyunlarda ekran görüntüsü almak için Steam'den başlatıyorum ben oyunları, bazılarında arayüz aktif olmayınca Steam'i yönetici olarak çalıştırmak işe yarıyordu. Onun dışında, bazı oyunların ana dizininde Launcher açmadan direkt oyunu açan exe dosyaları oluyor, ona da bakabilirsin.
 
Oyunlarda ekran görüntüsü alamama çoğunlukla laptoplarda oluyor. Oyun, Launcher veya Steam birbirinden farklı bir grafik kartı kullandığında böyle sorunlar oluyor.
AMD laptop için "güç seçenekleri - değiştirilebilir dinamik grafikler - performansı en üst düzeye getir"
 

Geri
Yukarı