Steam Takas Banı yense bile eşya satılabiliyor mu?

Takas banı derken sınırsız olarak mı yoksa 15 gün falan mı?

Takas ve Pazar Bekletmeleri​

Bir öğe bekletmesi hesabınızın takas yapmasını veya Topluluk Pazarı'nı kullanmasını engellemeyecektir; ancak hesabınız Steam Guard Mobil Kimlik Doğrulayıcısı tarafından korunmuyorsa diğer hesaplara yapılan öğe transferlerini erteleyecektir.

Takas ve pazar bekletmeleri eğer bir kullanıcının hesabı tehlike altındaysa öğelerini koruyacaktır. Bir hırsız hesabınıza erişmeyi başarabilse bile, bekletilen öğelerinizi iptal ederek çalınmasını önleyebilirsiniz.


Yakın Zamanda İptal Edilen Kabul Edilmiş Bir Takas​

Bekletmede olan kabul ettiğiniz herhangi bir takası iptal etmeyi seçerseniz, hesabınızın korunması için 7 gün boyunca takas kısıtlaması uygulanacaktır.


Sınırlandırılmış Kullanıcı Hesapları​

Sınırlandırılmış kullanıcıların Steam'deki birçok özelliğe erişimi engellenmiştir. Bazı kişilerin Steam'i spam ve e-dolandırıcılık gibi zararlı eylemler ile kötüye kullanmalarından kullanıcılarımızı korumak için sınırlandırılmış hesapların belli özelliklere erişmelerini sınırlamayı tercih etmekteyiz.

Daha fazlasını öğrenmek için Sınırlandırılmış Kullanıcı Hesapları hakkındaki makaleyi inceleyebilirsiniz.


Yeni Yetkilendirilmiş Cihaz​

Eğer önceden Steam Guard (e-posta koduyla giriş yapılmış) yetkilendirilmemiş bir cihaz üzerinden Steam'e giriş yaparsanız, bu cihaz üstünden 7 gün boyunca hem takas yapamaz hem de Topluluk Pazarı'nı kullanamazsınız. Hâlihazırda 7 gün boyunca yetkilendirilmiş durumda olan diğer cihazların herhangi birinden takas yapmanız ya da Topluluk Pazarı'nı kullanmanızda herhangi bir engel yoktur.

İnternet tarayıcınızın çerezlerini temizlemeniz, Steam'i tekrar kurmanız ve bilgisayarınızı biçimlendirmeniz gibi etkinlikler Steam tarafından yeni bir cihaz olarak algılanacağı için bu kısıtlamayı tekrar etkin hâle getirecektir.

İstisnalar: Eğer hesabınızda en az 7 gündür Steam Guard Mobil Doğrulayıcı varsa, yeni bir cihaz ya da yeni bir bilgisayar kullanmanız durumunda herhangi bir takas ya da Topluluk Pazarı kısıtlaması olmayacaktır. Bunun nedeni, takas ve Pazar listelemelerini mobil uygulama üzerinden onaylayacak olmanızdır.


Steam Guard'ın Etkin Olmaması​

Herhangi bir kimse tarafından yasa dışı bir şekilde şifrenizin ele geçilip öğelerinizin ve Steam Cüzdanınızdaki bakiyenizin yanlış kullanımının engellenmesi için Steam Guard'ın (e-posta veya mobil kimlik doğrulayıcısı ile) 15 gün boyunca etkinleştirilmiş olması gerekmektedir. Eğer Steam Guard 15 gün boyunca etkinleştirilmemişse, takas yapamaz ya da Topluluk Pazarını kullanamazsınız. Steam Guard devre dışı olan hesaplar an itibarıyla takas yapamamakta ya da Topluluk Pazarı'nı kullanamamaktadır.


Yakın Zamanda Etkinleştirilmiş Steam Guard​

Hesabınızda yakın zamanda Steam Guard e-posta ile etkinleştirilmişse, Steam Guard etkinleştirildikten sonraki 15 gün boyunca takas yapamaz ya da Topluluk Pazarı'nı kullanamazsınız. Steam Guard'ın yeniden etkinleştirilmesi ya da kaldırılması da bu sınırlamayı tetikler.


Yakın Zamanda Yapılan Parola Sıfırlaması​

Eğer parolanızı unutursanız ve sıfırlamanız gerekirse (bu, parolanın değiştirilmesinden farklıdır) 5 gün boyunca takas yapmanız ve Topluluk Pazarı'nı kullanmanız engellenir. Eğer hesabınızda iki aydan daha uzun bir süredir herhangi bir faaliyet yoksa bu kısıtlamalar 30 gün için geçerli olur. Bunu, e-posta erişimini kaybetmiş kullanıcıları korumak için uyguluyoruz.

Steam İstemcisindeki ayarlar panelinden parolanızı değiştirebilirsiniz. Bu kısıtlama sadece Steam Support veya Steam Destek tarafından yapılan parola sıfırlamaları için uygulanır.


Mobil Kimlik Doğrulayıcısının Eklenmesi​

Bir Steam Guard Mobil Kimlik Doğrulayıcısı hesabınız için ek güvenlik sağlar. Bir doğrulayıcıyı eklemek mevcut kısıtlamaları anında kaldırmayacaktır. Kimlik Doğrulayıcısını ekledikten sonra ilk 7 gün içinde oluşturulan takaslara 15 güne kadar takas bekletmesi uygulanmaya devam edecektir. Bu, öğelerinizin korunmaya devam etmesini ve eğer kötü niyetli bir kişi hesabınıza bir kimlik doğrulayıcısı eklerse, size hesabınızı kurtarmak için zaman tanır.

Eğer hesabınız zaten e-posta yoluyla Steam Guard tarafından korunuyorsa, takasta ve Topluluk Pazarı'nı kullanma da yeni kısıtlamalara maruz kalmayacaksınız. Eğer hesabınız e-posta veya mobil uygulama yoluyla Steam Guard tarafından korunmuyorsa, Steam Guard'ın yakın zamanda etkinleştirilmesinden dolayı 15 günlük takas ve Topluluk Pazarı kısıtlaması uygulanacaktır.


Mobil Kimlik Doğrulayıcısının Kaldırılması​

Bir Steam Guard Mobil Kimlik Doğrulayıcısını kaldırmak hesabınızın güvenlik seviyesini düşürecektir. Öğelerinizi korumak için takası ve Topluluk Pazarı'nı 15 gün boyunca kullanamayacaksınız. Hesabınızın tehlikeye düştüğü durumda bu kısıtlama süresi size hesabınızı kurtarmak için zaman verecek ve öğelerinizi kaybetmeden güvenliği eski hâline getirmenizi sağlayacaktır.


Yeni Eklenilen Ödeme Yöntemi​

Güvenilir ödeme yöntemleriyle satın alınan öğeler, takas edilmeden veya Topluluk Pazarı'nda kullanılmadan önce bekletme süresine sahip olabilir. Bu süre oyuna bağlıdır ve değişiklik gösterebilir. Steam'in kart sahiplik onaylama aracı kullanılarak onaylanmış bir ödeme yöntemi güvenilir kabul edilir. Topluluk Pazarı'na erişim kazanmak için buradan kredi kartınızı doğrulayın. Bankanıza gönderilen onaylama miktarları Steam mağazanızda görünen para birimi üzerinden gerçekleştirilir. Eğer bankanız miktarı yerel para biriminiz üzerinden işlemi gerçekleştirirse, lütfen çevrilmemiş miktar için bankanızla irtibata geçiniz.

Onaylanmamış ödeme yöntemleri, Topluluk Pazarı'ndan satın alım yapabilmeleri için 3 günlük bekleme süresine tabi tutulacaktır.


7 Günden Eski Satın Alımın Olmaması​

Topluluk Pazarı'na erişebilmeniz için hesabınız üstünde 7 günden eski ancak bir seneden eski olmamak üzere satın alma yapılmış olması gerekmektedir. Steam cüzdanınıza bakiye ekleme, oyun, DLC ya da yazılım satın alma bu gerekliliği karşılar. Bir Steam Cüzdan Kodu veya Hediye Kartını hesabınızda etkinleştirerek Steam Cüzdanınıza bakiye eklemek de ayrıca bu gerekliliği karşılamaktadır. Perakende CD anahtarı etkinleştirmeleri ve hediye satın alımları bu gerekliliği karşılamamaktadır.

Hesabınızda yapılacak ters ibrazlar bu kısıtlamayı sıfırlayacaktır. Sadece, gerçekleşen en son ters ibrazdan sonraki satın alımlar bu kısıtlamayı kaldırmada etkili olacaktır.


Mevcut Takas veya Topluluk Yasaklaması​

Steam Destek tarafından hesabınıza yasak uygulandığı durumlarda da takas yapamaz ya da Pazar'ı kullanamazsınız. Yapılan ihlâlin derecesine göre geçici ya da daimi takas yasağı alabilirsiniz.


VAC Yasaklamaları​

Eğer hesabınıza VAC yasaklaması, süreli engelleme ya da Overwatch yasaklaması uygulanırsa, CS:GO mağazasına erişiminiz engellenir, CS:GO eşyalarını takas edemezsiniz ve artık size oyun içinde eşya düşmez.

Steam Destek VAC kaynaklı yasaklamaları kaldıramaz.

VAC SSS ve Yasaklandım makaleleri ile VAC yasaklamaları hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.


E-Posta Değişikliği​

E-posta adresinizi değiştirmeniz 5 gün boyunca takas yapmanızı kısıtlayacaktır.


İlaveten​

  • Oyun içinden ya da Topluluk Pazarı'ndan satın alınan öğeler Envanterinizde belirtilen tarihe kadar takas edilemez veya pazarlanamaz.
  • Dota 2 - Zamanla düşen öğeler takas edilemez ya da pazarlanamaz
Bu linke tıklayarak sorununuzun cevabını bulabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı