Steam'de item stokçuluğu yapanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tamamen şansa bağlı coin gibi düşünebilirsin bir bakarsın 20'ye katlamışsın bir bakarsın batmışsın. Mesela şu an yeni CS2 gelmesiyle özellikle çok renkli olan skinler fiyatlarını 10'a katladı, yeni oyunda ışık efektiyle çok şık duruyorlar çünkü.
 
Yaklaşık 4 yıl önce 14 kuruşa sattığım Clutch kasası şu anda 14 TL aradaki fark 100 katı. Ben son 4 yılda %10000 artan bir şey görmedim.

Daha da iyisini isterseniz.

Eki Görüntüle 1718667

3 yıl önce sattığım spektrum 2 kasasının şu anki hali;

Eki Görüntüle 1718668

Aradaki fark 150 katı.

Tek fiyat değişen kasa değil 20 TL'lik atheris de 80 TL olmuş her şey orantılı değişiyor
 
Stokçuluğun mantığı biraz borsa gibi 1 itema balina oluyor. Ne kadar ucuzdan varsa topluyor. Sonra fiyat artınca 20'şer 20'şer satıyor. Komisyon olmasından dolayı kısa vadeli riskli olabiliyor. O zaman uzun vadeli yaparız diyen arkadaşlar olacaktır. Fiyatlar Türk ekonomisinden bağımsız bakmak lazım. Türk ekonomisine göre her fiyat zam yiyor.
 
Ben şuan yapıyorum aylardır tuttuğum kapsüller 35 tl oldu 21 22 TL'den almıştım. Şu ana kadar 1 iş hariç hepsinden kaar ettim bütçe olsa daha da ederdim. Sadece dikkatli yatırım yapın. Özellikle şu Cs itemleri var ya Stockholm kapsülleri vb. Etkinlik ile gelen. Onlardan indirime girince alın. İndirime girmeden alırsanız para çöpe gider. Veya birdaha asla düşmeyecek skinlerden satın alın. Aug Jade gibi. Sınırlı sayıda olduğundan %100 kaar. Ama yine de yatırım tavsiyesi değildir.
 
Hiç Steam’den item al sat yapmadım ama yapan da ticaret yapıp kendince para kazanmaya çalışıyordur gayet normal bir durum.
 

Geri
Yukarı