Steam'de paranızı arttırma

Katılım
9 Ağustos 2018
Mesajlar
648
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. 2 gün önce Steam bakiyem 5, 53 TL'ydi ama şu anda 16, 57 TL. Bunu nasıl yaptığımı anlatacağım. Öncelikle şunu da belirteyim bu yöntem pek çok kişinin zaten bildiği bir yöntem fakat ben birkaç gün önce öğrendim. Baktım oluyor dedim bari düzgünce yazayım bilmeyen arkadaşlarındda işine yarar belki. İkinci olarak da şunu belirteyim zannetmiyorum ama yine de her ihtimale karşı söyleyeyim paranızı kaybedebilirsiniz.

Gerekli olanlar: Idle Master (baska alternatiflerde var fakat ben kendi kullandığımı anlatacağım), Steam, -benim tavsiyem- 5 TL gibi bir bakiye.

Öncelikle ıdle Master'ı indirip kuruyorsunuz zaten çok basit bir işlem hatta kurulum dahi yapmıyorsunuz doğrudan açılıyor ve Steam hesabınızla giriş yapıyorsunuz. Zaten orada kart düşürülecek oyunlar gözüküyor ama mesela bende for Honor vardı ve bu oyundan çok fazla kart düşüyor ama hepsi çok ucuz olduğu için bazı oyunlar tavsiye edeceğim.

Idle Master'a girişinizi yaptınız herhangi bir sorun yok. Uygulamanın ayarlarından kendinize göre ayarlama yapabilirsiniz ama ben bilgisayar başında durduğum sürede Fast Mode'da kullandım daha sonra evden çıkacağım zaman 2 saat ayrı ayrı ondan sonra da birlikte çalıştıracağı ayarı yaptım.

Öncelikle 5 liramla zup Zero ve zup Zero 2 satın aldım fakat bende baska kart düşen oyunlarda vardı (örnek: Cities Skylines). Uygulamadan bunların kartları düşmeye başladı (her şeyi uygulama hallediyor zaten). Kartlar düştükçe zaten doğrudan Steam envanterinize geliyorlar, bende hızlıca satmak istediğim için piyasaları neyse o fiyattan koydum pazara. Bazıları satıldı ve yaklaşık 2, 50 TL gibi yeni bir bakiye elde ettim. Daha sonra hentai linda ve hentai hime (adlarında hata olabilir ama böyleydi diye hatırlıyorum) satın aldım ve bunların kartları düşmeye başladı. Ve yine kartlar düştükçe satmaya başladım. Sonra yeni oyunlar almaya başladım tekrardan. Aldığım oyunlar: Alchemist, trapped, Castle of no escape 2. sonra tekrar bu oyunlardan düşen kartları pazara koydum.

Daha sonra hani acaba bu kadarı da oluyor mudur diye zup oyunlarıni ve hentai oyunlarını iade etmek için talepte bulundum. (Idle Master bazı oyunlarda düşüreceği kartları 2 saatin altında düşünebiliyor) ve 4 oyunda iade edildi. Fakat belirtmem gerekir ki kötü bir amaçla iade etmedim deneme amacıyla iade ettim ve bunu yapmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum, etik değil. Ama yine de tabii ki benim haddime değil.

Ve hala sarılmamış 2 sayfa kartım var ve zamanla satılıyorlar. Yani 5 TL'den 20TL'ye çıkacağım gibi görünüyor.

Peki kendim nasıl oyun seçeceğim?
Steam'de oyun filtreleme kısmından "Steam koleksiyon kartları" yazan yere basıyorsunuz. Daha sonra da sıralamayı düşük fiyattan yüksek fiyata yapıyorsunuz. Gözünüze kestirdiğiniz oyunları Google'a SteamDB yazdığınızda ilk çıkan sitede arama yerine yazıp kartların fiyatlarını kontrol edebilirsiniz. Ben alchemist ve diğer saydığım iki oyunu kendim araştırarak buldum.

Önemli not: Bir oyunun bütün kartları düşmüyor, her zaman kaç kart varsa bu sayının yarısını satacağınızı düşünerek alım yapın.

Aklınıza takılan bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz edebildiğim kadar yardım ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de yaptım 2-3 gün önce. Humble bundle'dan aldığım çer çöp oyunlardan 30 TL'ye yakın para çıktı.

1604164274858.png
 
EA Play satın alanlar var ise ortalama 30-35TL kazanması mümkün bu da bir köşede bilgi olarak dursun.
Not: Çoğu kişi ucuzdan satıp hemen para kazanmaya çalıştığı için bu fiyat değişebilir ne kadar hızlı davranırsanız o kadar iyi olur.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı