Çözüm Steam'de siyah ekran sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, uzun bir aradan sonra sizlere faydalı olabileceğini düşündüğüm bir konuyu paylaşmak istiyorum;

Bu sabah başıma gelen olayda, Steam'in tüm işlevleri çalışıyorken mağaza bölümü siyah ekranda kalıp, açılmıyordu. Kah bilgisayarı kah Steam'i (adres çubuğu+görev yöneticisi) yeniden başlatsam da sorun çözüme ulaşmamıştı, taa ki Beta olayını deneyene kadar. İşte çözüm:

Ekran Görüntüsü (463)_LI.jpg
Siyahla karaladığım kısımların simsiyah olduğunu düşünün, problemi yaşayanlar için zaten öyle olacak. Sol üstten Steam'e, ardından Ayarlar'a tıklıyoruz.

Ekran Görüntüsü (464)_LI.jpg
Hesap sekmesinden Beta katılımını görüyoruz. Burada Beta katılımında da olabilirsiniz ya da benim gibi Katılım Yok olarak da gözükebilir. Hiç fark etmez.

Ekran Görüntüsü (465)_LI.jpg
Hangi bölümdeyseniz tam tersini seçin. Örneğin ben Steam bozulmadan önce "HİÇBİRİ" kısmındaydım, fakat sorunun çözümü için önce Beta'ya geçmem lazım. Beta'yı seçip tamama tıklıyoruz.

Bundan sonra Steam kendini yeniden başlatmak istiyor, tamam diyoruz. Yaklaşık 120 Mb'lık bir paket çıkartımı olacak. 2-3 dakika bekliyoruz. Tamamlandıktan sonra sorununuz %70 oranında çözülecektir fakat Steam bana "hop hemşehrim nereye?" dedi. Hala simsiyah gözüken mağaza umudumu kırmıştı. Bunun üzerine tekrar "HİÇBİRİ" seçeneğine geldim ve Steam'i tekrardan başlattım. Yani başladığım yere geri döndüm. Sonuç, Steam düzeldi. Başarı oranı bu çözümde çok yüksektir çünkü Steam ek güncellemeleri denetler, paketler çıkartır.

Düzelmez ise;

Ekran Görüntüsü (467).png
Steam açıkken, önce yine ayarlar sekmesinden "İnternet Tarayıcısı" bulup "Önbelleği Temizle" diyoruz. Ardından yine Steam arkada açıkken Windows+R kombinasyonuyla ya da arama sekmesinden Çalıştır'a ulaşıyoruz. Buraya fotoğraftaki kodu yazıyoruz. Bu Steam'i yeniden başlatacaktır ve soruna çözüm olabilir. (İlk seçenek işime yaradığı için bunu deneme fırsatım olmadı)

Not: Eğer hiçbir seçenek çalışmazsa, Steam'i yeniden kurmayı denemelisiniz, bunun yanında bilgili arkadaşlar ek seçenekler sunabilir aşağı kısımda. İyi günler diliyorum.

Aynısı bende de oluyordu ama 15 sn falan bekleyince geçiyor. Bazı durumlarda internet hızıyla alakalı.
Hocam hem yabancı kaynaklara hem de yerel kaynaklara baktım. Bu sorunu -özellikle eski dönemlerde- yaşayanlar çok fazla. Hala görülüyor, sonuçta arayüz problemi. İnternet hızıyla alakası olacağını pek düşünmüyorum çünkü Mağaza hariç her sekmeye saniyesinde girebildim. Yine de arkadaşlar 15-20 saniye bekleyebilir çözüme geçmeden önce. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı