Steam'deki hata binlerce kişiyi mağdur etti

Adamlar matrix değil. Son anda da fark etmiş olabilirler.
Bu olayı sabahtan beri takip ettim o gün.ilk baslarda 100 tlye yükseldi dedim olabilir.Sonra 200 400 derken işkillendim. Ve her saat denedim.Saat 1 de 200 tl iken 80 e koydum satılmadı.Saat 5 gibi 400 iken 150 ye koydum satılmadı.Saat 9 oldu 600 ü gördü 200 e koydum satılmadi.Yani anlayacağınız her saat denemiş biri olarak ister inanın ister inanmayın steam cüzdanlara çöktü.Bunu istediğiniz gibi inkâr edin yarın öbür gün bir olay olur bu forumda bu konuya bakanlar o zaman anlar ne demek istediğimi. Adamlar bu işin tekeli.Yazılım onların,istedikleri spekülatif hareketi uygularlar ve uyguladılar.Ben aktif pazarlama oluşturamazken,bir başka satıcı oluşturup satabildi (?) Niye? Ben satamazken,bana pazar tüm gün boyunca her dakika denememe rağmen kilitliyken o adama neden kilitli değildi? Steam random hesaplarıyla milletin cüzdanındaki pasif bakiyelere çöktü ve diğer gün alınan o kadar çok mal varken (discord'da tanıştığım bir çocuk 1200 tl kaptırmış) alınan mallar neden diğer gün istatistiklerde şu fiyattan satıldı diye yazmadı? Global dünya'da hele de yazılımda neler dönüyor bir bilseniz.Artık konuya mesaj yazmayacağım.Sabit fikirli arkadaşlar gibi hep bir ağızdan bug demek yerine biraz ayrıntıyla bakmakta fayda var.Bu adamlar babamızın oğlu degil.Yok büyük bir şirket,yok şöyle şirket dediğimiz Facebook'un yakın zamanda para karşılığı kişisel bilgileri sattığını görmüş biri olarak,steam'in yarın öbür gün bir açığı çıktığında da herkes bu satırları okur.İyi forumlar.
 
Adamlar bu işin tekeli.
PC'den bahsediyoruz, konsollardan değil. Adamlar işin iyisi ona laf yapılamaz ancak tekeli değiller. Gog.com, Epic Games gibi geride ancak fena olmayan rakipler var. Tabi birçok oyun yapımcısınında kendi launcher'ı var. Sony ve Xbox bile kendi konsollarındaki tekel mağazalarında böyle hamleler yapamaz, Steam mi yapacak?
 
Ajanların fiyatı 500-600'e çıkınca ne hayaller kurmuştum. 😢

POI'yi izleyen birini görünce nedense mutlu oluyorum. 😂
Yılda milyar dolarlar kazanan bir sistem sizin 100 liraya sattığınız itemden alacağı 5₺ komisyon ile uğraşmaz. Sanki POİ evrenindeyiz fiyatları da Samaritan manipüle etti. :D
 
PC'den bahsediyoruz, konsollardan değil. Adamlar işin iyisi ona laf yapılamaz ancak tekeli değiller. Gog.com, Epic Games gibi geride ancak fena olmayan rakipler var. Tabi birçok oyun yapımcısınında kendi launcher'ı var. Sony ve Xbox bile kendi konsollarındaki tekel mağazalarında böyle hamleler yapamaz, Steam mi yapacak?
Aynen kardeşim,o kadar şey yazdık,sen git o cümleye takıl.Yok canım steam yapmaz öyle bir şey.Steam sağımızda bulunan meleklerden biri(!) Konu benim için bitmiştir.
 
Bilenler yazsın demişsin. item alırken orada KOCAMAN yüzde 5 steam komisyonu yazıyor. ilk yazarken söyledim sadece steam diye. Okuduğunu anlayan yazsın lütfen(!)
 
Bilenler yazsın demişsin. item alırken orada KOCAMAN yüzde 5 steam komisyonu yazıyor. ilk yazarken söyledim sadece steam diye. Okuduğunu anlayan yazsın lütfen(!)
Daha önce alışveriş yaptin mi steamden? Hayir yani benim 2012'den beri 3000 doların üzerinde alışverişim oldu da oyun itemleriyle ondan soruyorum.Ama cevabının bi önemi yok :) çünkü ben bir daha geri dönüş yapmayacağım...
 
Daha önce alışveriş yaptin mi steamden? Hayir yani benim 2012'den beri 3000 doların üzerinde alışverişim oldu da oyun itemleriyle ondan soruyorum.Ama cevabının bi önemi yok :) çünkü ben bir daha geri dönüş yapmayacağım...
Steam'den gayet uzun süredir farklı hesaplarla alış-verişim oldu. Gerek direkt oyun olarak gerekse pazar itemleriyle. Ben orda konu başka yere gitmesin diye sadece Steam'in aldıdığı komisyonu yazdım. Yoksa %10 oranında CS:GO komisyon alıyor. Konu bu değil ama. Steam tüm pazar itemlerini kitledi sadece ajanları değil, bu yüzden alış kısmını kitlemediler ki diğer pazar ürünlerini alacak olanlar mağdur olmasın diye. Ha beğenmiyosanız kullanmazsınız Steami'i olur biter, Steam siz gidiceksiniz diye batacak değil.
 
Aynen kardeşim, o kadar şey yazdık, sen git o cümleye takıl. Yok canım Steam yapmaz öyle bir şey. Steam sağımızda bulunan meleklerden biri(!) Konu benim için bitmiştir.

Senin o kadar yazına cevap olarak gidebileceğine düşünmüştüm. Anlaşılan anlamıyorsun.
Valve'i melek ilan etmedim, daha çok oyunların babası olarak bilinir ancak siz şeytan ilan etmişsiniz bile. Valve'ın bendeki yeri başka olabilir fakat burda durup sizinle papaz olarak Steam'i savunmamı sağlayan bu, ayrıca Valve'ı sevmem kusurlarını görmemem anlamına gelmez. Ha, Steam'i karşılaştırılabilecek başka iyi rakip var mı buda ayrı bir soru?

Tekel olmayan bir firma böyle bir dolandırıcılık yapamaz. Ha, dolandırıcı küçük siteler vardır ama bunu Steam'den beklemek manyakça. Steam daha önce de defalarca çökmüştü. Sırf birkaç kişi giriş yapabilmiş diye Steam'i dolandırıcı ilan ediyorsun. Çökme ve bug benzerler. 10₺'lik eşya 0, 01 kuruş bile gözükebilir. Koskoca Steam'in milyonlarca kişiye tek bir serverdan ulaşmasını düşünmüyorsun değil mi?

Şöyle düşün, aynı özelliklerde iki server olsun. Biri Asya'da diğeri Kuzey Amerika'da, Amarika ve Kanada'da herhangi bir indirimden dolayı Amerikalılar tonlarca oyun almak istedi. Fakat kur farkından Asyalılar bu indirimi çok umursamadı.

Ne olacak, Kuzey Amerika server'ının çökme ihtimali yükselecek. Evde durduğumuz bu günlerde gamerlar oyun oynuyor, Steam defalarca kendi oyuncu sayısı rekoru kırdı. Oyuncular + pazar + oyun alanlar servera ağır gelir ve Kuzey Amerika Server'ı çöker. Ancak Amerikalılar fiyatların değiştiğini görür çünkü Asya'da, Avrupa'da, Afrika'da, Güney Amerika'da, Avustralya'da bu işlemler devam ediyor. Steam'de bağlanılan serverı seçme gibi bir özellik bulunmamakta. Belkide çökme çok küçük aralıklarda (1-2 saniyeden bahsediyorum) düzelir ve birkaç kişi ürün koymayı başarmış olabilir.

Çökmenin düzeltilmesinin ardından Steam stokçuları durdurma olayı yaşanmış olabilir.

Küçük bir soru, Steam'de en fazla kredi kartı bilgisi dışında ne olabilir, hangi oyunu aldığımızı mı satıcak? Facebook yazılım şirketinin yaptıklarını şüphelendiğin her firma yapacak diye bir durum yok. Google'ın bile veri sattıldığı düşünülmekte, girdiğimiz siteleri biliyor, buna göre reklam veriyor. Reklam ve veri şirketlerinin almak isteyeceği bilgiler bunlar ancak kredi kartı bilgilerinin satılması ile istatistik satışının (ki girdiğimiz sitenin listeleri gizliliğe ihlalden suç olmalı) suç düzeyi farklı. Google bile onlarca bilgiye sahipken kredi kartı bilgilerimizi sattığını duymadık değil mi? En azından ben duymadım.

Daha önce alışveriş yaptin mi Steam'den? Hayir yani benim 2012'den beri 3000 doların üzerinde alışverişim oldu da oyun itemleriyle ondan soruyorum.

3000$ alışveriş yapmışsınız, Steam'e güvenmiyorsanız item alışverişi konusunda başka bir rakibi olmayabilir, ancak almayabilirdiniz. 2012'den beri alışveriş yapıyorsunuz ancak sözde durumu 2020'de mi anlıyorsunuz?

Dolandırıcılık şüpheniz varsa kullanmayın. Ayrıca şöyle bir durumda var:

Valve aynı zamanda o ajanları veren şirket, isteseydi ajanların çıkma ihtimalini %50 düşürür ve Steam'de fiyatının uçmasını sağlardı. Oyun Valve'a ait, satış plartformu Valve'a ait, ürünleri veren Valve üstelik değişiklik yapması için haber vermesi gereken bir ortağıda bulunmamakta. İstesi ajanlar 1000₺'ye çıkar. Sizin anlamadığınız kısım bu.
Facebook'un yakın zamanda para karşılığı kişisel bilgileri sattığını görmüş biri olarak,steam'in yarın öbür gün bir açığı çıktığında da herkes bu satırları okur.İyi forumlar.
Açık ile veri satışı ayrı durum olduğunu bile bilmiyorsun. Keşke seninle papaz olmasaydım. :D :D
Veri satışını site bilerek yapar. Açıkta ise ne kadar maddi zarar oluşursa site zararı karşılar. Manevi zarara uğradığını düşünüyorsan dava açarsın. Bu iş bu kadar.
Ekran Görüntüsü (24).png

Comodo Internet Securty son noktayı koymuş. (!) :D
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı