Steam'den alınan oyun satılır mı?

İnternette RDR2'li GoW'lu hesaplar zaten 25-30 TL'den satılıyor, kim niye senden alsın dostum. Aldığın oyun hesabında kalır ya da 2 saat dolmadan iade edersin, satma işleri falan yaş iş.
 
Tabii ki 500TL gibi bir fiyata alıp, hemen ardından 400TL gibi bir fiyata vermeyercektir. Uzun süre oynayıp, oyundan keyfini aldıktan sonra satmaktan bahsediyor arkadaşımız. Bir eşyadan hevesinizi alıp ikinci el fiyatına satmak gibi bir şey. Fakat doğru olan tek şey, steam buna olanak sağlamıyor.
Ekleme olarak söyleyim normalde legal bir durum değil. Satışı yapılıyor ama Steam bu durumu desteklemiyor.

Arkadaşın demek istediğini anladım zaten hocam. Benim demek istediğim direkt olarak satmak pek akıl karı olmuyor dememdi. Sony çekilecek diyorlar belki kar edebilecek şekilde bile satabilir.
 
Yapabilirsin ama yapmanı önermem çünkü;
1. ayrı hesaplar açmak Steam kurallarına aykırı.
2. hesap satışı yapmak da Steam kurallarına aykırı.
Ve ayrı ayrı hesaplara girmen zor olabilir.

Anladım. Belki kart bilgisinden vs anlayabilir. PS'den alışkanlık kutulu olarak çok oyun takası yaptım.Belki Steam izin vermese bile Steam dışında bu ticareti döndürebilirim diye düşündüm. Malum oyun fiyatları 1000-1500 TL.

İnternette RDR2'li GoW'lu hesaplar zaten 25-30 TL'den satılıyor, kim niye senden alsın dostum. Aldığın oyun hesabında kalır ya da 2 saat dolmadan iade edersin, satma işleri falan yaş iş.

İşte ben de bundan bahsediyordum piyasası varmış demek ki.
 
Arkadaş iadeyi kastetmiyor yahu. Kimse olayı anlamamış. Arkadaş örneğin 899 liralık oyunu ekstra açtığı bir hesaptan oynayacak. Sıkıldıktan sonra elinden çıkarmak işin 599 liraya satacak. Bu durum da çok zor değil. Benim steamda 3 tane hesabım var örneğin. Tabi amacım satmak değildi. Farklı abonelik işlemleri için açmıştım farklı hesaplar. Birini rastgele bir arkadaşıma satsam kim ne bilecek? İllaki steam oturup araştırsa tespit eder de, uğraşmaz onunla da.
 
Anladım. Belki kart bilgisinden vs anlayabilir. PS'den alışkanlık kutulu olarak çok oyun takası yaptım. Belki Steam izin vermese bile Steam dışında bu ticareti döndürebilirim diye düşündüm. Malum oyun fiyatları 1000-1500 TL.

İşte ben de bundan bahsediyordum piyasası varmış demek ki.

Piyasası var fakat Full odak bu iş ile uğraşmazsan 20 30 TL için harcadığın Vakit'e değmez. 200TL'ye aldığın oyunu sıkıldıktan sonra 20TL'ye satacağına hesabında kalsın daha iyi.

899 liralık oyunu ekstra açtığı bir hesaptan oynayacak. Sıkıldıktan sonra elinden çıkarmak işin 599 liraya satacak.

Öyle bir şey yok şu an 700TL'lik tek oyunlu hesaplar 70TL.
 
Arkadaş iadeyi kastetmiyor yahu. Kimse olayı anlamamış. Arkadaş örneğin 899 liralık oyunu ekstra açtığı bir hesaptan oynayacak. Sıkıldıktan sonra elinden çıkarmak işin 599 liraya satacak. Bu durum da çok zor değil. Benim Steam'de 3 tane hesabım var örneğin. Tabii amacım satmak değildi. Farklı abonelik işlemleri için açmıştım farklı hesaplar. Birini rastgele bir arkadaşıma satsam kim ne bilecek? İllaki Steam oturup araştırsa tespit eder de, uğraşmaz onunla da.

İşte bu PS'de ki kutulu takas mantığı gibi düşündüm. 1000 TL oyunu oynayamayacağım durumda 500'e satmak yerine 50 TL'ye bile satmak kar benim için. Steam'in de bu durumu çakacağını düşünmüyorum açıkçası.
 
O derece kar yapamaz, 700TL'lik tek oyunlu hesaplar şu an 60-70TL.



Piyasası var fakat Full odak bu iş ile uğraşmazsan 20 30 TL için harcadığın Vakit'e değmez. 200TL'ye aldığın oyunu sıkıldıktan sonra 20TL'ye satacağına hesabında kalsın daha iyi.
Olmaz olmaz değil. Mesela şuan fiyatı 600 tl olan NFS Unbound'u 400 e satan hesap bulsam alırım.
 
Olmaz olmaz değil. Mesela şu an fiyatı 600 TL olan NFS Unbound'u 400'e satan hesap bulsam alırım.

Link atamam buraya, piyasayı biraz araştırır mısın 400 500 ne? 30-40TL'ye NFS Unbound'lu hesap bulursun şu anda Google de aratırsan. Sandığınız kadar karlı, uçuk kaçık ya da illegal işler değil bunlar. Steam yeni bir platform değil, 20 yıldır var yani her şey yapıldı bu platformda.
 
Link atamam buraya, piyasayı biraz araştırır mısın 400 500 ne? 30-40TL'ye NFS Unbound'lu hesap bulursun şu anda Google de aratırsan. Sandığınız kadar karlı uçuk kaçık işler değil bunlar.
Vallahi sevaba girersin kardeşim. Denk gelirse gönder linkini mutlaka. Ciddi anlamda arıyorum çünkü. Ben bulamadım şahsen.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı