Steam'den oyun indirirken ekran kararıyor

guga

Centipat
Katılım
2 Eylül 2021
Mesajlar
10
Ekran görüntüsü 2021-09-21 192124.png


Steam'den oyun indirirken belli bir süre sonra ekran kararıyor -ayarladığım Windows ekran kapanma süresine göre 10dk sonra- ve fare ve herhangi bir tuş-kombinasyonu- çalışmıyor ama sistem çalışıyor tüm ışıklar yanık bir şekilde (bende her seferinde PC i kapatıp yeniden açıyorum) sebebi ne olabilir? İllaki PC'ye sıfırdan format mı atmam gerekir?

-BIOS güncel.
-Chipsetler güncel.
- Driverlar güncel.
- Windows Update güncel.

Ek bilgi: HDD takılı laptopuma birkaç gün önce SSD aldım (CD-ROM bölümüne de HDD taktırdım.) Ardından Windows'u SSD üzerine kurdum.

Ek bilgi 2: Windows'u SSD üzerine kurduktan sonra aygıt yöneticisinde 4 tane PCIE sürücüsünün yanında sarı ünlem vardı bende Windows isteğe bağlı güncellemelerini yaptım ve hepsi yok olup yerlerine 'Realtek PCIE CardReader' geldi.
 
Son düzenleme:
Laptop bilgisayarınızın kapanmasının ssd ile alakalı olmadığını düşünüyorum. Tahminime göre siz tekrar başlatıp ardından steam üzerinden oyun indiriyorsunuz. Bunu durmadan yapıyorsunuz. Sizden isteğim bilgisayarı yeniden başlatıp youtube veya herhangi platform üzerinde video izlemeniz. Eğer ki youtube üzerinden video izlerken bilgisayar kapanıyorsa. Macun ve Bakım günü gelmiş demektir.
 
Laptop bilgisayarınızın kapanmasının SSD ile alakalı olmadığını düşünüyorum. Tahminime göre siz tekrar başlatıp ardından Steam üzerinden oyun indiriyorsunuz. Bunu durmadan yapıyorsunuz. Sizden isteğim bilgisayarı yeniden başlatıp YouTube veya herhangi platform üzerinde video izlemeniz. Eğer ki YouTube üzerinden video izlerken bilgisayar kapanıyorsa. Macun ve bakım günü gelmiş demektir.

Ekran başında aktifken (Steam'den oyun indirirken, video izlerken) zaten ekran kapanmıyor. Bilgisayardan kalkıp (işlemler devam ederken) bir 10dk sonra ekran başına geçince bu sorunu yaşıyorum.

*Macun değişimi ve bakım SSD takılırken yapıldı. Birkaç gün önce.

Bu arada sadece ekran kararıyor ve hiçbir işlem olmuyor ama sistem(ışıklar yanık) çalışıyor. Bilgisayar kapanmıyor.
@Recep Baltaş Konu, çözümsüz kalmaması adına sorunsala bir bakıp sebebinin ne olabileceğini söyleyebilir misiniz?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı