Steam'i Türkçe kullananlarda Marvel's Spider-Man Remastered başarımların olmaması

Ctvxn

Kilopat
Katılım
25 Temmuz 2018
Mesajlar
2.223
Makaleler
4
Çözümler
14
Steam'i Türkçe kullanıyorsanız çok saçma bir şekilde böyle bir durum var, sorun başarımların Türkçeye çevrilmemesi değil, direkt olarak yazılmamış olması, diğer dillerde böyle bir sorun yok. Üstüne Spider-Man ve Miles Morales için oyun daha PC'ye çıkmadan Türkçe dil desteği de gelecekti, hatta dublajın vs. hazır olduğu söylenmişti ancak sonradan nedense iptal edilmişti. Marvel'ın derdi ne acaba?

1660347306001.png
 
Steam'i Türkçe kullanıyorsanız çok saçma bir şekilde böyle bir durum var, sorun başarımların Türkçeye çevrilmemesi değil, direkt olarak yazılmamış olması, diğer dillerde böyle bir sorun yok. Üstüne Spider-Man ve miles morales için oyun daha PC'ye çıkmadan Türkçe dil desteği de gelecekti, hatta dublajın vs. hazır olduğu söylenmişti ancak sonradan nedense iptal edilmişti. Marvel'ın derdi ne acaba?

Eki Görüntüle 1483887

60 Euro'luk oyunu 27,16 euro'ya satıyorlar Türkiye'de, bence gayet normal Türkiye'yi önemsememeleri.
 
Oyunu 2 saat oynadım fakat hiç başarım kazanamadım. Acaba Steam'i TR kullanıyorum diye mi yoksa başka bir sorun mu var ?
 
SteamDB'de oyunun başarılarının Türkçe olduğu yazıyor. Yani aslında oyunun başarılarını Türkçe'ye çevireceklermiş fakat yapmamışlar o yüzden böyle isimsiz kalmış.
Kaynak:
Gördüğünüz gibi desteklenen dillerde Türkçe'de var fakat sadece başarılar için var gözüküyor.
 
Büyük ihtimal bir lokalizasyon şirketi ile anlaştılar. Oyun tamamen çevirildi fakat bir olay oldu patladı. PS Studios'da çeviriyi yayımlamadı.
SteamDB'de oyunun başarılarının Türkçe olduğu yazıyor. Yani aslında oyunun başarılarını Türkçe'ye çevireceklermiş fakat yapmamışlar o yüzden böyle isimsiz kalmış.
Kaynak:
Gördüğünüz gibi desteklenen dillerde Türkçe'de var fakat sadece başarılar için var gözüküyor.
 
Kardeşim 1100 TL'lik oyunu 500 TL'ye alıyorsun bir de sana çeviri mi yapcaklardı?
O sırada 717TL'lik oyunu 50TL, 1100TL'lik oyunu 250TL'ye satıp ona rağmen Türkçe ekleyen CD Projekt Red:
Am I joke to you.
 
Şu ucuz diye çeviri yapılmıyor diyenlere bayağı gülüyorum. Böyle devam, aşağılık kompleksi tavan yola devam :D ucuza vermeleri onların suçu. Biz zorlamıyoruz hükümet zorlamıyor 500TL'ye satacaksınız diye. Kendileri koyuyor. O zaman herkes gibi bizim de dilimizi eklemeleri lazım. Sony oyunlarını Türkçe dil yapıyor ucuz olmasına rağmen. Ama Spider-Man oyunları Türkçe değil çünkü Marvel'ın Türk düşmanı politikası yüzünden.
 
Kardeşim 1100 TL'lik oyunu 500 TL'ye alıyorsun bir de sana çeviri mi yapcaklardı?
Bu alakasız bir bakış açısı aslında, 500 TL'ye satınca tam fiyattan satılmasına göre daha çok kar edecekse o fiyattan satar. Hadi senin dediğine göre dublaj çok maliyetli diyelim, Spider-Man gibi rol yapma içerikli ve metin sayısı olarak ağır olmayan bir oyuna Türkçe altyazı eklemek hiç de zor değil, bırak 500 Liraya satılmasını 250 Liraya satılsa bile bunu yapabilirler. Mesela Witcher oyunları, 2. oyun yurt dışında 20 Dolar bizde 31 Lira, 3. oyun yurt dışında 40 Dolar bizde 60 Lira, adamlar kur oranını çok çok düşük bir seviyeden hesaplamalarına rağmen iki oyunun da resmi Türkçe dil desteği var. Yine Sony'nin en büyük oyunlarından God of War, yurt dışında 50 Dolar bizde 330 TL, yine bu oyunun da resmi dil desteği var. Sonuç olarak bunun yerel fiyatlandırmayla bir ilgisi yok, firmalar en çok hangi fiyattan kar ederse onu koyar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı