SteelSeries Arctis Nova 5 vs Corsair HS80

Mahmutdx

Picopat
Daha fazla  
Ürün linklerini şöyle bırakıyorum. Fiyatlar arasında çok büyük farklar yok, kalite olarak arasında ki farkıda kestiremiyorum çünkü kullanmadım. Sizce seçimi neye göre yapmalıyım?

1739037210687.png

Son düzenleme:
Arkadaşımda HS80 kablolu versiyonu var,
cs2 de deneyimledim ve fiyatına göre kesinlikle kötü diyebilirim, mümkünse bir mağazada deneyip o şekilde alın, steelseries konusunda fikrim yok.

Ben Nova 5 aldım. Kulaklık aşırı iyi.

şarj konusunda yorumlarım şöyle; her akşam düzenli kullanıyorum. Cumartesi pazar full kullanıyorum. Pazartesi kulaklığın şarjı %79 idi. Cumartesi gecesi şarj anca 24 civarına inmişti. Özetle 1 hafta şarja takmadan rahat kullanabiliyorum. Tabii hafta içi çalışıyorum, bütün gün aktif kullanmadığım için böyle...

Ses seviyesine gelecek olursak, çok yüksek. Yani kulaklığı çıkarıp önüme koyuyorum hoparlörmüş gibi sesleri duyabiliyorum. Zaten telefon uygulamasında bile ses seviyesini azaltıcı bir seçenekle geliyor. O halde bile çok yüksek. Bu konuda hiç şikayetim yok.

Müzik dizi film oyun genel olarak ses kalitesindende memnunum gayet güzel...

Oyunlarda ses kasma konusuna gelecek olursak, ben daha önce hiç pahalı ses kasabileceğim bir kulaklık kullanmadım. O yüzden objektif bir değerlendirme yapamam ama şöyle diyeyim hayatım boyunca ilk defa ses kasma işini başardım. Ben CT'de beklerken, düşman koşturuyordu. Arkadaşlarım shorta gitti diyordu, ben b gittiğini söyleyebiliyordum. Adamların ayak sesini çok net alıyorum.

Kulaklığın rahatlığına gelecek olursak, 1 haftadır hiç şikayetim yoktu. Ancak dün gece 6 saatlik bir kullanım sonrası kulaklarımda hafif baskı hissetmeye başladım, pad kısmını biraz oynatma gereksinimi hissettim. Bunun dışında kulaklık aşırı hafif aşırı rahat hissettiriyor. Fiziksel parça kalitesi olarak da premium bir hissi var, ben beyaz renk aldım. Gayet sade hoş ve 1 haftada hiç kir falan da yapmadı.

Mikrofon konusunda ise, sadece şunu söyleyeyim arkadaşım yeni cihaz aldığımı mikrofon sayesinde fark etti. Daha yeni Samsung A35 almıştım eski telefonda değil, arkadaşımla kulaklık üzerinden konuşurken sesin çok iyi geliyor ne yaptın falan demişti. Telefonun kendi mikrofonundan çok daha kaliteli olduğunu söylemişti. 2 gün önce gidip oda aynı kulaklığı aldı.

2.4 VE Bluetooth geçişi var, bu özelliğe bayıldım. Bilgisayara bu dongle aparat ile bağlanıyorum telefon içinde Bluetooth'u bağladım. Tek 1 düpme basarak, 2 mod arasında geçiş yapıyoruz ve bu geçişte hiçbir sorun yaşamıyorsunuz. Tak diye cihazlar arasında hızlıca geçiş yapabiliyorsunuz. Mükemmel bir özellik bence...

Görselleride böyle bırakayım, kulaklık çubuğu içine sokulup gizlenebiliyor. Böyle sürekli sokacak yer arama derdiniz yok... Buda çok güzel bir özellik bence.

1739703419567.png

Dosya Ekleri

• 1739703171234.png
    1739703171234.png
    809,2 KB · Görüntüleme: 40
  • 1739703192454.png
    1739703192454.png
    931,5 KB · Görüntüleme: 28
  • 1739703201711.png
    1739703201711.png
    322,7 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın, bana da yeni kulaklık lazımdı sizin deneyimleriniz doğrultusunda bu kulaklığı almayı düşünebilirim.

Hocam hayırlı olsun güle güle kullanın, bana da yeni kulaklık lazımdı sizin deneyimleriniz doğrultusunda bu kulaklığı almayı düşünebilirim.

Negatif olarak yapabileceğim tek yorum, tepe kısmında süngerimsi bir yapı olmaması. Kafa bandı koydukları için oraya sünger koymamışlar. Kafa bandını takmayanlar için biraz sıkıntı olabilir.

Ek olarka kulaklıklık default ayarlarda gelince, mikrofondan kendi sesimizin yankısını duyuyoruz bunun gibi bazı ayarları App üzerinden düzeltebiliyorsun.

Arkadaşımda HS80 kablolu versiyonu var,
CS2 de deneyimledim ve fiyatına göre kesinlikle kötü diyebilirim, mümkünse bir mağazada deneyip o şekilde alın, SteelSeries konusunda fikrim yok.

Hocam ben iki kulaklığı da denedim. HS80 ve Nova 5 arasında eğer rekabetçi oyuncuysanız HS80 bence alınmaz. Seslerin çok karıştığını hissediyorum daha çok çevresel bir ses var, Nova 5P de ise sağda mı solda mı direk anlayabiliyorsunuz. Ekolayzır ayarlarını zaten anlatmaya gerek yok çok çeşitli. ses şiddeti olarak kağıt üzerinde HS80 daha iyi gibi gözükse de çok boğuk bir ses veriyor (ekolayzırı çok kurcaladım yine de düzeltemedim). Ben şu an Nova 5'i tekrar sipariş ettim onu kullanacağım bende ki tek sıkıntısı kulaklarımı çok ağrıttı 2 saatlik bir kullanım ardından. Kafanız küçükse sorun olmayacaktır ben mecbur o ağrıya katlanacağım :D. HS80 malzeme kalitesi ve mikrofon olarak baya önde nova 5 den. Ses şiddeti, konfor (büyük kafalara kafa bandı oturuyor) pil süresi ve çoklu platform olarak nova 5 daha iyi ama bende mi bir problem var anlayamadım sanki valorant oynarken silah sesleri 10 20 ms gecikmeli geliyor. Daha öncesinde sadece kablolu kulaklık ile oynadığım için aradaki gecikmeyi hissedebiliyordum ama firmware güncellemeyi unutmuşum. Güncelledikten sonra 10 - 20 ms kadar olmasa da yine de 5-10 ms gecikme var gibiydi psikolojik de olabilir tabii.
Negatif olarak yapabileceğim tek yorum, tepe kısmında süngerimsi bir yapı olmaması. Kafa bandı koydukları için oraya sünger koymamışlar. Kafa bandını takmayanlar için biraz sıkıntı olabilir.

Ek olarka kulaklıklık default ayarlarda gelince, mikrofondan kendi sesimizin yankısını duyuyoruz bunun gibi bazı ayarları App üzerinden düzeltebiliyorsun.
Sizde de gecikme sorunu oldu mu hocam?

Hocam ben iki kulaklığı da denedim. HS80 ve Nova 5 arasında eğer rekabetçi oyuncuysanız HS80 bence alınmaz. Seslerin çok karıştığını hissediyorum daha çok çevresel bir ses var, Nova 5P de ise sağda mı solda mı direk anlayabiliyorsunuz. Ekolayzır ayarlarını zaten anlatmaya gerek yok çok çeşitli. ses şiddeti olarak kağıt üzerinde HS80 daha iyi gibi gözükse de çok boğuk bir ses veriyor (ekolayzırı çok kurcaladım yine de düzeltemedim). Ben şu an Nova 5'i tekrar sipariş ettim onu kullanacağım bende ki tek sıkıntısı kulaklarımı çok ağrıttı 2 saatlik bir kullanım ardından. Kafanız küçükse sorun olmayacaktır ben mecbur o ağrıya katlanacağım :D. HS80 malzeme kalitesi ve mikrofon olarak baya önde nova 5 den. Ses şiddeti, konfor (büyük kafalara kafa bandı oturuyor) pil süresi ve çoklu platform olarak nova 5 daha iyi ama bende mi bir problem var anlayamadım sanki valorant oynarken silah sesleri 10 20 ms gecikmeli geliyor. Daha öncesinde sadece kablolu kulaklık ile oynadığım için aradaki gecikmeyi hissedebiliyordum ama firmware güncellemeyi unutmuşum. Güncelledikten sonra 10 - 20 ms kadar olmasa da yine de 5-10 ms gecikme var gibiydi psikolojik de olabilir tabii.

Hocam tam olarak yaşadığım soruna ve kulaklığı beğenmeme nedenime nokta atışı yapmışsınız, dedikleriniz çok doğru.

Ben Nova 5 aldım. Kulaklık aşırı iyi.

şarj konusunda yorumlarım şöyle; her akşam düzenli kullanıyorum. Cumartesi pazar full kullanıyorum. Pazartesi kulaklığın şarjı %79 idi. Cumartesi gecesi şarj anca 24 civarına inmişti. Özetle 1 hafta şarja takmadan rahat kullanabiliyorum. Tabii hafta içi çalışıyorum, bütün gün aktif kullanmadığım için böyle...

ses seviyesine gelecek olursak, çok yüksek. Yani kulaklığı çıkarıp önüme koyuyorum hoparlörmüş gibi sesleri duyabiliyorum. Zaten telefon uygulamasında bile ses seviyesini azaltıcı bir seçenekle geliyor. O halde bile çok yüksek. Bu konuda hiç şikayetim yok.

Müzik dizi film oyun genel olarak ses kalitesindende memnunum gayet güzel...

oyunlarda ses kasma konusuna gelecek olursak, ben daha önce hiç pahalı ses kasabileceğim bir kulaklık kullanmadım. O yüzden objektif bir değerlendirme yapamam ama şöyle diyeyim hayatım boyunca ilk defa ses kasma işini başardım. Ben CT'de beklerken, düşman koşturuyordu. Arkadaşlarım shorta gitti diyordu, ben b gittiğini söyleyebiliyordum. Adamların ayak sesini çok net alıyorum.

kulaklığın rahatlığına gelecek olursak, 1 haftadır hiç şikayetim yoktu. Ancak dün gece 6 saatlik bir kullanım sonrası kulaklarımda hafif baskı hissetmeye başladım, pad kısmını biraz oynatma gereksinimi hissettim. Bunun dışında kulaklık aşırı hafif aşırı rahat hissettiriyor. Fiziksel parça kalitesi olarak da premium bir hissi var, ben beyaz renk aldım. Gayet sade hoş ve 1 haftada hiç kir falan da yapmadı.

mikrofon konusunda ise, sadece şunu söyleyeyim arkadaşım yeni cihaz aldığımı mikrofon sayesinde fark etti. Daha yeni Samsung A35 almıştım eski telefonda değil, arkadaşımla kulaklık üzerinden konuşurken sesin çok iyi geliyor ne yaptın falan demişti. Telefonun kendi mikrofonundan çok daha kaliteli olduğunu söylemişti. 2 gün önce gidip oda aynı kulaklığı aldı.

2.4 ve Bluetooth geçişi var, bu özelliğe bayıldım. Bilgisayara bu dongle aparat ile bağlanıyorum telefon içinde Bluetooth'u bağladım. Tek 1 düpme basarak, 2 mod arasında geçiş yapıyoruz ve bu geçişte hiçbir sorun yaşamıyorsunuz. Tak diye cihazlar arasında hızlıca geçiş yapabiliyorsunuz. Mükemmel bir özellik bence...

Görselleride böyle bırakayım, kulaklık çubuğu içine sokulup gizlenebiliyor. Böyle sürekli sokacak yer arama derdiniz yok... Bu da çok güzel bir özellik bence.

Eki Görüntüle 2425253

Hayırlı olsun hocam. Birkaç sorum olacak bende G733, V2 Pro, Arctis 7+, Nova 5 arasında kaldım. Nova 5'in beyaz versiyonu acayip iyi duruyor çok hoşuma gitti görüntüsü ve konuda çok yardımı dokunan bir arkadaş alınabilecek olduğunu söylemişti bana fakat çok kararsız kaldım. Bilgisayara bu dongle aparat ile bağlıyorum dediğiniz yerde ucu Type-C olan aparattan mı bahsettiniz? Eğer ondan bahsettiyseniz dönüştürücü geliyor mu? Kasamda Type-C kısmı olmadığı için canımı sıkan bir durum olabilir benim için ve şarj olayı nasıl oluyor? Kulaklığı prizden güç alarak falan şarj edebiliyor muyuz yoksa farklı bir durum var mı? Mikrofon kısımı kalitesiz gibi hissettiriyor mu? Mikrofonu saklarken veya çıkartırken sorun yaşıyor musunuz? Ek olarak kafa bandı esnek değil mi? Farklı bir kafa bandı almayı denediniz mi?

Hayırlı olsun hocam. Birkaç sorum olacak bende G733, V2 Pro, Arctis 7+, Nova 5 arasında kaldım. Nova 5'in beyaz versiyonu acayip iyi duruyor çok hoşuma gitti görüntüsü ve konuda çok yardımı dokunan bir arkadaş alınabilecek olduğunu söylemişti bana fakat çok kararsız kaldım. Bilgisayara bu dongle aparat ile bağlıyorum dediğiniz yerde ucu Type-C olan aparattan mı bahsettiniz? Eğer ondan bahsettiyseniz dönüştürücü geliyor mu? Kasamda Type-C kısmı olmadığı için canımı sıkan bir durum olabilir benim için ve şarj olayı nasıl oluyor? Kulaklığı prizden güç alarak falan şarj edebiliyor muyuz yoksa farklı bir durum var mı? Mikrofon kısımı kalitesiz gibi hissettiriyor mu? Mikrofonu saklarken veya çıkartırken sorun yaşıyor musunuz? Ek olarak kafa bandı esnek değil mi? Farklı bir kafa bandı almayı denediniz mi?
Evet kutu içeriğinde dönüştürücü aparat mevcut geldi. Ve Ek olarak type c şarj kablosu ve sticker falan göndermişler.

Diğer modelleri bilmiyorum artist7 ile Nova 5 neredeyse aynı sanırım belki artist 7 bir tık daha kalitelidir bilemiyorum ama hem eski nesil hemde mikrofon olarak Nova 5 daha iyiymiş haberiniz olsun..

Mikrofon kısmında daha hiç sorun yaşamadım. Ergonomik açıdan mükemmel koyduğum şekli alıyor öyle yıpranma sarkma vs daha olmadı. Gizlenmesi falan da çok iyi sorunsuz bir deneyim şuanlık. Yani ucuz kalitesiz hissettirecek hiç birsey de yok bu kulaklıkta...

Daha yeni aldım farklı kafa bantları deneme fırsatım olmadı ama şuanlik bu benim için yeterli duruyor.. Ve evet esnek bir yapıya sahip.

Vallahi yalan söyleyemem benim kulaklar o kadar hassas değil. Daha önce hiç premium seviyede kaliteli kulakliklarda kullanmadım.

Sıradan bir kullanıcı olarak hiç gecikme falan hissetmedim.

Yeni konular

Geri
Yukarı