SteelSeries Tarafından Gönderilen Ürün Gümrükte Kalır mı?

gvgod

Megapat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Ardakaşlar klavyemde oluşan sorun neticesinde SteelSeries klavyemi garanti kapsamında tutarak bana 200 Euroluk bir kupon vereceğini söyledi. Şimdi ben bu kuponu kullanarak SteelSeries üzerinden 200 Euro tutarında ekipman alırsam bu ürünler gümrükte kalır mı? Sitede "Free Ship" ibaresi mevcut fakat gümrükte kalması konusunda bir şey bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Eğer Amazon üzerinden kullanabiliyorsan kuponu gümrük vergisini de ödemiş olursun ve takılmaz. Ama Steelseries sitesi üzerinden kullanacaksan gümrüğe takılıp senin gidip ödemesini yapıp teslim alman gerekebilir. Free Ship ücretsiz kargo anlamına gelir. Sizin söylediğiniz vergi Tax ibaresidir.

Eğer Amazon üzerinden kullanabiliyorsan kuponu gümrük vergisini de ödemiş olursun ve takılmaz. Ama Steelseries sitesi üzerinden kullanacaksan gümrüğe takılıp senin gidip ödemesini yapıp teslim alman gerekebilir. Free Ship ücretsiz kargo anlamına gelir. Sizin söylediğiniz vergi Tax ibaresidir.
Free Ship'in ücretsiz kargo olduğunu biliyordum fakat o başka bir şey için geçerliymiş. Ürünleri alırken 15 Euro da kargo ücreti alıyor. Kuponu vermeden önce tekrar bir yanıt gelirse Amazon'u soracağım. Umarım gümrük ile ilgili bir sıkıntı oluşmaz.

Steelseries ile görüşeceksiniz onlara da sorun. Gümrük vergisi ile ilgili ne yapabiliriz diye. Belki onlar ödemeyi kabul ederler siz uğraşmazsınız. Belki Amazon üzerinden size bir satış açarlar kuponu kullanabileceğiniz. Bu sayede Amazon vergiyi de öder siz hiç uğraşmadan kapınıza kadar ulaşır ürün.

Steelseries ile görüşeceksiniz onlara da sorun. Gümrük vergisi ile ilgili ne yapabiliriz diye. Belki onlar ödemeyi kabul ederler siz uğraşmazsınız. Belki Amazon üzerinden size bir satış açarlar kuponu kullanabileceğiniz. Bu sayede Amazon vergiyi de öder siz hiç uğraşmadan kapınıza kadar ulaşır ürün.
RMA Customs Problem • r/steelseries
Burada birisi bu sorundan muzdarip olmuş anladığım kadarı ile ve SS-Randall adlı SS yetkilisi yardımcı olabileceklerini söylemiş. Umarım benim içinde geçerli olur veya hiç ödeme yapmak zorunda kalmam. Sanırım @Akif hocam daha önce RMA kapsamında ürün geri almışsınız. Böyle bir sıkıntı yaşamış mıydınız?

Evet ürünler gümrüğe takılıyor. Gümrük ücretini de ödemezseniz alamıyorsunuz. Bizdeki süreç bu şekilde olmuştu. Arctis 7 için 155 TL gibi bir ücret çıkmıştı diye hatırlıyorum.
Peki bunu SS Support ile konuştunuz mu? Linkteki postta yardımcı olabileceklerini belirtmişlerdi. Bu süreç nasıl işler?

Açıkçası o konuda da tam bilgim yok ancak net bir fiyatlandırma olmadığını düşünüyorum. Ürün gümrükte incelenip mail yoluyla fiyat bilgisi aktarılmıştı bize. Gelen maili de aktarayım size.

Adsız.png

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı