Steins;Gate (Steam) Türkçe Çeviri

Lexix

Megapat
Daha fazla  
wp1858914-steinsgate-wallpapers.jpg

Merhabalar, Steins;Gate (steam) oyununa AI'dan destek alarak yama yaptım. Şuan için oynanabilir bir seviye ancak ileride daha da güncellemeyi planlıyorum. İndirme bağlantısı, Kurulum ve diğer detaylara buradan erişebilirsiniz.

Güncel Sürüm: v0.8

Çeviren/Düzenleyen: Lexix
Test Eden: Goexle

Not: Yamayı kurmak biraz zor kurulum ile ilgili yazıyı dikkatli okuduğunuza emin olun.

Herhangi bir sorunuz olursa konu altına yazabilirsiniz. Herkese iyi forumlar.

Committee of Zero ekibi olmasaydı bu yama mümkün olmazdı sonsuz teşekkürker.

Eki Görüntüle 2428965

Merhaba, steins; gate (Steam) oyununa AI'dan destek alarak yama yaptım. Şu an için oynanabilir bir seviye ancak ileride daha da güncellemeyi planlıyorum. İndirme bağlantısı, kurulum ve diğer detaylara buradan erişebilirsiniz.

Güncel sürüm: v0.8

Çeviren/Düzenleyen: lexix
Test eden: goexle

Not: Yamayı kurmak biraz zor kurulum ile ilgili yazıyı dikkatli okuduğunuza emin olun.

Herhangi bir sorunuz olursa konu altına yazabilirsiniz. Herkese iyi sosyaller.

Discord'unuz var mı? Size bir şey sormam laızm.

1-2 hafta içerisinde BakaYume Çeviri Ekibi tarafından oyunun tamamen el çeviri yaması çıkıyor. Daha akıcı, anlaşılır ve terimcesi olan deneyim olacak. Özellikle böylesine detaylı bir seriyi, yapay zeka çevirisiyle oynamak ne kadar akıl kârı size kalmış.

1-2 hafta içerisinde BakaYume Çeviri Ekibi tarafından oyunun tamamen el çeviri yaması çıkıyor. Daha akıcı, anlaşılır ve terimcesi olan deneyim olacak. Özellikle böylesine detaylı bir seriyi, yapay zeka çevirisiyle oynamak ne kadar akıl kârı size kalmış.
Şimdi de 1-2 hafta mı diyorlar? Benimle kasım ayında(projeye başlarken) konuştuğunda yılbaşında tüm çevirileri bitirip redaksiyona başlayacaklarını söylüyorlardı. Sanırım 2 tam ay daha gecikti. Eğer yamayı şimdi çıkarıyorlarsa redaksiyonu yapmamışlar demektir. Redaksiyon ise kim bilir ne kadar sürer onlar desin 6 ay ben diyeyim 1 yıl.

Hiçbir söylediğini zamanında yapmayıp projeyi ilerletiyormuş gibi kendileri üstlendiğini söyleyip yıllarca nadasa bırakan birisi için gene de 2 ay az bir gecikme olmuş kendisini kutlarım. Bu gidişle Steins Gate 0 için iyimser bir tahmin yapacaksam en az 5 yılı daha var gibi haberiniz olsun. Ben gene de Steins;Gate 0 için yama yapıp yayınlamayı planlıyorum.

Tabii herkesin kendi görüşü ancak bir oyunu oynamak için 6 yıl yama kim bekler? Ben beklemem. İnsanlara "yama istiyorsanız bekleyeceksiniz", "size beklemeyi öğreteceğim", gibi tavırlar sergileyip bana muhtaçsınız tarzında takılmasını doğru karşılamıyorum.

Ayrıca şöyle bir şey söyleyeyim ben yamayı yayınlamasaydım muhtemelen redaksiyonu da 1 sene beklerdiniz. Neyse ki tüm Steins Gate severler için iyi bir iş yaptım. Darısı Steins Gate 0'da. Artık tek değiller ve benimle yarışmaları için ciddi olmaları gerekiyor.

Ai çeviriyi sevmeyenlere ve oynamayanlara herhangi bir kötü niyet beslemiyorum. Seriyi kaliteli bir şekilde oynamak isteyebilirler ve bunu çok normal. Keşke bu oyunlar direkt Türkçe çıksa o zaman böyle dertlerimiz hiç olmaz. Aynı şekilde Ai bile olsa oyunu oynamak isteyenlere de lütfen saygılı olun sözüm meclisten dışarı.

Şimdi de 1-2 hafta mı diyorlar? Benimle kasım ayında(projeye başlarken) konuştuğunda yılbaşında tüm çevirileri bitirip redaksiyona başlayacaklarını söylüyorlardı. Sanırım 2 tam ay daha gecikti. Eğer yamayı şimdi çıkarıyorlarsa redaksiyonu yapmamışlar demektir. Redaksiyon ise kim bilir ne kadar sürer onlar desin 6 ay ben diyeyim 1 yıl.

Hiçbir söylediğini zamanında yapmayıp projeyi ilerletiyormuş gibi kendileri üstlendiğini söyleyip yıllarca nadasa bırakan birisi için gene de 2 ay az bir gecikme olmuş kendisini kutlarım. Bu gidişle Steins; Gate 0 için iyimser bir tahmin yapacaksam en az 5 yılı daha var gibi haberiniz olsun. Ben gene de Steins; Gate 0 için yama yapıp yayınlamayı planlıyorum.

Tabii herkesin kendi görüşü ancak bir oyunu oynamak için 6 yıl yama kim bekler? Ben beklemem. İnsanlara "yama istiyorsanız bekleyeceksiniz", "size beklemeyi öğreteceğim", gibi tavırlar sergileyip bana muhtaçsınız tarzında takılmasını doğru karşılamıyorum.

Ayrıca şöyle bir şey söyleyeyim ben yamayı yayınlamasaydım muhtemelen redaksiyonu da 1 sene beklerdiniz. Neyse ki tüm Steins; Gate severler için iyi bir iş yaptım. Darısı Steins; Gate 0'da. Artık tek değiller ve benimle yarışmaları için ciddi olmaları gerekiyor.

AI çeviriyi sevmeyenlere ve oynamayanlara herhangi bir kötü niyet beslemiyorum. Seriyi kaliteli bir şekilde oynamak isteyebilirler ve bunu çok normal. Keşke bu oyunlar direkt Türkçe çıksa o zaman böyle dertlerimiz hiç olmaz. Aynı şekilde AI bile olsa oyunu oynamak isteyenlere de lütfen saygılı olun sözüm meclisten dışarı.

Çok şükür ki yamamızın üstünde gayet sağlıklı ve alanında iyi çevirmenler çalıştığı için redaksiyon sürecimiz oldukça hızlı ve temiz geçiyor. İnsanlara da asla böyle bir üslupla yaklaşmıyoruz, bunun yerine bu işi gönüllü olarak yaptığımızı söylüyoruz ve ona göre davranmalı gerektiğinin hepimiz açısından önemli olduğunu söylüyoruz. Ben aynı zamanda part-time işte çalışıp, aynı zamanda vizelerime ve çeviriye önem vermeye çalışıyorsam kimse de gelip "6 yıl bekleyemeyiz" demesin arkadaşlar. Ne kadar detaylı, terimcesinin ne kadar köklü bir seri olduğunu ve kesinlikle hafife alınmaması gerektiğini herkes biliyor. Her hâlükarda sen Steins; Gate 0 yamanı çıkaracaksın ama yıllar sonra eğer biz ya da başka işini seven bir çevirmen ekip çeviriyi çıkardığında, kimin iyi hatırlanacağını muhtemelen ki tahmin edebiliyorsun. Biz işimizi seviyoruz ve özen göstermeye çalışıyoruz. Her kelime şakasına bir kılıf uydurmaya, her kelimeye özel, anlaşılır ve içten bir lokalizasyon süreci geçirtmeye çalışıyoruz. Yama var, yama var... Tercih sizin dostlar, iyi Sosyaller. <3

Ayrıca da söylemeliyim ki oyunun Türkçe yamasının baştan çıkmasını zor beklersiniz. Oyun Türkiye pazarında ne kadar satacak ki de Türkçe yama için bu kadar para harcansın? Değer, kıymet bilmeyen oyuncularımız böyle AI çevirilerle kendi oyun zevklerinin suyunu sıkarsa, kaliteyi daha çok ararız gibime geliyor...

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 2428965 merhaba, Steins; Gate (Steam) oyununa AI'dan destek alarak yama yaptım. Şu an için oynanabilir bir seviye ancak ileride daha da güncellemeyi planlıyorum. İndirme bağlantısı, Kurulum ve diğer detaylara buradan erişebilirsiniz. Güncel Sürüm: v0.8 Çeviren/Düzenleyen: Lexix Test Eden: Goexle Not: Yamayı kurmak biraz zor kurulum ile ilgili yazıyı dikkatli okuduğunuza emin olun. Herhangi bir sorunuz olursa konu altına yazabilirsiniz. Herkese iyi Sosyaller.

Bir Steins; Gate fanı olarak Steam'de oyunun indirimde olduğunu gördüm, acaba Türkçe yama var mıdır diye bakarken bu konuyu gördüm elinize sağlık

Yeni konular

Geri
Yukarı