Stok fan anakarta takılırken anakarttaki parçalara değerse ne olur?

Ramazan Ö

Hectopat
Katılım
24 Aralık 2020
Mesajlar
3.476
Çözümler
5
Başlık uzun oldu sanırım. Kusura bakmayın, daha uygununu bulamadım :D
Merhaba, daha önce bu işlerle uğraşmadığımı belirterek başlayayım. :)

Araştırdım ve videoları izledim. Vidaları çapraz olacak şekilde yavaş yavaş sıkılması gerektiğini okudum/izledim. Yapmaya çalıştım ama pek beceremedim sanırım 😅

IMG_20210616_010616.jpg

Ön vidayı fazla sıkmışım sanırım, değdi mi emin değilim ama bunun gibi görünüyordu. Ön vidaları fazla sıktığımı fotoğrafta da görüldüğü gibi arka vidaların biraz havaya kalkmasıyla fark ettim.

Sonra ön vidalardan başlayarak yavaşça sökmeye başlayıp fanı da yavaşça çıkardım. Şu an bu halde:
IMG_20210616_011143.jpg

IMG_20210616_011218.jpg
Söylenenler gibi, yavaşça tekrar takmaya başlayayım mı? Bir sorunla karşılaşır mıyım?

Bu konuda belirtmeme gerek var mı bilmiyorum ama sistem:
  • Ryzen 3 4300GE
  • Gigabyte B450M S2H
  • T-Force Night Hawk 2*8 RAM
 
Değse bile çok yüksek bir baskı olmadıysa sorun olmaz.
 
Bişe olmaz , vidanın birini taktıktan sonra anakartı sağlam bir zemin üzerini koyun ,ince bir kilim olabilir. Çaprazındaki vidayı sıkmak için biraz güç uygulamak gerek pek yumuşak bir yayı yok, bastırıp gireceği deliğe değdiği zaman saat yönüne çevirin. Tek tarafı taktığında fanın üstüne elinde hafif müdahile ederek destek alabilirsin .
 
@wakkum hocam, neden kilime koymamı önerdiniz? İzlediğim videolarda anakart kutusuna koyup yapıyorlardı. Anakart kutusu olmaz mı?
Kutunun içi boş olduğundan yüklenince ortası asağı dogru eğiliyor pcb yamuluyor o vidalar bayağı kuvvet istiyor , sert zemine koyunca da arkadaki devre elemanı varsa sıkıntıya giriyor. En iyisi mat elinde varsa , ben amatörden yukarı pro dan aşağı donanım tamiri yapıyorum en risksiz olanı bu bana göre.
 
Kutunun içi boş olduğundan yüklenince ortası asağı dogru eğiliyor ve PCB yamuluyor. O vidalar bayağı kuvvet istiyor, sert zemine koyunca da arkadaki devre elemanı varsa sıkıntıya giriyor.

Dediğiniz şey mantıklı geldi hocam.

En iyisi mat, elinde varsa. Ben amatörden yukarı, Pro'dan aşağı donanım tamiri yapıyorum ve en risksiz olanı bu, bana göre.

Mat diyerek neyi kast ettiniz hocam? Anlayamadım :D
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı