Merhaba, yeni konu açmaktansa ben de buradan sormak istedim. Ryzen 5 2600 kullanıyorum, Gigabyte B450M S2H anakart ile. Herhangi bir OC yapmadım. Cpu-Z den stress test'e soktuğumda 70-75 arası sıcaklık alıyorum, boşta ise 40 derece. Bu değerler normal mi? Kasamda 2 adet tavan, 1 adet ön,1 adet egzoz fanı bulunmakta.
İntel stok fan ile işlemci yükte 65-66 derecedeydi. Aslında sıcaklığa takılmadım fakat sivrisinek sesi gibi sürekli vızz sesi çıkardığı için gidip şu fanı aldım:
Bilgisayar, ev aletleri, hırdavat, anne & bebek ve cep telefonu, bilgisayar, televizyon, kozmetik ve binlerce ürün uygun fiyatlarla harcialem.com 'da
www.bilisimport.com.tr
İşlemci sıcaklığı 59-60 dereceye düştü. En önemlisi sıfır ses oldu ekran kartı 60 dereceye kadar dönmediğinden, kasada ek fan bulunmadığından bilgisayar varmı yokmu belli değil. Satın aldığıma pişman mıyım ? Kesinlikle hayır sıfır ses olması yeterli 5 derecelik farkı ekstra getiri olarak görüyorum. Bu model slim modeli (ucuz ve küçük) 240TL ye 8 bakır borulu büyük model tabi ki daha iyi soğutur.
Senin baştaki soruna gelecek olursak, ses problemin yoksa, OC yapmayacaksan yeterlidir.
Merhaba, yeni konu açmaktansa ben de buradan sormak istedim. Ryzen 5 2600 kullanıyorum, Gigabyte B450M S2H anakart ile. Herhangi bir OC yapmadım. Cpu-Z den stress test'e soktuğumda 70-75 arası sıcaklık alıyorum, boşta ise 40 derece. Bu değerler normal mi? Kasamda 2 adet tavan, 1 adet ön,1 adet egzoz fanı bulunmakta. (Zalman Z11 Neo)