Stokta olmayan ASUS ROG STRIX G16 değişimi için ne yapılmalı?

Enes Kpln

Hectopat
Yer
Malatya
Daha fazla  
Meslek
Şimdilik öğrenci
Merhaba dostlar, ocak ayında ASUS ROG STRIX G16 model Gaming laptop satın aldım. 2 hafta sonra arızalandı. Değişim raporu aldım ASUS yetkili servisinden. Ardından değişim raporunu satıcıya ilettiğimde bana ürün stokta yoktur isterseniz iade yapalım dediler, kontrol ettiğimde gerçekten stokta yoktu ürün. Böyle bir durumda üst modelini alma hakkım var mıdır yoksa nasıl yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar, ocak ayında ASUS ROG STRIX G16 model Gaming laptop satın aldım. 2 hafta sonra arızalandı. Değişim raporu aldım ASUS yetkili servisinden. Ardından değişim raporunu satıcıya ilettiğimde bana ürün stokta yoktur isterseniz iade yapalım dediler, kontrol ettiğimde gerçekten stokta yoktu ürün. Böyle bir durumda üst modelini alma hakkım var mıdır yoksa nasıl yol izlemeliyim?

Üst modelini alma hakkınız mevcut, talep edin.

Ya para iadesi yada üst modelini vermek zorundalar

Kesinlikle para iadesi almanızı önermiyorum. Sizi kandırmak için para iadesi tek hakkınız gibi uydurmalar yapacaklardır.

Verilen kararı dikkatli okumanızı öneririm, değişim hakkı aynı zamanda muadili ile değişimi de içerir. Satıcının şu anda satıyor olduğu laptoplara bakarak aynı seviyede veya bir üst segmentte satışı olan bir laptop ile değişimini isteyebilirsiniz. Ne yazık ki Servisten verilen değişim/iade kararı kesin bir karar yerine geçmeyebiliyor. Bu yüzden satıcı kabul etmeme gibi bir seçeneği olmamasına rağmen kabul etmez veya fiyat farkı ister ise, konuyu THH'ye taşıyıp buradan kesin karar çıkartabilirsiniz. Fiyat farkı istemenin garanti süresi içerisinde hukuki bir yanı yok. Dilerseniz bu fiyat farkını başta verip, fiyat farkı gönderirken EFT açıklamasına "muadili ile değişimi için istenen para" gibi ifade girebilir, ardından THH'ye dosya açıp bu fiyat farkının iadesini isteyebilirsiniz.

THH'ye dosya açarken emsal karar olarak göstermeniz için bu videoyu da izlemenizi ve bahsedilen kararı dilekçenize eklemenizi öneririm. Dilekçe sonuna ise iade istemediğinizi ve muadili ile ücretsiz değişimini istiyor olduğunuz özellikle belirtmeyi unutmamalısınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kesinlikle para iadesi almanızı önermiyorum. Sizi kandırmak için para iadesi tek hakkınız gibi uydurmalar yapacaklardır.

Verilen kararı dikkatli okumanızı öneririm, değişim hakkı aynı zamanda muadili ile değişimi de içerir. Satıcının şu anda satıyor olduğu laptoplara bakarak aynı seviyede veya bir üst segmentte satışı olan bir laptop ile değişimini isteyebilirsiniz. Ne yazık ki servisten verilen değişim/iade kararı kesin bir karar yerine geçmeyebiliyor. Bu yüzden satıcı kabul etmeme gibi bir seçeneği olmamasına rağmen kabul etmez veya fiyat farkı ister ise. Konuyu THH'ye taşıyıp buradan kesin karar çıkartabilirsiniz.

THH'ye dosya açarken emsal karar olarak göstermeniz için bu videoyu da izlemenizi ve bahsedilen kararı dilekçenize eklemenizi öneririm. Dilekçe sonuna ise iade istemediğinizi ve muadili ile ücretsiz değişimini istiyor olduğunuz özellikle belirtmeyi unutmamalısınız.

Hocam bu şekilde cevap verdim elemanlara ama bir sorum var bazı forumlarda üst model yollamak zorunda değil diye bir şey gördüm bu durumda ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-03-19-11-58-21-840_com.google.android.gm.png
    Screenshot_2025-03-19-11-58-21-840_com.google.android.gm.png
    87,6 KB · Görüntüleme: 51
  • Screenshot_2025-03-19-11-58-32-365_com.google.android.gm.png
    Screenshot_2025-03-19-11-58-32-365_com.google.android.gm.png
    68,4 KB · Görüntüleme: 53
Hocam bu şekilde cevap verdim elemanlara ama bir sorum var bazı forumlarda üst model yollamak zorunda değil diye bir şey gördüm bu durumda ne yapabilirim?

Yanlış bilginin ağızdan ağıza yayılması bu okudukların. Aynı modeli yok ise muadili olan bir üst modelini vermek zorundalar. Kabul etmezlerse bahsettiğim gibi THH'ye dosyayı açarak bu yönde kesin karar aldırtabilirsin.

E-posta üzerinden iade istemediğini özellikle belirten ifade de kendilerine göndermeyi unutmamalısın. Eğer sana isteğin dışında iade yapılırsa, THH'ye açtığın dosyaya iadenin seçimlik hakkına aykırı bir şekilde rızan dışında yapıldığını savunarak iade yapılan tutara karşılık muadili olan ürün vermelerini isteyebilirsin.

Küçük bir not: Muadili olan ürünü herhangi bir parçası veya özelliğinin daha düşük olması sebebiyle reddedebilirsin. Örneğin içerisindeki ses kartının dahi daha düşük seviyede olması muadili olamayacağı anlamına gelir.

Yanlış bilginin ağızdan ağıza yayılması bu okudukların. Aynı modeli yok ise muadili olan bir üst modelini vermek zorundalar. Kabul etmezlerse bahsettiğim gibi THH'ye dosyayı açarak bu yönde kesin karar aldırtabilirsin.

E-posta üzerinden iade istemediğini özellikle belirten ifade de kendilerine göndermeyi unutmamalısın. Eğer sana isteğin dışında iade yapılırsa, THH'ye açtığın dosyaya iadenin seçimlik hakkına aykırı bir şekilde rızan dışında yapıldığını savunarak iade yapılan tutara karşılık muadili olan ürün vermelerini isteyebilirsin.

Küçük bir not: Muadili olan ürünü herhangi bir parçası veya özelliğinin daha düşük olması sebebiyle reddedebilirsin. Örneğin içerisindeki ses kartının dahi daha düşük seviyede olması muadili olamayacağı anlamına gelir.

Desteğiniz için çok teşekkür ederim dostlar gelişme olunca buraya yazarım iyi ki varsınız.

Hocam mail geldi çok arada kaldım. Sizce?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-03-20-10-22-23-699_com.google.android.gm.png
    Screenshot_2025-03-20-10-22-23-699_com.google.android.gm.png
    56,3 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı