Stokta olmayan ASUS ROG STRIX G16 değişimi için ne yapılmalı?

Son kararınız ne oldu hocam?

Son kararınız ne oldu hocam?

Adamlara ROG STRIX tedariği hakkında soru sordum eğer yakın zamanda benim model gelirse onu almak istiyorum dedim onlar da tedarik için bir plan yok uzun sürebilir dediler ben de mecburen HP Victus modelini kabul ettim çünkü değişim raporu 30 gün süreliydi ama şu an pişmanım ne yapacağımı bilmiyorum. ROG STRIX için para ödedim ama hiç sevmediğim bir markayı kabul etmek zorunda kaldım Allah kimseye göstermesin bu durumu.

Değişim raporu ile THH kararı çıkarılması durumunda 10 yıl geçerlilik süresi oluyor. Gelecekte aklınızda bulunması amacıyla. Aldığınız üründe yine herhangi bir kusur çıkarsa kendilerine bunu bildirip tekrar değişim isteyebilir ya da kullanmayı etkilemediği sürece kendilerine bunu bildirip THH'ye karar çıkartılması için bu bildiriyi de ekleyerek sorunu anlatıp seçimlik hakkınızdan hangisini istiyorsanız belirtebilirsiniz.

Peki hocam diyelim kusur çıktı ben önce HP servisini mi aramalıyım yoksa aldığım yere mi bildirmeliyim? Çünkü satın aldığım yer de bana HP servisini arayıp onlardan tekrar değişim raporu alırsanız değiştirebiliriz dediler.

Her ikisini de yapabilirsiniz. Bu durumlarda genelde satıcılar sorumluluk almak istemeyerek sizi servise yönlendiriyorlar. Ancak tekrar değişim raporu almanızı gerektiren bir durum icra kanunu altınad olmayacağından yani THH kararı niteliğinde olmayacağından dolayı sizi dezavantajlı konuma sokar.

Aynı aldığınız değişim raporu ile şu anda THH dosyası açıp değiştirilen üründe belirtilmeyen daha düşük özellik varsa bunu gerekçe göstererek "ayıplı ürünün tüm özellikleri ile aynı özellikte veya bir üst muadili olan yeni bir ürün ile değiştirilmesini arz ediyorum" olarak sonuna ekleyebilirsiniz. Bu dosyayı açmadan laptop'a ihtiyacınız olacağını farzederek teslim aldıktan sonra cihazın tüm detaylarını incelemeniz ve belirtilmeyen daha düşük özellik varsa (örneğin içerisindeki ssd/hdd'nin hızının ayıplı ürününüzdekinden daha düşük/yavaş teknik özelliklere sahip olması) bunları belgeleyerek THH dosyanıza eklemeniz gerekiyor. Bu özelliklerin belirtilmediği ve düşük olduğunu aynı zamanda satıcıya mail ile bildirisini yapıp bu bildiriyi de THH dosyanıza eklerseniz sizi haklı çıkaracak bir sürü delil eklemiş olursunuz.

Değişim kararlarında Garanti Belgesi Yönetmeliğinde ayıpsızı ile değişim diye ifade edilmesinden dolayı eğer herhangi bir özelliği düşük ise değiştirilen ürün aynı şekilde ayıplı ürün olarak kabul ediliyor ve THH dosyası açarsanız bu şekilde işlem görecektir. Yine de bu ifadeyi ek olarak "ayıplı ürüne karşı değiştirilen ürünün belirtilmeyen özelliği düşük olması sebebiyle ayıplı sayılıyor olduğu" gibi ifade eklerseniz bu anlaşılırlığı konusunda işleminizi hızlandırır.

Son düzenleme:

Hocam güncelleme yapmak için yazmak istedim yeni aldığım HP Victus bilgisayarım da bozuldu . 3 hafta kadar normal sıcaklıkta iken 3 hafta sonra boş halde sıcaklık anormal derecede artmaya başladı hiçbir şekilde düşüremedim daha sonra ikinci bir şok yaşadım ETS 2 oyunu arka planda açık iken sıcaklık düşüyor oyunu kapatınca sıcaklık yükseliyor ve yaklaşık bir aydır bilgisayarı her açtığımda arka planda ETS 2 oyununu açık bırakarak dersimi çalışıyorum bilgisayarda. Sizce bu durumda termal macunlar mı patlamıştır ya da başka bir sorun mu vardır değişim talebi iletsem kabul edilir mi acaba?

BIOS (fanlar gpu kullanılmadığı sürece kapalı veya düşük seviyede kalıyor olabilirler) veya termal macun (bazı termal macunlar belli sıcaklığa ulaşıncaya kadar aktif olmuyorlar) ile ilgili bir sorun olabilir. Eğer bios kilitli değilse laptop modeli ile biosunun ayarlarını öğrenmeye çalışıp çözmeye çalışabilirsin. Ya da sıcaklık şikayeti ile tekrar değişim isteyebilirsin.

HP ile tekrardan uğraşmak istemiyorum o yüzden değişim raporu ile tekrar asus'u almak istiyorum çünkü HP beni çok yoracak gibi duruyor. Yine de teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…