Stokta olmayan ürünün değişimi gerçekleştirilir mi?

Daha fazla  
Amazon.com.tr'den HyperX Cloud Wireless kulaklığım bozuldu ve servis değişimi onayladı ancak Amazon stokta olmadığı için para iadesi yapacağını söyledi. Ben de kabul etmedim. 4 gün sonra garantisi bitiyor maalesef kulaklığın. Muadil ürün ya da oluşan fiyat farkı ile iade talebinde bulundum. Ancak bana değişim kağıdının 30 gün daha garantiyi uzattığını ürünün stoka girmesini beklememi söylediler. Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Ne yapmam gerekir yasal olarak hakkım var mı? Teşekkür ederim şimdiden.

Gerçekten bu hukuku nasıl uygulatacağız?

Bu aşağıdakiler alıcının hakları. Bunlar seçim kendilerininmiş gibi davranıyor. Komedi.
  • Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
  • Satılanı alıkoyup, ayıp oranında satış bedelinde indirim isteme,
  • Aşırı bir masrafı gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
  • İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteme.

Ben bir kere yaşadım böyle bir şey. Ürün stoklara girene kadar bekledim. Stokları her gün takip ettim. Stoklarda gördüğümde de aradım yenisini gönderdiler.

Gerçekten bu hukuku nasıl uygulatacağız?

Bu aşağıdakiler alıcının hakları. Bunlar seçim kendilerininmiş gibi davranıyor. Komedi.
  • satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
  • satılanı alıkoyup, ayıp oranında satış bedelinde indirim isteme,
  • aşırı bir masrafı gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
  • imkân varsa, satılanın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteme.

Enflasyonist ortamda kullanıcıya fatura değeri üzerinden para iadesi yapmak kullanıcıyı mağdur eden bir uygulamadır ve bu yüzden kullanıcıya misti ile değişim yapılmalıdır. Eğer varsa birebir aynı ürünü vereceksin yoksa da daha iyisini vereceksin diye açıkça sonuca bağlanıyor. Diye bir yazı okudum YouTube'da.

Enflasyonist ortamda kullanıcıya fatura değeri üzerinden para iadesi yapmak kullanıcıyı mağdur eden bir uygulamadır ve bu yüzden kullanıcıya misti ile değişim yapılmalıdır. Eğer varsa birebir aynı ürünü vereceksin yoksa da daha iyisini vereceksin diye açıkça sonuca bağlanıyor. Diye bir yazı okudum YouTube'da.
Aynı şeyleri bende okudum, gördüm ama onlar için bir şey ifade etmiyor. Ya iade ya değişim.

Ne yaptınız hocam, bir gelişme var mı?

Stokta ürün olmayınca Amazon zorla iade yapmaya çalışıyor, yapabileceğiniz 2 şey var. Ya Amazon'a başka ürün linki atıp, fiyat farkı kadar kupon talep edeceksiniz ve iadeyi kabul edeceksiniz. Ya da distribütör ile iletişime geçip değişim isteyeceksiniz.

Ne yaptınız hocam, bir gelişme var mı?

Stokta ürün olmayınca Amazon zorla iade yapmaya çalışıyor, yapabileceğiniz 2 şey var. Ya Amazon'a başka ürün linki atıp, fiyat farkı kadar kupon talep edeceksiniz ve iadeyi kabul edeceksiniz. Ya da distribütör ile iletişime geçip değişim isteyeceksiniz.

Genel müdürlerine taşınmasını ve oluşan fiyat farkının müşteriyi ciddi oradanda mağdur ettiğini söyledim. Hatta şu para iadesi ile muadil ürünü bırakın aynı ürünün mikrofununu anca albildiğimi söyledim. Beklememi söylediler. Değişim kağıdının garantiyi 1 ay daha uzattığını söylediler.

Genel müdürlerine taşınmasını ve oluşan fiyat farkının müşteriyi ciddi oradanda mağdur ettiğini söyledim. Hatta şu para iadesi ile muadil ürünü bırakın aynı ürünün mikrofununu anca albildiğimi söyledim. Beklememi söylediler. Değişim kağıdının garantiyi 1 ay daha uzattığını söylediler.

Yeterli değil hocam, boşuna bekletiyor olabilirler.

Tekrar tekrar müşteri hizmetlerine bağlanıp başka ürün linki ile kupon talep edin. Global olarak Amazon değişim yapmıyor.

Yeterli değil hocam, boşuna bekletiyor olabilirler.

Tekrar tekrar müşteri hizmetlerine bağlanıp başka ürün linki ile kupon talep edin. Global olarak Amazon değişim yapmıyor.

Bugün yine görüştüm durumun aciliyetini söyledim. Tamam dediler ayrın tekrar arayıp dediklerini yeni ürünü veyahut kupon istediğimi söyleyeceğim. Umarım istediğim gibi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı