Stoku olmayan monitor garantiye giderse ne kararı çıkar?

ZalımFerguson

Picopat
Daha fazla  
Meslek
talebe
Selamlar,

Dün Rampage glacier monitörde ölü piksel fark ettim. Siyah ekranda belli oluyor beyaz ekranda vs bir şey yok. Bu monitör 0 ölü piksel garantiliydi, tabii garantiye gönderirim tek sıkıntısı bu değil geç açılıyor monitörüm.

Ama hem bu bütçede beyaz monitör yok hem de bu kadar iyi 1440p monitör bulamayabilirim diye endişe ediyorum. Değişim kararı veya iade mi çıkar yoksa panel mi değiştirilir kafama takıldı. 1 ölü piksel yüzünden beyaz setup bozmaya niyetim yok. Rampage almasaydin kanka demeyin, monitörden memnunum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@ZalımFerguson
Monitörün garanti süresi içinde çıkan sorunlardan dolayı servise gönderilmesi halinde sorun garanti kapsamında ise:
  • Tamir edilerek sorun giderililebilir. Garanti kaldığı yerden devam eder.
  • Tamiri mümkün değil ise yetkili servis 1-) Bedel iadesine 2-) Aynı model bir monitörle veya bir üst model ile veya daha düşük özellikte olmaması şartı ile muadil bir başka monitörle değişimine karar verebilir.
  • Bedel iadesine yönelik açık talebiniz yok ise bedel iadesini redderek monitörün fatura bedelinin değil de güncel bedelinin tarafınıza ödenmesini talep edebilirsiniz. Kabul etmezlerse güncel bedelin tarafınıza ödenmesine karar verilmesi talebi ile Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilirsiniz.

@ZalımFerguson
Monitörün garanti süresi içinde çıkan sorunlardan dolayı servise gönderilmesi halinde sorun garanti kapsamında ise:
  • Tamir edilerek sorun giderililebilir. Garanti kaldığı yerden devam eder.
  • Tamiri mümkün değil ise yetkili servis 1-) bedel iadesine 2-) aynı model bir monitörle veya bir üst model ile veya daha düşük özellikte olmaması şartı ile muadil bir başka monitörle değişimine karar verebilir.
  • Bedel iadesine yönelik açık talebiniz yok ise bedel iadesini redderek monitörün fatura bedelinin değil de güncel bedelinin tarafınıza ödenmesini talep edebilirsiniz. Kabul etmezlerse güncel bedelin tarafınıza ödenmesine karar verilmesi talebi ile tüketici hakem heyeti'ne başvurabilirsiniz.

Sağ olun hocam montörün 2026 Kasım ayına kadar garantisi var şu anda göndermeyi düşünmüyorum panel daha kötü bir yola giderse o zaman göndereceğim, veya kendim bir modifikasyon yapıp daha kaliteli panel alacağım artık bakacağız duruma göre. Şu an ülkede aradığım özellikte beyaz monitör yok veya pahalı maalesef.

Yeni konular

Geri
Yukarı