Stuck pixel için ne yapmalı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yeni monitör aldım Dell G2422HS

Genel olarak çok memnunum. Işık sızıntısı yok gibi bir şey. Düz siyah ekran açtığımda bile ekran tabii ki IPS olduğundan dolayı parlak kalsa da dalgalanma vs. yok. Çerçeveler vs çok iyi. Isınma da yapmıyor.

Kullanırken hiçbir sorun fark etmememe rağmen biraz kullandıktan sonra ölü pixel testine bakayım dedim. Bir tane sorunlu pixel gördüm üst kısımlarda kalıyor. Siyahta çok bariz belli oluyor.

Siyahta ve mavide belli oluyor. Kırmızıda biraz daha az belli oluyor. Bir pixelde yeşil subpixel sürekli açık kalıyor gibi. Video'da daha net belli oluyor:

Testi yapmadan önce hiç fark etmemiştim. Ama şimdi sürekli gözüme batıyor .

Cehalet mutluluktur sözü gerçekmiş hakikaten. Ghosting kavramından haberim yokken de çok daha mutluydum örneğin .

Şaka bir yana monitörü uzun süre kullanacağım için ufak da olsa rahatsızlık verdiği için ne yapmam gerektiğine karar veremedim. Sürekli sorunlu pixeli ararken buluyorum kendimi. Fark ettikten sonra takıntı oldu.

Dell'in değişim politikası şu şekilde:

Anladığım kadarıyla bright pixel kapsamına giriyor. G serisi için 1 tane veya daha fazla değişim için yeterli görülmüş. Satın aldığım yer Dell resmi dağıtıcısı aynı zamanda. Sizce bu kapsama girer mi? Sizce ne yapmalıyım?

Yarım saat şu siteyi sorunlu alanı seçip açık bıraktım düzelmedi. Gece açık bırakmayı düşünüyorum 7-8 saat:

Düzelmezse değişim istemek mantıklı olur mu? Yoksa daha büyük bir kumar mı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba ben bir yetkili serviste çalışan birisiyim nerede çalıştığımı söyleyemeyeceğim gizlilik sebebi ile ama monitör ile ilgili bir serviste bunun için servise gönderseniz bile size 3 veya 5 piksel olmadan iade veya değişim yapmazlar onarım yaparlar oda panel değişimi

Satıcınnız tabii ürünü servise verirse bu senaryo olur eğer vermeden değişirse sorun çözülür konunuzun tamamını okumaya üşendim satıcınız kurumsal bir mağaza ise değişim sağlayacağını düşünüyorum saygılar.

Şansınızı deneyin, olmadı iade edin derim. Bir kere gördükten sonra sürekli göze batıyor maalesef. Benim de başıma geldi, linkini paylaştığınız sitelerden defalarca çözüm aradım ancak maalesef çözülmüyor.

Ayni monitörü kullanıyorum bende de var bir tane, siyah ve mavi renklerde beliriyor. Ben sorun etmedim çok küçük olduğu ve hep çıkmadığı icin artık görmüyorum desem yeridir takıntı yapınca göze batıyor. Değişimle gelecek monitörde olmayacak diye bir şey yok farklı marka alanlarda ölü piksel cikiyor bizde en azından ölü pixel yok. Bu arada not defterini açıp etrafında gezdirince beliriyor uzaklaşınca yok oluyor bende

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Videodaki rehbere bir şans verin.

Monitörden anlayanlar benim son açtığım konuya bi yardımcı olur mu acaba?

Gece JScreenFix için açık bıraktım düzelmedi .

Şöyle bir durum var sorunlu pixele karşıdan bakmayınca çok belli olmuyor. IPS panellerin kendisinden kaynaklanan bir durum mu bilmiyorum. Pixel ekranın hafif sağında kaldığı için normal kullanımda kendini çok belli etmiyor.
Teşekkürler bayağı detaylı bir videoymuş. IPS panel ekran için voltaj geldiğinde altpixeller parlar diyor. Durum buysa stuck pixeldir düzelme ihtimali var demiş. Yani ölü bir bölge değil gereksiz gerilim verilen bir alt pixel yüzünden takılma durumu var. JScreenFix denedim ama düzelmedi

Sizde ekranın neresinde kalıyor. Yandan, üstten vs. bakınca da belli oluyor mu? Tam karşıdan bakınca mı belli oluyor? Yandan bakınca çok belli olmuyor bendeki monitörde. Sorunlu pixel de ekranın orta sağ kısmında olduğu için karşıdan bakınca çok rahatsız etmiyor gibi. Değişim vs uğraşmak istemiyorum ben de muhtemelen böyle kullanırım.

Sizdeki tek bir pixel miydi bunun gibi? Sürekli belli oluyor muydu? Alışır mıyım umudum var ama alışılmayacak bir şeyse göndermek de mantıklı. Daha firma ile iletişime geçmedim. Monitör dün geldi. Siz iade mi yaptınız, sorunu anlatım değişim mi istenidiniz? Süreç nasıl işledi.

Dell'in sitesinde kendi politikaları olarak yazmışlar aslında 1 tane parlak pixel de bu seride değişim için yeterlidir diye. Aldığım firma direkt Dell'e yollamayacak mı, burada yine kabul etmeme gibi bir sorun yaşar mıyım? Satıcının inisiyatif alması gereken bir durum olursa bana da sorun çıkarırlar gibi geliyor. Burada marka politikaları belirleyici olmuyor mu? Firma sorunsuzca markaya geri verebiliyorsa sorun çıkarmaz diye düşünüyorum yoksa tabi ki iade/değişim yapmak istemez.

@roser137 Bendeki ekranda 3-4 tane ölü piksel vardı hocam. Ne kadar çözüm denediysem sonuç alamadım. Ekrandaki ölü piksellerin fotosunu çekip değişime gönderdim, firma ölü piksel yok dedi. Fotoyu kendilerine de gönderince değişim yapıp yeni ürün yolladılar.

Teşekkürler cevap için. Ben de bugün iade için yolladım. Bu şekilde kullanabilirim diye düşünmüştüm ama rahatsız ettiğini fark edince en iyisi iade diye düşündüm. Tabi daha dönüş yapmadılar inceleyeceğiz dediler.

En iyisini yapmışsınız hocam, bir kere ölü piksel görünce sürekli göze takılıyor. Ayrıca, o kadar para verip ekran alıyorsunuz, ölü piksel çıkınca moraliniz bozuluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…