Şu an almak için en mantıklı iPhone hangisi?

Siz sıfırdan iPhone alacak olsanız hangi modelini alırdınız?

Dostlar aklımda IPhone'a geçmek gibi bir düşünce var ama en üst modellerde çok bir şey değişmemişken o kadar para vermek istemiyorum. Yok da zaten, siz olsanız hangisini alırdınız? ( F/ P)

Ayrıca F/P iPhone Türkiye'de imkansız. 13 almayı düşünürseniz öneririm babam geçenlerde geçti çok memnun kaldı. Bir önceki telefonu redmi'ydi.

F/P ve iphone, zıt ikili diye biliyorum ama bayağı yorum gelmiş saygı duyuyorum.

Türkiye piyasasında F/P olan tek model SE 2020, diğerleri gereksiz bir fiyat artışı var. Atıyorum ben neden gidip 5K verip iPhone 8 alayım ki? Üstüne 1 2K koyar iPhone 11 ile aynı işlemciyi barındıran SE 2020'yi alırım. Bütçenize göre değişir tabii ama en iyisi 12 veya üstünü almak olur. Orta düşük bütçelerde SE 2020'den daha iyi bir iPhone modeli yok

Para sorunu yoksa 14 pro 256gb bence alınacak en mantıklı model. 11 altı çok eski, 11'i direkt ele, mini modellerin pili çok kötü, normal modellerde 120hz ve telefoto yok, Max modeller gereksiz büyük. 13 pro da alınabilir gibi ama fiyatları bu kadar yakınken 14 pro çok daha mantıklı, hem çentikten de bir nevi kurtuluyorsun, 128gb de yetersiz olur 256gb şart bu devirde hele 48mp kamera varken.

Daha ekonomik olsun dersen 13 veya 14 olabilir ama ben 60hz ekrana o paraları bayılmazdım. İkinci elde bir şeyler bakılabilir. 12 mini piyasası iyi bence, pil sorununu göz ardı edersen boyutuyla çok tatlı bir cihaz.

Eğer bütçe elverişliyse 6 GB RAM'e sahip modelleri tercih ederim. Bunlar da 12 Pro, 13 Pro, düz 14 ve 14 Pro gibi cihazlar yani. Şu an 4 GB RAM kullanan modeller tehlikedeler. Özellikle de A12 ve A13 Bionic kullanan ve 4 GB RAM'e sahip olan cihazlar. İlerleyen süreçte şu an X ve XR'da düşük RAM'den kaynaklı uygulama tutamama ve donma problemleri bu cihazlarda da yaşanabilir.

O yüzden almışken mutlaka 6 GB RAM'e sahip modelleri tercih edin uzun ömürlü olması için. Apple orta vadede RAM'e yüklenmeyecek yeni modellerde. Büyük ihtimalle iPhone 15 Pro serisi 8 GB RAM ile gelecek ama yine baz modellerde Apple bundan sonra 6 GB RAM kullanacaktır uzun bir süre. Bu da hem Pro cihazlarını hem de yeni çıkacak baz modelleri XS, 11, 12 ve 13 gibi 4 GB RAM'li telefonlardan daha uzun ömürlü yapacak. Çünkü 15 Pro'nun 8 GB RAM ile gelmesi ileri ki güncellemelerin ağırlaşacağının ve 4 GB RAM'in yetersiz olacağının bir işaretidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı