Su dökülen bilgisayar açılmıyor

Hocam arkadaş kasa olduğunu dolaylı yoldan belirtmiş, laptop için tavsiye vermişsiniz. Fakat dedikleriniz uygulanabilir şeyler.

Hocam fark etmemişim kusura bakmayın. Bu arada bu olaya benzer bir şey başıma geldi laptopa 50 ML 80 derecelik kolonya dökmüştüm klavyesinin üstünden hemen ters çevirdim elektiriği kapattım 2 dakika bekleyip sildim 2 dakika sonra kullanmaya devam ettim.

Hocam pirince falan yatırmayın bir işe yaramıyor anakartı ekran kartını sökebilirseniz sökün ıslak kısımları peçeteyle kurulayın fön tutmayın ilk iş tamirciye gidin başka türülü olmaz.

Hocam fark etmemişim kusura bakmayın. Bu arada bu olaya benzer bir şey başıma geldi laptopa 50 ML 80 derecelik kolonya dökmüştüm klavyesinin üstünden hemen ters çevirdim elektiriği kapattım 2 dakika bekleyip sildim 2 dakika sonra kullanmaya devam ettim.

Alkollü bir ürün olduğu için şanlıymışsınız oksitlenme yapma şansı çok daha az. Şekerli bir ürün olsa vay halinize. :D

Bence kasanın yanları açılmasa çok bir fark olmaz ve bu tip şeyler ortaya çıkmaz.

Olabilecek en kötü senaryo komponentlerin kısa devreden dolayı hasar alması, yani nereye döküldüğünü yazmamışsın ekran kartına temas etti ise kuruduktan sonra büyük ihtimal çalışır diye düşünüyorum.

Ban yedim geri açıldı bu arada da şey e nereye döküldüğünü soranlar olmuş direk kasaya Full yani ekran kartı RAM anakart ta falan damlacıkları vardı hareket ettirdikçe kasayı su geliyordu.

Ban yedim geri açıldı bu arada da şey e nereye döküldüğünü soranlar olmuş direk kasaya Full yani ekran kartı RAM anakart ta falan damlacıkları vardı hareket ettirdikçe kasayı su geliyordu.
Geçmiş olsun mahpus bitmiş :D yazdıklarımızı uygula başka yapabileceğin birşey yok. Asla elektriğe takma havadar bir yerde iyice kurusun.

Laptop diye belirtseydin keşke öncelikle geçmiş olsun daha önce bende hp pavilion serisi cihazımda yaşamıştım ama benimki çaydı ledli klavye gitti yeni orjinalini taktırdım tabi biraz pahalıya mal oldu anakartı kurtardık öncelikle cihazın enerjisini kes kabloyla, fönle kurut 5 6 gün açma inşallah anakarta ulaşmayıp kurtarırsın yoksa nanay.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı