Su dökülen bilgisayara ne yapılmalı?

Makaleler
5
Yer
UAE
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem: İ7 11.Nesil / Nvidia GeForce RTX 3060 Ventus 2X 12GB VRAM / 16 GB RAM / 512 GB SSD + 1 TB HDD /
Meslek
Öğrencilik
Arkadaşlar ne yapacağım? Ekran kartının üstüne döküldü. Su bayağı da vardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fişten çekip kurulayın. Sonra da kurumaya bırakın. Elektriğe bağlamayın ekran kartını ve sistemi tamamen kuruduğuna emin olana kadar.

Bilgisayarı kapat, garantisi yoksa ve becerebiliyorsan kartın soğutma bloğunu plakadan ayır. Çok ıslak yerleri bez ile emdir kurumasını bekle. O su yalnızca ekran kartına değil anakarta falan da sıçramıştır. En temizi komple sistemi ayırdıktan sonra genişçe bir havlunun üzerine dizmek olur. Ertesi gün geri toplarsın.

İçini açıp havlu ile kuruttum. Ekran kartına gelmiş, üst plakasına. Azıcık da işlemci soğutma fanına ve Arka HDMI girişlerinin olduğu yer. Henüz boot etmedim. Yarın edeceğim. Üstteki hava ızgarasından girdi. Ne denirse bilmiyorum. PC'ye su döküldüğünde hazırda beklet durumundaydı. Bir şey olmuş mudur? Acilen yazdığım için detaylıca yazamamıştım. İnsan oruçluyken cidden kafası bambaşka oluyor.

Ekran kartım: MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X 12 GB.

Son düzenleme:
İçini açıp havlu ile kuruttum. Ekran kartına gelmiş, üst plakasına. Azıcık da işlemci soğutma fanına ve Arka HDMI girişlerinin olduğu yer. Henüz boot etmedim. Yarın edeceğim. Üstteki hava ızgarasından girdi. Ne denirse bilmiyorum. PC'ye su döküldüğünde hazırda beklet durumundaydı. Bir şey olmuş mudur? Acilen yazdığım için detaylıca yazamamıştım. İnsan oruçluyken cidden kafası bambaşka oluyor.

Ekran kartım: MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X 12 GB.

Güç kaynağın kasanın altındadır, kasanın arka kapağını açıp bak oralara sıvı inmiş mi diye. Ekran kartı, ve RAM'leri anakarttan söküp kasayı da iki kapağı açık şekilde bırak. Yarına telefon flaşı ile detaylıca sağına soluna bakar, ekran kartı ve RAM'i takar boot edersin.

Güç kaynağın kasanın altındadır, kasanın arka kapağını açıp bak oralara sıvı inmiş mi diye. Ekran kartı, ve RAM'leri anakarttan söküp kasayı da iki kapağı açık şekilde bırak. Yarına telefon flaşı ile detaylıca sağına soluna bakar, ekran kartı ve RAM'i takar boot edersin.
Üzgünüm öyle bir şey yapamam. PC'ninn garantisi duruyor ve o kapağı açarsam garanti gider.

Üzgünüm öyle bir şey yapamam. PC'ninn garantisi duruyor ve o kapağı açarsam garanti gider.

O nasıl oluyor başkan marka bilgisayar mı aldın ASUS, HP, Acer gibi? Diğer türlü toplanmış hazır sistem aldıysan Sinerji, İtopya gibi sitelerden yok öyle bir olay. Her parçanın ayrı ayrı garantisi var, ister kasayı komple sök, ister parça değiştir.

@kino Daha önce sormuştum MSI yetkililerine. Garantisi gidermiş.
O nasıl oluyor başkan marka bilgisayar mı aldın ASUS, HP, Acer gibi? Diğer türlü toplanmış hazır sistem aldıysan Sinerji, İtopya gibi sitelerden yok öyle bir olay. Her parçanın ayrı ayrı garantisi var, ister kasayı komple sök, ister parça değiştir.
Marka PC başkan. Söylemeyi unuttum. MSI Mag Codex X5

Technopat Haberler

Geri
Yukarı