Su içme alışkanlığı nasıl kazanılır?

Iskenderun

Kilopat
Katılım
1 Aralık 2020
Mesajlar
8.072
Makaleler
1
Çözümler
62
Yer
Iskenderun
Arkadaşlar günlük en fazla 4 bardak su içiyorumdur. Bardaklar 200 ML alıyor. Yani en fazla 1 litre su içebiliyorum. Ve bu beni biraz halsiz kılıyor (bildiğim kadarıyla). Su içme alışkanlığı nasıl kazanabilirim? Bazı günler sadece 2 bardak içiyorum.
 
Vaktini evde geçiriyorsan masana 4 tane 500 ml pet şişe koy. Her gün bunları bitirmeye çalış. Başta zor gelse bile gözün masadaki suları gördükçe alışırsın.
 
Varsa akıllı saat veya bilekliğine alarm kur. Atıyorum saat başı alarm kurup kendine hatırlatma yapabilirsin. Dışarıda olduğun vakitler için de yanına taşınabilir düzeyde bir matara al ve yine alarmlara uy. Boyunu, kilonu ve vücut dengeni de göze alarak içmen gereken su miktarını hesaplayıp alışkanlık edinmeye çalış.
 
Telefonumun ana ekranında dişlerini fırçala ve su iç yazıyor şaka yapmıyorum alışkanlık denemez ama eskiye göre fazla fazla içiyorum.
 
Android de su içme hatırlatıcısı diye bir uygulama var aktif olarak kullanıyorum sana saat başı bildirim gönderiyor su içmelisin diye. Eskiden bildirime göre gidip içerdim ama şimdi su içme barımı doldurmaya çalışıyorum birnevi meydan okuma gibi.
 
Sen bu yolda kendine inanırsan başarabilirsin. Ben de bir aralar su içmiyordum, ta ki sağlık kuruluşundaki sonuçlarımı öğrenene kadar. Tabii suyla alakası var mı bilmiyorum. Doktor bana su içme önerisinde bulunmuştu. O günden beri yıllardır su içerim. İşe yaradı mı dersen yarıyor. Kandaki besin değerlerini dengeliyor. Daha doğrusu ben dengeli besleniyorum ama suyun da önemi büyük.

Su içmek için sütlü çikolata yiyorum Sütlü çikolata susatıyor. Bu sayede su içebilirsin.
 
Geçen yazdan beri 1.5 litrelik su şişesi yöntemine geçtim. Aylık 150 TL civarı su masrafım oluyor ama şişe masanın üzerinde durunca günde 3.5 - 4 litre kadar su içme alışkanlığı edindim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı