Şükretmeyi Denediniz Mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

White Bird

Decapat
Merhabalar size hayatım boyunca şu ana kadar öğrendiğim en önemli şeyi söyleyeceğim. Her zaman olaylara olumlu bakarak, sizin değiştiremeyeceğiniz olaylara da farklı gözle bakarak yaşamayı denediniz mi?

Mesela diyelim otobüsü kaçırdınız, belki o otobüs silahlı saldırıya uğrayacaktı ya da kaza yapacaktı. İhtimali var ve siz otobüsü kaçırdığınız için hemen kendinizi şanssız hissetmek yerine böyle düşünürseniz yani olabilecek her olaya karşı çok geniş bir açıyla bakabilirseniz hayatın ne kadar kolaylaştığını kendiniz deneyimlersiniz.

Mesela bu forumda her gün herkes doların artması ile ilgili konu açıyor ve sürekli isyan ediyor. Herkes hükümetten şikayetçi ve herkes sosyal medyada ne gördüyse gerçek hayatı o zannediyor. Mesela hükümet seçmenini çok cahil olarak görüyorlar falan. Yani çok dar bir görüş açısı ve çok yanlış. Aynı şey Suriyelilere de yapılıyor. 100 tane suriyeli plajda eğlendi diye sanki 6 milyonun hepsi yatıp dinleniyor ya da 6 milyonun hepsi korkak olduğu için savaştan kaçıyor gibi. Ben sadece örnek verdim yani bunun gibi çok olay var. Türk kızlarının hepsini paragöz sanmak gibi.

Eğer bu bakış açınızı değiştirmezseniz psikolojik hastalığa yakalanabilirsiniz benden duyun. Ben tecrübelerime dayanarak söylüyorum sadece biraz da karşınızdakine hak verin biraz hayatın zoomunu 32x'den 2x'e alıp genel bakın. Yani hükümetin yaptığı yanlışlardan bahsediyorsanız gidin biraz da icraatlarına bakın. Türk kızlarının paragöz olduğundan yakınıyorsanız gidin araştırın hepsi öyle mi? Ben birçoğuyla gerçek hayatta konuştum ve hiç de sosyal medyadaki gibi değiller.

Hayat sosyal medyadaki gibi değil. Her şeyi sosyal medya ve internetten alıp gelmeyin. Mesela sosyal medyada duyduklarınızla kendinizi ekonomist sanmayın. İnternette okuduğunuz bilgileri araştırmadan almayın. Ve hayata her zaman olumlu bakın. Olumsuz bakınca elinize ne geçecek? Siz dolar arttı diye buraya konu açınca dolar düşecek mi? Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ateş düştüğü yeri yakar diye boşuna dememişler. Şu an tencerede kısık ateşte sıcaklığı hisseden kurbağa misali bir düşünce halindesin. Ne zaman haşlanmaya başladığını anladığında vakit çok geç olacaktır. İyiye, güzele, saflığa hatta muhafazakarlığa dair her şey gerimizde kaldı artık her şeyi menfaat, kutuplaşma, yandaşlık, hedef gösterme, linç kültürü üzerine kurulu bir ülkede yaşıyoruz.

Bir maganda tarafından seçim gecesi kaza kurşunuyla ölmediğime, bir iftira sonucu bu tacizci diye linç edilmediğime vs. her gün şükrediyorum.

Son düzenleme:
Şükretmek ayrı bir şey. Verdiğiniz örneklerin çoğuna katılmıyorum.
Suriyeli sahilde eğleniyor ne güzel. O 1000 tane değil sadece. Hepsi eğleniyor. Kendi ülkelerini kurtarmak yerine, gelip burada eğleniyorlar. Buna şükredelim mi?
Siz hiç sahilin halini gördünüz mü? Berbat etmişler. İç çamaşır ile girerler. Millete saygısızlık yaparlar. Kadınları rahatsız ederler. Hiç kusura bakmayın ben buna şükretmek yerine küfür ederim.
Ha diğer yanı ise Dolar yükseldi diye şükredelim mi? Daha beter olabilirdi mi diyelim? Bak şu an 6.40 boş ver şükret, 10₺ olabilirdi mi diyelim?
Şükretmek olayına çok yanlış bakıyorsunuz. Verdiğiniz örnekler çok yanlış.
Bakın verdiğiniz örneklerin şükretmek ile uzaktan yakından alakası yok. Bir örnek vereyim. Çok şükür bu hastalığı da kolay atlattım diyebilirsin. Bu normal fakat durum berbat haldeyken şükretmek sadece kendinizi kandırmaktır. Bence siz olayı çok yanlış anlamışsınız.

Son düzenleme:
Şükretmek ayrı bir şey. Verdiğiniz örneklerin çoğuna katılmıyorum.
Suriyeli sahilde eğleniyor ne güzel. O 1000 tane değil sadece. Hepsi eğleniyor. Kendi ülkelerini kurtarmak yerine, gelip burada eğleniyorlar. Buna şükredelim mi?
Siz hiç sahilin halini gördünüz mü? Berbat etmişler. İç çamaşır ile girerler. Millete saygısızlık yaparlar. Kadınları rahatsız ederler. Hiç kusura bakmayın ben buna şükretmek yerine küfür ederim.
Ha diğer yanı ise Dolar yükseldi diye şükredelim mi? Daha beter olabilirdi mi diyelim? Bak şu an 6.40 boş ver şükret, 10₺ olabilirdi mi diyelim? Bunu mu diyelim?
Şükretmek olayına çok yanlış bakıyorsunuz. Verdiğiniz örnekler çok yanlış.
Bakın verdiğiniz örneklerin şükretmek ile uzaktan yakından alakası yok. Bir örnek vereyim. Çok şükür bu hastalığı da kolay atlattım diyebilirsin. Bu normal fakat durum berbat haldeyken şükretmek sadece kendinizi kandırmaktır. Bence siz olayı çok yanlış anlamışsınız.
Sonuna kadar katılıyorum.

He canım he! Hükümeti eleştirmeyelim şükredelim. Dolar artmış, ekonomi batmış, adalet ve hukuk hak getire. 16 yılda bir milletin ahlak sistemi çökmüş. Yolsuzluk, haksızlık, hırsızlık normalleşmiş. Çalıyor ama çalışıyor olmuş. Bütün medya ''Pan İslamcı'' bir diktanın emrine girmiş. Bir tane Allah'ın kulu TV'ye çıkıp doğruyu diyemez olmuş. Ama biz şükredelim. Kusra bakma ama sen teslimiyetçi bir akılsızsın. Bizim de sizin gibi olmamızı bekleme. Neden şükredecek mişim? Ben bu adamları her şeyi batırsınlar ben de şükredeyim, diye mi seçtim? Hesap verecekler. Hesap soracaksın.

Bugün bindiğin otobüs durakta durmadı, diye şöförü belediyeye şikayet ediyorsun hesap soruyorsun. Bir otobüs durmadı, diye. Ülke batmış. Şükür mü edelim? İyi olan ne var? Söylede bilelim? Ne icraat yapmış? Yol mu yapmış? Babasının parasıyla mı yapmış? Cebinden mi çıkarmış yapmış? Yoksa tüm yandaşlarını zengin ederek mi yapmış? Yaptığı köprüler için milletçe ne kadar yandaşlarına para ödeceğiz biliyor musun? Yaptığı köprüleri ve yolları normalde 10'da 1 fiyatına mal edecekken ne hikmetse 30 yıl borçlu ve aynı köprüden 10 tane daha yapılabileceğini biliyor musun? Kaç fabrika üretimi durduruldu ve satıldı biliyor musun? Tabi biliyorsun. İşine gelmiyor. Çünkü sen ailesi veya yakınları o beyinsiz tayfadan olan birisin. Az çok okuma yazma biliyorsun. İnternette dolaşacak kadar geliştirmişsin kendini. Her şeyin farkındasın. Ama kendine yediremiyorsun.

Demişsin ya bu tayfa cahil sanıyorsunuz. Yok canım benim. Biz sanmıyoruz. Sizinkiler kendi söylüyor. Bizim tayfa cahil diye. Buyur;

Akp seçmen analizi. Hem de yandaş anket şirketi KONDA yapmış bu anketi yani sizinkiler.
KONDA yayınladı! İşte AK Parti seçmeni analizi: En çok ATV izliyor, internete girmiyor

Bak bu da sizin bakanınız ne diyor? Okuma, yazma oranı arttıkça oyunuz azalıyormuş. Yani diyor ki bizim seçmen aptal. Okudukça gerçeği gördükçe bizden vazgeçiyorlar. Ben demiyorum. Sizin bakanınız diyor.

Taner Yıldız ''Eğitim seviyesi yükselince oy oranımız düşüyor

Doların artmasına ise sadace şunu söyleyecem. Bir ara dışarı çık. Bir markete git. Bebek bezi ve maması alan insanlara yaklaş ve hallerini, hatırlarını sor. Asgari ücretle bunları almak zorunda olan insanlara ama şükretmeliyiz, de. Bak sana ne diyecekler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı