Süperonline 2 yıl Taahhüt Sözleşmesi

Hasan-Fahri

Hectopat
Makaleler
1
Turkcell Süperonline'dan 2 yıl taahhüt sözleşmesi imzaladım. 1 yılımı doldurdum. Müşteri hizmetlerini aradım sözleşmeyi iptal ettirmek istiyorum dedim 500 TL fiyat sundular fakat internette 1 yılı doldurduğun zaman cayma hakkının olduğu söyleniyor. Lütfen yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Turkcell Süperonline'dan 2 yıl taahhüt sözleşmesi imzaladım. 1 yılımı doldurdum. Müşteri hizmetlerini aradım sözleşmeyi iptal ettirmek istiyorum dedim 500 TL fiyat sundular fakat internette 1 yılı doldurduğun zaman cayma hakkının olduğu söyleniyor. Lütfen yardım edin.
Hocam, internette yazan değil, taahhütnamenizde yazan geçerlidir. Normalde 1 yıldan önce de cayabilirsiniz, ancak verdiğiniz taahhüt dolmadan caymanız durumunda -yüklü- bir miktar ceza ödersiniz. Superonline sitesine giriş yaparak imzaladığınız taahhütnameyi indirip bir okuyun.​

6502 yasasında bu durumu ilgilendiren maddeler şöyle;

MADDE 16 – (1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.
(2) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.

MADDE 22 – (1) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.
(2) Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması halinde veya tüketicinin hizmetten yararlanmasına engel olabilecek geçerli bir sebebin varlığı halinde tüketici sözleşmeyi feshedebilir.
(3) Tüketicinin taahhütlü aboneliğini süresinden önce feshetmesi halinde, 16 ncı madde hükmü uygulanır.
(4) Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshedilmesi ile ilgili bildirim ve taleplere ilişkin işlemleri yerine getirmek üzere gerekli tedbirleri almak ve gerektiğinde uygun bir sistem kurup bu sistemi kesintisiz olarak açık tutmakla yükümlüdür.

Sizin sözleşmeniz 2 yıllık olduğu için Madde 22'nin 1. bölümü gereği istediğiniz an ceza ödemeden iptal işlemi yapabilirsiniz. Ancak 3. bölümde 16. Madde'yi işaret ettiğinden bugüne kadar faydalandığınız indirim ve faydaları ödemeniz gerekiyor. Cezai şarttan kastı bunun dışında kalan abonelik iptali için alınacak ceza. Bunun tek istinası da Madde 16'da 2. bölümde belirtildiği üzere bundan sonraki sözleşme dahilinde bitene kadar ödenecek faturalar toplamı indirim ve faydaların toplamından az ise onu ödeyerek iptal edebilirsiniz.

Avukatımı aradım kanunen 1 yıldan fazla taahhüt vermek yasakmış ve en fazla 1 yıl kadar geçerli oluyormuş. yani cayma hakkım ve gelen cezayı ödememe imkanım da varmış fakat bu güne kadar yararlandığım tüm indirimleri geri ödeyecekmişim sağun.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı