Sürekli BIOS resetlemem gerekiyor

Veli Şenel

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bir ara arkadaşlarla takılıyorum GTA Online falan girdik. Daha sonra ben kısa bir süreliğine PC'den uzaklaşmak zorunda kaldım. 15 dakika sonra geldiğimde monitöre görüntü gelmiyordu uyku modunda sandım restart attım. Ama Windows başlamıyordu forum sayesinde BIOS ayarlarını sıfırlamam gerektiğini öğrendim. B450M S2-h serisinde 12/12/2020 de BIOS Update etmiştim. BIOS menüsünden ayarları sıfırlamayı bir türlü bulamadım. En son çare olarak BIOS pilini çıkartmak kaldı. Yaptım sonra girdim BIOS'a bellek profillerini tekrar düzenledim. Bu sefer Windows açıldı. Ama PC kendini yine uyku moduna aldığında aynı sorun tekrar oluşuyor. Her seferinde bellek profilleri vs. ayarlamak sıkıcı oluyor tabii. Bu sorunun kaynağı ne olabilir? BIOS Update etsem düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios'tan çıkmadan önce save bölümü var kayıt yapılır çıkılır. Kayıt yaptığın halde sürekli sıfırlanma durumu varsa Bios pilin bitmiştir diye düşünüyorum.

BIOS ayarlarını kaydediyorum. BIOS pili niye bitsin ki daha sistem 9 aylık millet yıllarca PC kullanıyor 9 ayda bitmesi problem değil mi? Ya da garantiden talep etsem BIOS Update atsalar düzelir mi? Veyahut BIOS pili garantiye dahil mi?
Bios'tan çıkmadan önce save bölümü var kayıt yapılır çıkılır. Kayıt yaptığın halde sürekli sıfırlanma durumu varsa Bios pilin bitmiştir diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı