Hocam işin dini kısmını tamamen boşver. Sizde OKB var gibi duruyor. Acilen psikoloğa gidin. Ruh kanseri gibi bir şey.Arkadaşlar istemsiz bir vicdan azabı var. Eskiden Müslüman'dım sürekli ellerimi yüzüme koyup tövbeler ederdim kötü bir şey yapmasam bile bunu yapardım. Vicdan azabı çekerdim. Etrafımdaki kişiler sorunca başım ağrıyor o yüzden derdim. Şimdi istemsiz ellerimi yüzüme koyup vicdan azabı çekiyorum. Bence eskiden kalan bir şey. Küçüklüğümden beri bunu yapardım. Günlük hayatta bazen böyle ellerimi koyup tövbe ederdim. Kötü herhangi bir şey yapmadığım halde. Nasıl kurtulurum. Sanki bu yaptığım şeyleri düşünmeyince içimde bir vicdan azabı hissediyorum. Artık tövbe değil. Böyle yaptıklarımı düşünüyorum. Kötü bir şey yapmadığım halde "acaba bunun kalbini kırdım mı?" vb.
Nasıl kurtulurum bu alışkanlıktan.
Haklısın. Hepsi dine dön diyor. Dönsem ben dönerim. Bu arada teşekkürler.Din konusunda insanların seni baskılamalarına izin verme. Görmezden gel. Kendin için en iyi olanı yine kendin seçeceksin, başkaları değil.
Harbiden ya. "büyük ihtimal" dinlerini onlardan fazla okumuş/araştırmışım. hala dine dön diyorlar. Ben zaten inansam en başta inanırdım. Bilmiyorum hep tövbe et yaratıcıya affeder dediler. Bende her yaptığım şey için af diledim.
Deneyeceğim teşekkürler.
OKB olacağımı fazla sanmıyorum. Gerçekten 7 yaşıma kadar böyle bir şey yoktu. Sonradan öğretilen bir şey. 7 yaşımdan beri var. Arada gelen o insanları acaba kırdım mı? , acaba artık beni sevmiyor mu? eskiden tövbe ederdim. Şimdi sadece düşünüyorum.Hocam işin dini kısmını tamamen boşver. Sizde OKB var gibi duruyor. Acilen psikoloğa gidin. Ruh kanseri gibi bir şey.
TR de din hakkında inanılmaz az fikri olan kişiler var, ben şahsen inansamda kimseyi zorlamam.
Eğer birileri inat ederse raporla istersen, zorlama ve gereksiz mesajdan. Gerçek dünyada ise kafa at gitsin.
Ecnebiler buna Pure OCD der hocam. Yani sadece düşüncesel OKB. Ben de aynı hastalıktan çocukluğumdan beri muzdaribim. OKB o internette okuduğunuz belirti kalıplarına girmenizi gerektiren bir şey değil. Yıllardır bu konuda yerli yabancı her yerde araştırma yaptım. Psikoloğa da gittim.OKB olacağımı fazla sanmıyorum. Gerçekten 7 yaşıma kadar böyle bir şey yoktu. Sonradan öğretilen bir şey. 7 yaşımdan beri var. Arada gelen o insanları acaba kırdım mı? , acaba artık beni sevmiyor mu? eskiden tövbe ederdim. Şimdi sadece düşünüyorum.
Ben de bir insanı kırdım mı diye saatlerce hatta günlerce düşünürdüm. Olaylar bir yerden sonra gerçekten sarpa sardı. Artık sadece kendimi düşünüyorum mutluluk konusunda. Beni mutsuz eden veya çok düşündüren ne varsa hayatımdan çıkardım. Kim veya ne olursa olsun. Biraz da olsa hissizleşmeni önerebilirim, ben kafamı böyle rahatlattım. En önemlisi de beni mutlu eden şeylere odaklandım. (Her insan bir değildir bu yüzden profesyonel birinden yardım almanı şiddetle tavsiye ediyorum.)OKB olacağımı fazla sanmıyorum. Gerçekten 7 yaşıma kadar böyle bir şey yoktu. Sonradan öğretilen bir şey. 7 yaşımdan beri var. Arada gelen o insanları acaba kırdım mı? , acaba artık beni sevmiyor mu? eskiden tövbe ederdim. Şimdi sadece düşünüyorum.
Dön diyenlerinde çoğu zaten sözle müsliman. Umarım en yakın zamanda seni rahatlatacak doğru yolu bulursun. Sana gerçekten tarafsızca yardımcı olacak insanlarla tartışmalısın bunu. Ya da İslam diniyle size saçma gelen şeyleri konuşabileceğiniz biriyle tartışabilirsiniz.
Ben de bir insanı kırdım mı diye saatlerce hatta günlerce düşünürdüm. Olaylar bir yerden sonra gerçekten sarpa sardı. Artık sadece kendimi düşünüyorum mutluluk konusunda. Beni mutsuz eden veya çok düşündüren ne varsa hayatımdan çıkardım. Kim veya ne olursa olsun. Biraz da olsa hissizleşmeni önerebilirim, ben kafamı böyle rahatlattım. En önemlisi de beni mutlu eden şeylere odaklandım. (her insan bir değildir bu yüzden profesyonel birinden yardım almanı şiddetle tavsiye ediyorum.)
Ecnebiler buna Pure ocd der hocam. Yani sadece düşüncesel okb. Ben de aynı hastalıktan çocukluğumdan beri muzdaribim. Okb o internette okuduğunuz belirti kalıplarına girmenizi gerektiren bir şey değil. Yıllardır bu konuda yerli yabancı her yerde araştırma yaptım. Psikoloğa da gittim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.