Sürekli geçmişte yaşanan olayları hatırlamak

BlackArch

Hectopat
Bu yüzden günlük hayatıma konsantre olamıyorum. Tam bir iş yapıyorum, birden geçmişteki kötü anılarımı hatırlayıp o ana gidiyorum. Donup kalıyorum. Sonra düşündükçe başım ağrıyor, o moddan çıkamıyorum. Kalbim hızlı atıyor vs. Bu hastalığın adı nedir, bilen var mı? Ona göre araştırma yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yüzden günlük hayatıma konsantre olamıyorum. Tam bir iş yapıyorum, birden geçmişteki kötü anılarımı hatırlayıp o ana gidiyorum. Donup kalıyorum. Sonra düşündükçe başım ağrıyor, o moddan çıkamıyorum. Kalbim hızlı atıyor vs. bu hastalığın adı nedir, bilen var mı? Ona göre araştırma yapacağım.

Hastalığın adı var mı bilmiyorum ancak hatırlayıp hatırlamamak senin elinde. Kafanı dağıtacak bir şeyler bul.

Bu yüzden günlük hayatıma konsantre olamıyorum. Tam bir iş yapıyorum, birden geçmişteki kötü anılarımı hatırlayıp o ana gidiyorum. Donup kalıyorum. Sonra düşündükçe başım ağrıyor, o moddan çıkamıyorum. Kalbim hızlı atıyor vs. bu hastalığın adı nedir, bilen var mı? Ona göre araştırma yapacağım.

Bir doktor görünsen iyi olur bence psikiyatri vs.

Yaşanılan olaylar şiddetli miydi? Motivasyon eksikliğinden başka panik atak, ağlama durumları gibi belirtiler var mı? Travma sonrası stres olabilir belki ya da başka şey, psikologa gitmek en iyisi.

Çocukluğunda yeterince almadığın bazı duygular ileriye ket vuruyor olabilir. Çok mu eleştirildin küçükken mesela? Ayrıca bu düşünceler doğrudan bedenine tesir ediyorsa çarpıntı, aşırı gibi vs. somatik denilen semptomlar sergiliyor ve anksiyeteden muzdarip olabilirsin. Eğer günlük hayatını idame ettirmeni zorlayacak hale gelirse bir psikolog-danışman ile görüşmen iyi olabilir dostum.

Kendinle barışık olmalı ve geçmişte yaşadıklarını kabullenmek zorundasın. Sana özgüven kazandıracak şeylere başla, sporun bana çok faydası olmuştu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı