Sürekli hisse alınıp satılabilinir mi?

Aslan Kedi

Decapat
Katılım
7 Temmuz 2021
Mesajlar
728
Makaleler
1
Mesela saat 14.00'de X şirketinden hisse aldım geri ertesi gün saat 09.00'da sattım. Sonra geri 14.00'de X şirketinden bir daha hisse alabilir miyim?
 
09.00'da hisse senedi alışverişi yapamazsınız. Türkiye'de borsalar 10.00'da açılır. Onun dışında 10.00-18.00 arasında istediğiniz ticareti yapabilirsiniz. Ayrıca halka arzlar dışında hisseleri şirketlerden değil kişilerden alırsınız ve kişilere satarsınız.
 
Herkes mantıklı olmaz gözüyle bakmış, şimdi öncelikle yapmak istediğiniz şeye spekülasyon denir ve ben sermayemi bu şekilde çevirerek para kazanıyorum,

En başta aracı kurumunuzun ne kadar komisyon aldığını bilmelisiniz, spekülasyon yapmak istiyorsanız muhakkak bir aracı kurumla çalışmalısınız ki banka tarafından hisse alım satımına çok para verirsiniz ve kazancınızın çoğunu buraya aktarırsınız,

Örnek olarak benim işlem hacmim bayağı yüksektir, başlangıçta size 1000/1 veya 1000/2 gibi bir komisyon oranı sunarlar, yani her işlem açışınızda her 1000TL için 1 veya 2TL komisyon ödeyeceğiniz anlamına gelir, benim komisyon oranım 10.000/1 olduğu için ben size oranla daha sık işlem açıp, kapayabilirim.

Teknik temelli analiz yöntemleriyle bahsettiğiniz swing trade şeklini uygulayabilirsiniz ancak arada ki süreyi uzun tutmanız gerekebilir, benim işlemlerimden 3 saat açık kalan da oldu 1 hafta kalan da, tabii ki analiz işin kolay kısmı, sermaye yönetimi, risk ve psikoloji yönetimi açısından eğitimler almadan piyasalarda işlem açmanızı önermem, çünkü hisseyi size satan ve alan şirket veya borsa değildir, bir kişinin o fiyattan o hisseyi satması gerekiyor ki, siz alabilesiniz, bu piyasada satan da alan da para kazanmak için doğru olanı yaptığını düşünüyor ve sizin istediğiniz yönün aksine bir piyasa hareketinde tabiri caiz ise sizin paranızı o adam alır, kazandığınız para havadan gelen para değildir ve birileri kazanıyorsa, emin ol ki çoğunluk kaybediyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı